6 dagar kvar

raise united's banner high, beneath it's shade we'll live and die.

Börjar redan nu idag, måndag, 6 dagar till matchen med stort M, titanernas kamp, en match större än livet, hatmötet, ja, kalla det vad ni vill. nu börjar det fokuseras på mötet mellan ärkerivalerna liverpool och manchester united. på söndagen kl 15.30 finsk tid smäller det på anfield road, liverpools mecka. det sägs att världens största enskilda match är 'el clasico'  dvs. barcelona-real madrid, endera på camp nou eller santiago bernabeu stadion. visst är det en otroligt spektakel mellan två av världens största klubblag, men jag tvivlar på om inte liverpool och manchester uniteds möte är minst lika omtalat. spanjorernas möte spelas varje gång inför större publik, utan tvivel, men känslomässigt är titanernas kamp mellan pool och united större. det bör nämnas att ingen spelare har flyttat mellan klubbarna sen 1950- eller 1960-talet, kommer ej ihåg exakt, vilket bevisar hatet mellan klubbarna. visst fick luis figo ett mycket "varmt" välkomnande på camp nou då han flyttade från barcá till "galacticos", och visst skapades det massvis med rubriker när javier saviola böt till den vita spelskjorta i sommar, även om inte saviola var för tillfället någon världsstjärna. men känslorna mellan de två engelska lagen skulle jag påstå vara större, mera hatfulla än dem mellan barcá och real, som exempel då ronaldinho ett par år bakåt gjorde reals backlinje till statyer i matchen på bernabeu och realfansen klappade(!) åt honom och gav stående ovationer! det skulle sannerligen aldrig hända mellan united och pool, så mycket hat står dessa två prestigefulla klubbar emellan.
     kommer att vara oerhört intressant att se vilken 11:a liverpool börjar med, de har ju en otroligt viktig match på onsdag? på bortaplan mot marseille. endast vinst duger och därför måste de starta med starkaste elvan? hoppas verkligen "rotation rafa" kastar in momo sissoko mot anderson?(carrick) & hargreaves, måste dock medge att jag är lite rädd för stevie g som varit i toppform på senaste tiden, men månne inte poolfansen är rädda för vår "nya" the holy trinity som på 60-talet bestod av legendariska trion sir bobby charlton, dennis law och george best. förra veckan kommenterade självaste sir bobby att united's trio med carlos tevez, wayne rooney och cristiano ronaldo kunde bli den nya "holy trinity", och de har absolut potentialen. snacka om lovord av legenden. det återstår att se men i matchen mot liverpool har de chansen att bevisa hur bra de faktist är. ett citat inför matchen united-liverpool förra året så sade cristiano ronaldo så här;  "Jag har jobbat på ett nytt trick, men jag har inte visat det än. kanske är Liverpool matchen den perfekta chansen att visa upp det i." kommer ej ihåg tricket och om han visade det men på söndag får han gärna dra fram ett nytt trick för att föra united till seger. nu till lite andra goda nyheter, ji-sung park är tillbaka, han tränar med resten av laget och förväntas vara i action inom 2-3 veckor. den glade sydkoreanen är ett bra tillskott nu till vinterkaoset. men nu ska ja gå och kolla på lite filmer, saw I, II, III.
i väntan på söndagen.

image3

When we find ourselves in
times of trouble, when
United needs to take the
lead, there will be a
striker: Wayne Rooney. And
in our hour of darkness,
who will score a goal for
all to see? We will always
answer: Wayne Rooney.

Kommentarer
Postat av: Timo Torres

Jo d e nog int en dag för tidit du börjar med inför-snacket. En väldigt viktig match för båda lagen. Liverpool matchen spelas för övrigt redan på tisdag kväll så spelarna hinner nog återhämta sig. D e bra att du värmer upp med saw-filmerna. Tror nog att du är mindre rädd när du kollar på dem än vad du kommer vara på söndag när torres-gerrard radarparet börjar såga igenom:)

2007-12-10 @ 14:51:29
Postat av: Eikki

who tha fuck are manutd

2007-12-10 @ 21:02:48
Postat av: Robbie Fowler

Det e ganska solklar voitto till det enda röda laget.
Hoppas också rafa slänger in momo så han kan glidtackla cristiano upp över reklamskyltarna , sen får han gärna byta.
Stevie G gör garanterat ett mål , d kan jag fast lägga 50 lapp i blöt på. Synd för Man Utd att den magnifike Torres även är i spelskick. Har svårt o se nemanja och dopingrio
ha nån chans när han kommer med bollen i fart.. sen hoppas vi på en rättvis domare med att inte fadäserna från reading och chelsea matcherna upprepas.

2007-12-11 @ 17:52:49
Postat av: ääli

nej herreguud..nå jävla engelska lag..ingen stämning kan vara bättre än den på camp nou!!voi voi,spanjorerna kör med fair play, något engelsmännen inte ens vet vad betyder ;D

2007-12-11 @ 17:53:50
Postat av: robbie fowler

spanjorer har int sett fairplay på bio dom ens.
endast raul och torres och några få andra som stiger upp när d tacklas.

ps. Igår såg man bra 'varning' om vad som händer på söndag, Torres och Gerrard!

2007-12-12 @ 14:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0