Hjärnsläpp, Portugisisk Briljans, Derby Della Madonnina & ett kokande El Clásico

image28

KUNG



Fotbollssöndagen inleddes med den mest intressanta matchen från min synvinkel då United möter Everton hemma på Theatre of dreams. Everton var före matchen började i toppform och hade spelat, om jag minns rätt, 11 matcher i rad utan förlust. United mönstrade en ganska så väntad öppningselva, enda förändringarna var att Danny Simpson började som högerback och Brown hade flyttat in som mittback tillsammmans med Vida. Dessutom hade Carrick tagit en plats brevid Anderson på mittfältet. Efter några halvlägen från United smäller våran superstjärna Cristiano Ronaldo in 1-0 efter 22 minuters spel då han vänder bort Carsley utanför straffområdet och trycker bollen i bortre hörnet med vänsterfoten, hur snyggt som helst! Det verkade som om United hade slappnat av ett snäpp efter ledningsmålet och endast 5 minuter senare slipper Steven Pienaar att ge inlägg från vänsterkanten och inne i boxen finns Tim Cahill som nickar in kvitteringen, 1-1 är ett faktum. Red Devils fortsätter att skapa chanser men de har inte riktit flytet på deras sida idag, ända tills 87 minuten. Ryan Giggs kommer in i straffområdet tar sig förbi Pienaar som sträcker ut bakre benet för att stoppa honom vilket han lyckas med men bollen rör han ej vilket resulterar i straff, jag vill ännu tacka linjedomaren som såg det, huvuddomaren verkade tveka! Fram stiger vem annan än Cristiano Ronaldo och lägger säkert bollen i mål, 2-1 till United och publiken jublar! En otroligt viktig seger idag mot ett bra Everton som verkligen inte är ett lätt motstånd. Ronaldo var matchens kung och spelade mycket bra."Christmas Period" började bra och den 26:e är det dags att åka till Stadium of Light för att möte Roy Keane's Sunderland, sedan den 29:e spelar vi mot West Ham på bortaplan och hopperligen kammar vi ihop 6 poäng ifrån dessa två matcher. United We Stand, Walking in a Fergie Wonderland!



A.C. Milan - Internazionale.

Söndagens andra match, en stekhett derby på Giuseppe Meazza,(ursäkta milanistas). Det är knappt med chanser i början av matchen. Zlatan Ibrahimovic slipper och pröva sin kanon då Maicon? ger ett bra inlägg som dock går över alla ända fram till Zlatan som står vid bakre stolpen med dundrar bollen en knappt meter över målet. Sedan i den 18 minuten får Milan en tveksam frispark precis utanför straffområdet då Inzaghi faller av någon okänd anledning. Pirlo smeker den i krysset och Milan leder 1-0. Inter tar över spelet mer och mer utan att skapa mycket. När klockan tickar ca 35 minuter spelas bollen till Zlatan som är utanför straffområdet vid kortlinjen, han "fintar" bort tre försvarare innan han passar bollen fram till Cambiasso som får bollen fram till Cruz, som runt tre milanspelare får iväg ett skott som går mellan bena på en försvarare och via händerna på Dida men 1-1 är ställningen. Megaflyt kallas det?. I andra halvlek skapar ingendera lagen några heta chanser bortsett från några halvlägen. Istället plockar Cambiasso upp bollen efter en usel rensning och skjuter ett skruvat skott som på något underligt sätt går i mitten av målet då Dida tar till höger och Inter leder 2-1. Målvaktstavla någon?.


Blackburn - Chelsea.

No Comments.


Barcelona - Real Madrid.

El Clásico på Camp Nou. Världens största match? Matcher börjar med stenhårda tacklingar och gula kort. Barcelona får ej riktigt igång sitt välkända passningsspel medan Los Blancos börjar bra. Ronaldinho får bästa läget att föra Barcá i ledning då Iniesta tar sig förbi sin försvarare på högerkanten och ger ett lågt inlägg som går enda fram till just Ronaldinho som från ca 8-10 meter skjuter rakt på Ikerman och 0-0 återstår. Strax därefter då Barcelona hade verkat få sitt spel och stämma kontrar Madrid och via Baptista och Nistelrooy som spelar vägg slipper "Besten" eller som Tuomas Virkkunen på Urheilukanava sade det så bra, "Musta Peto" och skjuta men han verkar få en felträff men bollen går trots allt i bortre krysset och Galacticos tar ledningen med 1-0. Resten av första halvlek backar Real ganska mycket ner och inga farliga lägen skapas av Barcelona. Sedan i andra halvlek försöker Barcá gång på gång utan att lyckas då Real försvara mycket bra och kontrar farligt utan att göra mål. Ronaldinho skapar inte så mycket på vänsterkanten och verkar frustrerad. Sedan gör Barcelona helt idiotiska byten i Giovani och Bojan födda 1989, respektive 1990, i ett El Clásico! Dessa två unga killar får vi se men inte Thierry Henry, en skam! Real borde haft straff då Robinho tacklas i straffområdet av Rafa Marquez men domaren låter spelet gå vilket han gjorde varje gång någon blev tacklad. Bojan testar Casillas med ett hårt skott utanför straffområdet, han släpper retur men Pepe är där och rensar till hörna. Barca försöker ända till slut men det resulterar inte i något, iställer slipper Los Blancos att kontra farligt gång på gång men inget mål då heller. Matchen slutar i vit vinst och Real får sin dröm uppfylld som de önskade. En "White Christmas".

    Skall ännu kommentera matchen då jag personligen tycker Rijkaard gör helt sjuka byten då han släpper så oerfarna spelare in i ett El Clásico även om båda två har spelat bra den här säsongen. Spelarna i Barcá rör sig mycket dåligt och när dessutom domaren är helt usel (ja, det var han faktist!) så var det inte Barcelonas dag. Saknaden av Lionel Messi var stor och med honom i laget tror jag verkligen Barcá skulle ha tagit full pott, så pass viktig är han. Sedan skulle jag vilja fråga tränare Frank varför inte en av världens bästa anfallare Thierry Henry gjorde ett inhopp? En Henry i dålig form är när som helst ett bättre val i ett El Clásico än Bojan & Giovani. Man kan säkert läsa att jag hade hoppats på blåröd seger ikväll men tyvärr tog gästerna hem alla tre poängen. Men det är inget att deppa för även om det kommer snackas rejält imorgon, vi kan bara gissa vad Ronaldinho får läsa för rubriker. En av världens bästa spelare är i rejäl gungning och man får se i januari hur det går? Om han verkligen stannar eller flyttar till A.C. Milan. Tror själv på alternativ ett, Puyol sprang och gav kaptensbindeln åt honom då han tvingades byta och en spelare som ska byta lag efter några veckor tror jag ej får den äran. Så i alla fall har Brassen kapten & laget bakom sig och jag hoppas också att han stannar då han ennu kan tillföra Blaugrana mycket.



Ronaldo, woah, Ronaldo, woah
He came from Portugal,
He's fucking quick on the ball
Ronaldo,  woah, Ronaldo, woah
He came from Portugal, he fucked the Everton

El Clásico bakom hörnet

image26


På söndag smäller det ordentligt på Camp Nou i Barcelona då Blaugrana tar emot Los Blancos, matchen som också kallas El Clásico. Rivaliteten mellan dessa två klubbar är ofattbar och varje gång matchen spelas är det "århundradets match" precis som på söndagen. Mediebevakningen är helt sjuk och varje timme uppdateras nyheter gällande matchen, allt från statistik till möjliga öppningselvor snackas dygnet runt på alla världens sportsidor. Det går alltid hett till då dessa två giganter drabbar samman och det lär ej bli annorlunda denna gång. I matchen är det också hårda dueller mellan spelare såsom Nistelrooy & Milito, Raúl & Puyol, Eto'o & Pepé, Henry & Cannavaro. Skall till näst analysera lagdelarna i båda lagen.

    
Barcelona


Målvakt:

Victor Valdés. En av ligans utan tvekan bästa målvakter. Han kan göra världsklassräddningar men emellanåt gör han tabbar likt Jerzy Dudek. I såna här matcher har målvakten en stor roll och det är viktigt att Valdés kan spela stabilt. En målvakt som ena dagen sänker och andra dagen räddar Barcá, hur går det på söndag?


Försvar:

Ligans troligen bästa mittbackspar, Puyol & Milito ställs mot Ruud Van Nistelrooy och Raul på söndag. Ruud som är kanske världens kyligaste avslutare med pippo inzaghi gör absolut mål om barcás försvar ger honom en chans till det, när dessutom Raúl varit i toppform under hösten och vintern lär det en bli tuff uppgift för blaugranas försvar att hålla galacticos anfall mållöst. Men Puyol har kapacitet med sin snabbhet och vilja att stoppa deras anfall och om har får god hjälp av Gabriel vid sidan kan de verkligen lyckas, inte ens nämna att de spelar i katalonien och har sin minst sagt fanatiska hemmapublik till stöd, vi snackar om 100 000. när sedan ytterbackarna stavas Eric Abidal & Gianluca Zambrotta, som båda är världsklass tar var sin kant håller barcelonas försvar hög klass, det återstår att se om Zambrotta kan hålla koll på snabbe Robinho och om Abidal kan spela stabilt nog för att hålla vänsterkanten stängd.


Mittfält:

Xavi, Deco & Iniesta. Vad behövs egentligen sägas om dessa tre? Med deras snabbhet, kreativitet och passningar kan dom segra över vilket mittfält i världen, och gör det troligen det också på söndag. Xavi i den defensiva rollen som oftast fyller perfekt och sedan Iniesta som varit helt fantastisk under senaste tiden ovanför. Deco har sedan ansvaret att leverera bollar till anfallet. Mittfältet är åter igen nyckeln till vinst i denna match och när känslorna är så otroligt hatfulla så lär det bli en del hårda och fula tacklingar under matchen. Om barcás mittfält kan spela på sin egen nivå spelar de högst sannolikt ut Diarra, Guti & Co. Tror nog trion är rullar boll kanska så lätt. Men tempot lär bli det som avgör, om de kan hålla upp det i 90 minuter då deras passningsspel är i egen klass så orkar nog inte madridboysen med.


Anfall:

Leo Messi, Barcelonas kanske viktigaste spelare som varit otrolig under hösten missar matchen. Ett mycket hårt bakslag för deras anfall men när Samuel Eto'o är tillbaka från skada och nätade två gånger borta mot valencia helgen är det en bra nyhet. Messi ersätts troligen på det viset att Ronaldinho som enligt mig är självklar i öppningen fast det gått rykten att Rijkaard verkligen har tänkt att bänka honom, spelar på Messis plats till höger och Henry tar Ronaldinhos plats till vänster eller sen flyttar bara Henry ner till höger och Eto'o start självklart på topp. Blaugranas kan endast kommenteras med orden världsklass, världsklass och världsklass. Varje spelare kan avgöra matchen på egen hand av dessa tre och frågan är vem som tar ansvaret? Personligen tror jag Ronaldinho stiger fram ur "skuggen" och visar varför han egentligen är världens bästa. Eller så springer Henry förbi Reals backlinje och avgör på det sättet. Som sagt allt kan hända när dessa tre fantastiska spelare går till anfall, frågar är bara om de lyckas göra mål på sina lägen, för lägen, ja de får de utan tvekan.


Real Madrid

Målvakt:

Spanjoren är utav en av världens bästa målvakter, många tycker att han är de bäste. Han gör sällan misstag medan han match efter match gör otroliga reflexräddningar och parader. Det gör honom till Reals säkra sista utpost och bättre än kollegan Valdés på andra sidan planen. Frågan är om Casillas kan hålla emot i 90 minuter?

  

Försvar:

Fabio Cannavaro, guldmedaljör från VM 2006 köptes för att bli backlinjes ledare, han har ej lyckats fullt att fylla den platsen men varit helt stabil denna säsong. Han kan själv stoppa vilket anfall i världen om han spelar på sin högsta nivå. Brevid honom spelar troligen Portugisen Pepe som jag inte riktit har någon koll på, de står att killen är snabb, start och bra i luften med fick inte direkt en sådan bild av honom då Finland mötte Portugal i EM-kvalet. När det sedan stegar fram världsstjärnor som Henry, Eto'o & Ronaldinho mot honom på sönda lär det vara hett om öronen. Jag skall åter igen nämna att matchen spelas på Camp Nou. Ytterbacksplatserna tas troligen av spanjoren Sergio Ramos medan vänsterbacken är en gåta. Schuster tvingas välja mellan endera Marcelo som är mycket bra offensivt men offensivt är han igen mycket dålig eller sedan Gabriel"Judas"Heinze som är bra defensivt. Tror Schuster väljer Heinze då Marcelo verkligen är ett frågetecken när Barcelona sätter igång sina kontringar.


Mittfält

Real spelar troligen med en "sopgumma" som defensiv mittfältare i Diarra. Den andra centrala mittfältaren stavas troligen Guti. De offensiva platserna fylls ganska säkert av Holländaren Wesley Sneijder och Brassen Robinho. Mittfältet är en gåta enligt mig då när de är som bäst kan vinna vem som helst men när de emellanåt underpresterar så går det riktit illa. Sneijder har varit bra under hösten men nu är det verkligen "upp till bevis" för nyförvärvet. Guti har också en stor roll då han är den kreative tillsammans med Robinho och ansvarar mycket för passningarna upp till anfallet. Då "kanterna" tas av som sagt Robinho och Sneijder är det mycket teknik och snabbhet där. Just Robinho har varit sanslöst bra under senaste tiden och frågar är om han pallar trycket på söndag, om han gör det får Barcelonas försvar minsann stora problem. Sedan Sneijder som gjort fantastiska frisparksmål för Los Blancos är ansvarig för hörnorna och frisparkarna. Specialsituationerna spelar stor roll på söndag, absolut.


Anfall:

Raúl Gonzalez Blanco & Ruud Van Nistelrooy. Legenden & Målsprutan. Kan Ruud behålla sin fina form och göra mål mot Barcelona, när han får hjälp av Raúl som varit överraskande bra i år är det fullt möjligt. Om man som sagt ger en målchans åt Holländaren gör han oftast mål på den, samma sak gäller Raúl. Det är också ett frågetecken om de verkligen får hål på Barcás stenhårda försvar, de behöv hjälp av mittfältet och speciellt Robinho till vänster och Sergio Ramos som ofta stiger med upp för att hjälpa anfallen. Allt är möjligt på söndag men jag tror Ruud pangar in minst ett mål. Han är klass.


Sammafattning:

Om jag sku välja vilket lag vinner lagdel för lagdel skulle svaret bli ensidigt, Barcelona är bättre på alla fronter och när de spelar på hemmaplan har jag svårt att se Real stoppa dem. Men i El Clásico handlar det inte om hur man spelat tidigare under säsongen eller vilket lag är det bättre på pappret, som Raúl sade. Det är dagsformen som avgör och vilket lag visar större laganda & kämpavilja. Tror dock från en objektiv synvinkel att Blaugrana vinner på söndag, helt enkelt pga deras fantastiska passningsspel vilket Galacticos inte kan stoppa, inte i alla fall på Camp Nou. Segersiffrorna skrivs 3-1.


Let the game begin.



image25





tankar & åsikter

Har under en längre tid funderat på att skriva en artikel om otrogenhet och dylikt. allting började då vi en dag i skolan skulle fylla i en undersökning av stakes då de bl.a. frågade om man skulle förlåta ens partner om den varit otrogen eller om den vore möjligt att fortsätta relationen om det hände, kommer ej ihåg exakt hur frågan var formulerad. en vän började direkt argumentera mot mig då jag svarat att jag skulle förlåta den eller "ja" då jag tycker varje människa och individ förtjänar en andra chans, vad än hon/han har gjort, för alla gör misstag, det är bara att lära sig av dom, hon igen svarade "nej" eller att hon inte skulle då hon t.ex. alltid skulle ta fram saken då man strider med sin partner, men en sak, varför strida? varför inte kompromissa istället?:). men då jag menade förlåta så menade jag faktist att totalt glömma "incidenten" och begrava saken och inte ta upp det nånsin igen, men är det faktist möjligt? att förlåta någon till något så respektlöst, hänsynslöst och sårande som den som är otrogen är skyldig till.
     På senare tid har jag gett detta ämne en rejäl tanke och förundrat mig vad som till först gör att någon är otrogen mot sin partner. dessutom kollade jag igår på kvällen på subtv och som tur var kom det sex and the city då, satte ner mig i min varma & sköna säng med ett glas apelsinjuice med isbitar och tänkte njuta en drygt timme av detta underbara program som dock var många år gammalt då ja märkte att det var i början av serien då carrie är tillsammans med sin pojkvän aidan. efter programmet rullat på typ en halvtimme så grälar dom om något meningslöst då aidan har tillbringat tid med sin arbetskompis som råkar vara en tjej, carrie springer för att ta en taxi, grälet fortsätter då hon just öppnat dörren då hon säger till honom att han verkar vilja tillbringa mer tid med henne än med mig, aidan tar big eller john som han egentligen heter på tal (carrie's ex och han som hon varit otrogen mot aidan med men jag visste inte detta) hon svarar, "then fuck her so you can be bad as me". det fick mig verkligen att tänka på om det min kompis sade faktist stämde, att man varje gång man grälar eller strider tar fram saken till sitt försvar( i det här läget aidan). går det helt enkelt inte att glömma om sin partner varit otrogen mot en?.
detta kan också skapa ett läge då hon/han som partnern varit otrogen mot får en känsla av att hon/han kan göra samma sak, som i detta läge. han erkänner senare i programmet att han faktist tänkt på saken dvs att vara otrogen mot henne med sin arbetskompis men att han inte ville såra henne på samma sätt som hon gjorde mot honom. detta är otroligt "snällt" av honom om man tänker på vad hon gjort mot honom. men och andra sidan varför skulle det vara snällt då de säkerligen har begravt saken och gått vidare, dock om man tänker efter så utspelar inte sig avsnittet långt efter hennes otrogenhetsaffär med big så man vet inte om han förlåtit henne. i slutet av programmet åker aidan för att träffa carrie, hon ber honom att förlåta henne för vad hon gjort och ser ut att lida av vad hon gjort och ser verkligen ut att ångra det också. frågan är nu, att ge henne en andra chans eller att inte förlåta henne för det hemska hon gjort. i det här fallet väljer aidan att ge henne en andra chans vilket jag tycker är bra. det är sedan en annan femma om det verkligen kommer att funka för dom två, om de kan glömma det hon gjort och gå vidare i deras förhållande. min kompis skulle troligen säga nej igen, men hur jag än tänker så har jag svårt att tänka mig det alternativet som mitt svar. det är för mig helt främmande. förstås beror mycket på omständigheterna kring allting, fast jag har svårt att definiera ordet omständigheter så tror jag ni förstår vad jag menar. att vara full är väl ingen bortförklaring, men är det en annan sak om man dagen då man fyllt 18 år går ut på krog, vännerna bjuder litervis med alkohol åt en, det är bara att tacka & ta. sedan när man i rejäl fylla sitter vid borde råkar en überhet blondin komma fram till en (hon har varit förtjust i killen sedan en lång tid bakåt) hon flirtar öppet, kanske smeker honom på låret en aning och undrar om killen vi ha lite fun tonight. i normala fall skulle ju en förnuftig kille med flickvän berätta för tjejen att han är upptagen eller gå iväg. nu är ju dock omständigheterna annorlunda. "erbjudandet" låter väl inte helt motbjudande och vips på morgonen så vaknar han i hennes säng, i hennes hus, och undrar, vad fan har jag gått och gjort? att sedan förklara detta till flickvännen må vara "ganska" svårt, då han dessutom inte minns något om kvällen innan och får veta det av tjejen han varit med nästa dag. för att spola tillbaka ett tag kan vi ju undvika ett dylikt scenario genom att killen skulle tacka nej till alkohol & krogbesök på hans 18-års dag (han har troligen druckit sedan han varit typ 16 år). men är det förbjudet att ha roligt med polarna om man har flickvän? ett ganska så invecklat drama med andra ord.
     detta ämne har då cirkulerat i min hjärna senaste tiden och jag tyckte det var på dags att skriva ner mina tankar. även om åsikterna är många kring ämnet och det finns ju inte direkt några "rätta" svar så tycker jag som sagt att varje person har rätt till en andra chans no matter what. vi människor är långt ifrån perfekta. det kanske hörs skrämmande enligt vissa men förtjänar man faktist inte en andra chans om man innerst inne ångrar det man gjort och lovar att "make it up". såklart tycker många att det helt enkelt är oförlåtligt att göra nånting dylikt och jag förstår dem också, på sätt och vis. men håller mig endå fast vid det jag sagt redan, jag skulle förlåta om "omständigheterna" var de rätta.
     jag skall ennu före jag avslutar denna artikel om otrogenhet påminna alla som läser detta att det inte hänger ihop med någon jag känner eller på något sätt kopplar samman personer jag känner, det är endast mina tankar jag skriver om. kommentera också gärna om ni har åsikter relaterat till ämnet. tack & adjö.


"Life is action and passion therefore, it is required of a man that he should share the passion and action of the time, at peril of being judged not to have lived."
-  Oliver Wendell Holmes

"The worth of a man is measured by the size of his heart."
-  Wilt Chamberlain

"Once the realization is accepted that even between the closest human beings infinite distances continue, a wonderful living side by side can grow, if they succeed in loving the distance between them which makes it possible for each to see the other whole"
-  Rainer Maria Rilke

"Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that."
-  Martin Luther King, Jr


Untitled_normal


Magnifikt Manchester!

image4


Otroligt, makalöst, spännande, positivt & negativt, underhållande, några adjektiv som beskriver både helgen och matchen vi alla väntat på, nämligen hatmötet mellan liverpool och manchester united.
     Veckoslutet började med bilfärd mot åbo ca 4-tiden med timo,matias,magnus,johan och jag. lyssnade gjorde vi till bl.a ali prinz feat crazy - mine tonight?, m.v.p - roc ya body, maskinen - alla som inte dansar är våldtäktsmen, chris brown - with you, bow wow - hood star osv. men tur nog ingen kristiina brask om jag minns rätt. det blev paus på vägen för att äta lite burgare på hese, färden fortsatte och vi anlände till åbo ungefär 6-tiden. 18.30 befann vi oss i samppalinnan halli för att kolla på Goose Park Rangers - Kylve som tyvärr slutade i förlust för g.p.r med 4-3, idiot fans hade vierasjoukkue också så de harma ennu mera. dessutom läste man idag att hallen där matchen spelades i så hade taket fallit ner efter att nån hade kastat en stenhård boll i ribban som i tur hade studsat upp i taket och bitar på en 10 meter lång sträcka hade fallit ner på golvet. tur så skadade sig ingen om jag läst rätt. sedan åkte vi till manges lägenhet för att börja dricka lite fast vi nog gjort det hela kvällen redan och för att spela mitt favoritspel pro evolution soccer, men mange hade 5:an när jag spelat endast 6:an senaste halvåret så det orsakade vissa problem med ja lyckades besegra tomppi men mange visade sig vara för stark fast jag hade chans och avgöra till 2-1 i slutet men eto'o skjöt förbi tomt mål, kom igen! mange spikade slutresultatet med två minuter kvar, owen placerade bollen kyligt i bortre hörnet. förlusten var ett faktum. vi lyssnade också till bra musik åter igen för att sedan kanske lite över 11 söka oss till åbo nattliv, efter lite tänkande bestämde vi oss att söka oss till the club(wtf!!) där va fiilisen allt annat än på topp så vi sökte oss annastans efter en stund, tomppi och mange dansade iväg nånstans dit det var över k-18 och kön till forte,lyni & giglis var sjukt lång så vi gick besvikna tillbaka till club, samma dåliga fiilis var det där ennu och ca halv 2 bestämd jag,johan och timo för att se om kön had blivit kortare till giglis och visst hade den det, vi slapp direkt in och hoppades på det bästa för att sedan bli besvikna än en gång, timo "hittade" dock nån blond som han snackade med hela kvällen. sen såg vi också rené där som jag hade ingen aning hur han hade hittat dit, sen så vi också gamla ekenäs bon barzan där (haha!). stämningen där var int annars någon höjdare så vi sökte oss tillbaka till club efter några usla dansförsök då tjejerna där verkade hellre dansa med sina respektive polare, katastrofalt! i club dansade vi litet till och såg taxi wickholm samtala med någon okänd brud som senare visade sig vara från lieksa?. precis före club stängde hittade man en tjej men så kom johan och sade " ja far nu jag, ska du ha din rock nu eller?" (vi var smarta och satte rockarna på samma narikka fast det endå blev lika dyrt 2+2=4?, haha) så jag sku få gå i t-skjorta hem i - grader, skönt. bestämde mig direkt att inte chansa så jag sade adjö åt bruden för att snabbt springa och söka johan, matte stod vid utgången och sa att han gått för en tid sen, gick till memory times för att beställa pizza med bacon,skinka & salami, nam! dock hamnade jag vänta i typ 30 minuter så de inte så lyckat! timo hade under tiden vi varit på club tagit en romantisk månskenspromenad med någon tjej med okänt namn:)(haha) ringde på hos brotkins när klockan var litet över 4 kanske, för att sedan smaska i mig pizzan. när klockan närmade sig 5 låg jag och johan ock halvsov i timos soffa som var utbäddad då vi hörde någon öppna dörren, det var troligen matias men när vi också hörde "fnittras" så började vi undra lite. fram kom två tjejer som matte hade med sig, finska talande dessutom, härriguud!
det han gjorde direkt var att försöka jaga mig och johan från soffan vilket han lyckades till slut när johan erbjöd sig att sova på golvet, stackars johan. matte fick sin vilja igenom och sov på kanten till att falla ner i golvet hela natten(måst ha varit skönt, haha) själv sov man med ca 3 mm tjockt "täcke" och när jag dessutom hade öppnat fönstret så var det ju allt annat än varmt inne. sedan när man försökte få sömn så började johan med sina finskalektioner som var mycket lärosamma:) kanske vid kl 6 hade man fått sömn för att sedan vakna i otrolig kyla ca 10-tiden. så vi hade inte sovit så länge. men då började laddningen på allvar inför eftermiddagens match(fast den nog egentligen börjat redan en månad före och på allvar redan på lördagskvällen då det enda man tänkte på var morgondagens match). för lite tidsfördriv sjöng jag lite ramsor från kända sånger såsom antti tuisku-ei aikaa osv. när klockan var ett och man hade duschat färdigt, hade united-tröjan på sig med rooney nr 10 på ryggen, united-halsduken runt nacken, så var det dags för avfärd. redan halv två infann vi oss på pikku-torre för att äta mycket god lövbiff, för lite tidsfördriv igen spelade vi lite kimble och jag lyckades faktist med det omöjliga att få fyra sexor i rad i slutet och besegrade timo med nöd & näppe:) när klockan var halv 3 önskade man att det vore möjligt att spola fram tiden en timme framåt för att slippa vara så jävla nervös. när sedan matchen sparkades igång 15.30 så bokstavligen skakade jag av nervositet och svättades. efter många när situationer då bl.a. anderson & evra rensat bollen från mållinjen var det dags för united-glädje i 43:de minuten då våran carlos tevez styrde bollen i nättaket på wayne rooneys skott efter en bra hörnvariant. jag hoppade nästan i taket och skrek allt vad jag orka jaaaaaaaaaah tillsammans med några fåtal andra united-supportrar. men stämningen var på topp. kanske inte så rättvist om man ser på vem som haft spelet med ack va skönt asså! matchen slutade som vi alla vet med united seger och det var en mycket viktig sådan. när sedan gunners-chelski matchen började så var jag så sömnig så jag sökte mig till brotkins lägenhet för att sova några timmar. tyvärr vann arsenal med 1-0 och återtog serieledningen. när klockan närmade sig halv 10 på söndagskvällen var det dags för hemfärd. det var minst sagt skönt att komma hem och lägga sig i sängen efter ett händelserikt veckoslut som varit mycket lyckat! nu avslutar jag veckosluts-rapporten för att börja skriva om matchen mellan liverpool och manchester united.

Liverpool - Manchester United 0-1: Tevéz fixade seger

Matchen började i hårt tempo då båda lagen inte hade mycket rum att spela, det blev många felpassningar och långbollar vilket inte resulterade i så mycket. första heta chansen skapade united då evra slapp och ge ett lågt inlägg från vänster men callagher(haha) hann emellan för att rensa undan. sedan var det liverpool chanser i rad då först efter en hörna van der sar i onödan sprungit ur för att försöka boxa bort bollen men istället sprang han i en egen spelare och hyypiä fick chance att nicka in bollen men anderson oliveira fanns på plats för att rensa den rakt åt torres som lyckades nicka bollen förbi från ett par meter. kort därefter springer van der sar åter igen ut för att boxa bollen med den här gången springer han rakt i vidic och bollen tar i ferdinands rygg och är påväg in i mål tills vindsnabbe evra hinner för att rensa undan bollen. kort innan halvtidsvilan får united hörna som spelas till straffområdsgränsen av giggs, rooney skjuter mot bortre hörnet där tevez befinner sig och trycker in 1-0 i måltaket. yussi benayoun kan delvis ta målet på sig då han är ende spelare som blir kvar på mållinjen då hela liverpool försvaret stiger för att skapa en offsidefälla men israelen blir kvar. i andra halvlek handlar det sedan nästan bara om liverpool som pressar för ett kvitteringsmål utan att lyckas. ryan babel kommer in och skapar oro med ett hårt skott utanför sextonmetersområdet men skottet går strax utanför. sedan är det united och evra & ronaldo som skapar efter en kontring ett läge åt rooney som har en ypperlig chans att punktera matchen men han får ingen ordentlig träff då det ser ut som han inte riktigt hinner ifatt bollen och skottet går utanför. 0-1 fortfarande. när klockuret tickar extratime får liverpool efter en domarmiss frispark från knappa 25 meter, steven gerrard stegar fram men skruvar bollen, en halv meter över. matchen slutar således i united vinst med 1-0, målgörare carlos tevéz! en otroligt viktig seger för united som nu är hela 9 poäng före liverpool i tabellen som dock har en match mindre spelad. i och med resultatet så rymmer united & gunners från de andra än bit. men säsongen är lång och vad som helst kan hända som alla vet.

spelarbetyg: (skala 4-10)

manchester united:

E.v.d.Sar: 6 - gjorde några grova missar som dock inte resulterade i mål men borde spelat stabilare.
W.Brown: 8 - spelade mycket bra defensivt sett men offensivt hade han inte mycke att säga till om. kewell vem?
R.Ferdinand: 10 - grym, spelade helt ut torres och dominerade luftrummet, världsklass.
N.Vidic: 9 - mycket säker, dominerade han också luftrummet och hade inga problem med crouch.
P.Evra: 8 - likt brown mycket bra defensivt, många viktiga brytningar, några vassa kontringar.
C.Ronaldo: 5 - hade det svårt med minst 2 man i närheten hela matchen. borde blivit en assist.
O.Hargreaves: 9 - otroligt bra, vem såg gerrard? placering&passningsäker, grymma tacklingar.
Anderson: 9 - sanslöst bra, dominerade mittfältet med hargreaves, bra balans, fina passningar.
R.Giggs: 6 - gjorde inte mycket speciellt, var helt okej.
C.Tevez: 8 - var mycket bra i första halvlek, visade kyla.
W.Rooney: 6 - gjorde inte mycket märkvärdigt, borde gjort mål i andra efter lysande passning av ronaldo.

M.Carrick: - För lite speltid, bedöms ej.
J.O 'Shea: - För lite speltid, bedöms ej.

man of the match: Anderson

liverpool:

P. Reina: 6 - hade inte myckat att göra, benayouns mål.
A. Arbeloa: 6 - spelade stabilt, inga större misstag, dålig offensivt.
J. Carragher: 7 - jobbade bra mot rooney, dominerade luftrummet.
S. Hyypiä: 7 - hade ett par halvchanser, borde kanske gjort bättre vid några tillfällen.
J.A. Riise: 6 - ingen större match av norrmannen, slapp inte och pröva sin vänsterslägga.
Y. Benayoun: 5 - får ta målet på sig, inget vidare offensivt heller.
S. Gerrard: 7 - hade det svårt mot hargreaves och anderson, slapp inte att använda sitt fruktade skott. stevie who?
J. Mascherano: 7 - masken spelade under sin förmåga men lät inte ronaldo komma ingen vart.
H. Kewell: 6 - bortspelad av brown, skapade inte många lägen. dålig offensivt.
D. Kuyt: 4 - fick inget att stämma, dålig touch. bedrövlig.
F. Torres: 6 - hade det tufft mot ligans bästa backpar, försökte utan att lyckas. överglänst av ferdinand.

R. Babel: 8 - bästa spelare när han kom in, skapade lägen med sin snabbhet, bra skott. mycket bra inhopp.
P. Crouch: 6 - förlorade så gott som varje nickduell mot vidic, fixade farlig frispark i slutet.
F. Aurelio: 6 - syntes inte alls, skulle kunnat skjuta frisparken i slutet.

bästa spelare: Carragher

stridsparen. winners:

rooney vs carragher, winner: carragher.

hargreaves vs gerrard, winner: hargreaves.

ferdinand vs torres, winner: ferdinand.

van der sar vs reina, winner: reina.

som sagt en mycket viktig seger för united, nästa veckoslut möter vi everton hemma på old trafford och då hoppas vi igen på tre poäng och seger. united we stand.


image24


whos that man from argentina,
whos that man we all adore,
he plays with wayne, he plays with wez,
hes our superstar tevez
and forever at united he will score


M.U.F.C - Till I Die


Veckoslut

Idag ca kl 16.00 drar vi iväg med Matte, Timo och Johan till åbo för att ha det roligt, festa, ragga brudar och kolla på fotboll. timo har brännt en bra? cd till bilresan så jag verkligen hoppas det är något man kan lyssna på!(ingen kristiina brask tack!). när vi sedan anländer till turkulandia så är det dags för torres futsalmatch där vi andra fungerar som fanatiska supportrar för goose park rangers med bl.a. Elomo?. efter det siktar vi mot timos lägenhet för att börja ta marianne, fishuuu, dynamit? och kanske tequila om det finns kvar. senast kl 22 befinner vi oss troligen på finlands? bästa sportsbar nämligen pikku-torre där vi kollar på lazio-juventus & (valencia-barcelona).
     Vart sedan? åldershinder tvingar oss att fara till endera giglis eller the club men hörde igår att det finns bättre brudar på giglis på lördagarna så dit söker vi väl oss då antagligen:) kommer att bli otroligt roligt att se jussi sheikka på dansgolve med taxi wickholm fast i reven (hahaah) medan vi två andra? söker oss möjliga kk:n eller kanske bara flirtar med någo heta chicks och låta dem tro att vi faktist är intresserade för att sedan säga bye bye bitch, nå nejnej int ska vi vara elaka:) troligen blir det slagsmål som johan börjar som sedan matte måst sätta stopp på och sedan kommer timo i fyllan och skriker "vitun suomalaiset" :D!! va händer sen månne.. haha.
nå iaf vad än som händer blir det säkert en toppenhelg där vi härjar och dansar, skriker och sjunger och har de roligt som faaan! på söndag sen med en rejäl baksmälla så vaknar för att börja ladda ordentligt inför årets match på anfield mellan suprise suprise liverpool och united. till pikku-torre söker vi oss i tid, kanske redan 2 tiden för att få sittplatser. då börjar våra hejaramsor oh united we do, oh united we do, oh yes united we love you eller glory glory man utd, glory glory man utd, glory glory man utd as the reds goes marching on on on! det blir troligen iaf en jävla hård match där bådas supportrar skriker massor och hopperligen leder int det till någon slags konfrontation om ni förstår vad jag menar:) knappast men ska ja sluta nu och önska alla ett skönt veckoslut!!

whos that man from argentina,
whos that man we all adore,
he plays with wayne, he plays with wez,
hes our superstar tevez
and forever at united he will score

image23

Inför: Liverpool - Manchester United

image5

på söndag smäller det.


United har sedan förra helgens match mot derby haft tankarna på denna mycket viktiga match mot självaste liverpool, "knights of merseyside" har däremot haft svår & viktig bortamatch mot marseille i veckan som de dock klarade med bravur, united luftade alla stjärnorna mot roma utom rooney som behövde matchträning när han varit skadad och endast spelat två matcher sen dess. en massa unga spelare fick chansen på olympico i rom, bl.a. jonny evans, gerard pique, chris eagles och danny simpson. de spelade respektlöst och aggressivt enligt sir alex och gjorde bra ifrån sig, vilket nästan resulterade i vinst, 1-1 dock borta mot rom är ingen skam direkt.
     men nu till söndagens match. Michael Carrick sade idag att matchen mellan dessa två storklubbar är en största på många år mellan pool & united. han har utan tvekan så rätt, det saknas nog inget när avsparken sker kl 15.30 på anfield, söndagen den 16.12. då är inget gratis, alla spelare får minsann smaka på ordet "tacklingar & kapningar", det är upp till spelarna själva i vilken grad. det finns också såklart många intressanta "stridspar" i denna match som är mediauppvaktad som aldrig förr. därför tänkar jag till näst räkna upp de hårdaste, viktigaste och bästa "stridsparen" mellan pool och united.

image13


Wayne Rooney vs Jamie Carragher
Tjuren mot hjärtat i liverpool's backlinje. de kommer sannerligen bli kamp mellan dessa två engelsmän. rooney sägs vara backarnas maddröm och det lär sannerligen int bli lätt för jamie att hålla wayne mållös på söndag. han har nu gått mållös tre matcher i streck men det är just det wayne behöver efter en skada. bör nämnas att "wonder wayne" som han också kallas nätade i 8 matcher i rad före han skadade sig. så på söndag lossnar det väl? och andra sidan är jamie en av premier leagues bästa och mest erfarna försvarare så det är nog ingen lätt femma att ta sig förbi honom. det är troligen viljan som avgör denna kamp men får se hur det slutar.

image14       image15



Owen Hargreaves vs Steven Gerrard
Enligt många bästa defensiva mittfältaren i hela premier league, kanske även i hela världen. han kan spela taktiskt, läser spelet otroligt bra, passningssäker och kan spela som "överrock" på någon som han ofta gjorde i bayern münchen och tog ofta bort världsstjärnor ur spel totalt med sin aggressivitet och sina utmärkta tacklingar.
Stevie G då, kanske för tillfället ligans hetaste mittfältare, gör mål på löpande band och har ett skott alla fruktar. det är kanske en klyscha men matchen avgörs troligen åter igen på mittfältet och denna kamp mellan dessa två killar har ytterst stor betydelse på matchen, fördel dock stevie som varit i toppform men alla vet väl hargreaves storhet i matcher som den här. kommer att bli otroligt spännande att se vem som vinner "mittfältskampen".

image16       image17



Rio Ferdinand vs Fernando Torres
Den stilige Rio mot pool's nyförvärv "El Nino". Fernando har sannerligen gjort succé i pool och nätat 12 gånger redan. united var intresserade länge men till slut gick han till våra ärkerivaler. united med ferdinand som ledarfigur i backlinjen har släppt in minst mål i premier league hittils, endast 8. Ferdinand har snabbheten & spelögat att stoppa den snabbe spanjoren med ett underbart driv i de första stegen. kommer såklart vara mycket svårt att hålla denna Torres mållös på hemmaplan med stöd av deras supportrar men united's försvar med Rio i spetsen har stor chans att lyckas och man spelar tillräckligt nära och hårt. inget gratis för denna spanjor.

image18       image19



Edwin Van Der Sar vs Pepe Reina
Målvaktskampen med stort M. två av ligans bästa målvakter möts på söndag. Van Der Sar som släppt in minst mål i ligan medan Reina endast släppt in ett mål mer. dessa målvakter gör som sagt inte många misstag men Reina har som vana att göra "dundertabbar" emellanåt, med sina usla utrusningar och vem finns målet mot everton förra säsongen? en målvakt är aldrig perfekt men Van Der Sar har inte gjort ett enda "märkvärdigt" misstag i år ennu och hoppas han lyckas behålla sin fina form. det sägs ju att målvakten är halva laget och i en match som den här spelar de ju en mycket stor & avgörande roll. enkelt sagt, den som gör mindre misstag vinner.

image20  image21


     Dessa fyra ovannämnda "kamper" har en mycket stor betydelse för matchen, troligen avgör nån av dessa närkamper matchen. dessutom får vi inte minsann glömma de andra spelarna. på mittfältet med Hargreaves spelar troligen Anderson, united's underbarn som varit lysande denna säsong och som bl.a. överglänste Fabregas i mötet mellan gunners och united på emirates. i liverpools fall lär väl den andra mittfältaren stavas Xabi Alonso som troligen gör comeback, en annan femma om han är i form direkt efter skadan, annars spelar väl Masken Mascherano brevid Stevie, men han är ett frågetecken inför matchen. hoppas själv på Momo. sen har ju united i Patrice Evra ligans bäste vänsterback som med sina minst sagt otroliga snabbhet och offensiva kvaliteér skapar chanser åt united. han blir intressant att följa med på söndag. på andra sidan hittar vi wes brown, killen som alla tycker är dålig, men vad gör honom dålig? han har inte gjort ett enda misstag defensivt sett i år och hans samarbete med ronaldo funkar utmärkt, kanske håller inte inläggen samma klass som Gary Neville men han har varit mycket bra i år. i pool startar troligen Finnan & Arbeloa, vet inte speciellt mycket om dessa två spelare men båda är bra defensivt. en möjlig matchvinnare kan vi hitta i Dirk Kyut eller Carlos Tevez, holländaren och Argentinaren. Carlitos har varit i form på senaste tiden och nätade två gånger mot Derby förra helgen. Kyut gjorde också mål i bortamatchen mot Marseille i veckan så dessa två kommer att vara intressanta att följa med på söndag. goda nyheter dessutom för united är att John O'Shea (som sänkte liverpool förra säsongen på anfield i 90:de minuten är i spelskick om blir troligen inbytt i slutet för att sedan trycka in den i 90:de som förra året:) nu en titt på möjliga öppningselvor för lagen. börjar med liverpool.

Liverpool;
Premilinär/möjlig startelva:

Reina

Finnan  -  Carragher  -  Hyypiä  -  Arbeloa

Benayoun  -  Gerrard  -  Alonso  -  Kewell

Kuyt  -  Torres


image12
 


Manchester United;
Premilinär/möjlig startelva:


Van Der Sar

Brown  -  Ferdinand  -  Vidic  -  Evra

Ronaldo  -  Hargreaves  -  Anderson  -  Giggs

Tevéz  -  Rooney


image11



Inte precis några överraskingar i någondera öppningselva, visst kan förändringar ske men i stort sett börjar lagen med ovannämnda öppningselvor skulle jag tro. Mascherano är ju ett frågatecken inför matchen och en viktig del i liverpool så det återstår att se vem rafa börjar med brevid Gerrard. sen får man ju också se om Sir Alex spelar med Anderson eller Carrick från start men skulle nog tro det blir Anderson. inga andra frågatecken i united's öppningselva. sen får man ju se vilka som är på bänken och ennu viktigare vilka som byts in, av united skulle jag tro Saha, Carrick & möjligtvis John O'Shea får entra planen i något skede av matchen beroende på matchbilden. från pool kommer troligen supersub (haha) Ryan Babel, Riise? och kanske Crouch/Voronin hoppa in. läste också precis att Finnan var osäker till spel och då blir det väl Arbeloa till höger och Riise från start men det återstår att se. en minst sagt intressant match kommer oavsett öppningselvor att spelas på anfield, dessutom spelar Arsenal och Chelsea ca 2 timmar senare på Emirates så united har chans att vinna dubbelt, dvs. ta tre poäng mot liverpool och att gå i topp i premier league om arsenal tappar poäng vilket jag själv tror. nu är det ca 46 timmar kvar till matchen jag personligen väntat på i typ två månader skall sparkas i gång. Kl. 15.30 på Anfield, Söndagen den 16.12 är det avspark till något som hopperligen/troligen blir en av årets bästa matcher. nu var det slut på denna inför-analys så jag önskar united lycka till och mitt tips går till united, 2-0, Ronaldo, Tevéz. United we stand.


image8



uniteds flag is deepest red,
it shrouded all our munich dead,
before their limbs grew stiff and cold,
their hearts blood died its every fold,
then raise uniteds banner high,
beneath its shade we'll live and die,
so keep the faith and never fear,
we'll keep the red flag flying here
we'll never die, we'll never,
we'll never die, we'll never die,
we'll keep the red flag flying high,
coz man united will never die

M.U.F.C - Till I Die

image22

 

Best 11

tänkte som lite tidsfördriv plocka ihop genom tidernas bästa "öppningselva", direkt för att underlätta saken så skapar jag två stycken, en med nutida stjärnor och en med blandade/dåtida stjärnor från bl.a. 1960,70,80 och 90-talet. en sak jag vill nämna att det finns ingen chans att jag skulle komma ihåg alla bra spelare som hör hemma i denna "dåtida stjärnornas elva" då ja inte ens levde över huvudtaget då dessa i dagsläget gamla proffsen hade egen show. ja men utan något destu längre förord börjar jag med den "dåtida elvan".
    "Dåtida 11:n", taktik: 4-4-2.
Vem sätta i målet? Zoff, Schmeichel, Shilton, Maier, Gordon Banks eller ryssen Lev Jashin även kallad "svarta spindeln". tycker två av dessa målvakter höjer sig över de andra fastän alla varit världens bästa i något skede av deras karriär. Zoff & Gordon Banks, Italienarn & Engelsmannen. Han som höll nollan i otroliga 1142 minuter mellan vm och em 1972-74 och förde som kapten italien till vm guld 1982. Eller han som var bästa målvakten i vm 1966 då england tog guld och som av pelé sade vara än av de 125 bästa fotbollspelarna genom tiderna. Dock efter mera noggrant tänkande kommer jag fram till att målet får vaktas av "svarta spindeln" dvs Lev Jashin, och inte nån av dessa två ovannämnda, de otroliga berättelserna om denna ryss som fångat en stenhård boll som var påväg upp mot krysset med en hand och dessutom klistrat den, dessutom valdes han till världshistoriens bästa målvakt i början av 2000-talet vilket gör mitt val ganska enkelt. det bör också nämnas att han har räddat över 150 straffsparkar i sin karriär. i mål då altså, Lev Jashin, Ryssland.
     Backlinjen. om jag väljer att spela med libero har jag att välja mellan bl.a Franz Beckenbauer, Franco Baresi, Lothar Matthäus och Ronald Koeman(holländaren med den fruktansvära kanonen). personligen tycker jag denna taktik är bättre än en sk. "backlinje", ett bevis till mitt påstående är greklands em guld 2004, som de vann med libero taktik och dessutom med "medelmåttiga" spelare. Libero/Sweeper; Beckenbauer/Baresi. är ingen fotbollsexpert på dåtida fotboll men en av dem kunde väl spela stopper också. så centralförsvaret heter Beckenbauer & Baresi.
     Ytterbackarna. om dessa spelare har jag inte så mycket kunskap vem som varit bäst men enligt sportsidor och dåtida "stjärn-elvor så var Giacinto Facchetti & Andreas Brehme mycket bra. andra som är värda att nämnas är Wim Suurbier, Manuel Amoros, Nílton Santos, and Carlos Alberto. Så Vänster/Högerbacks positionerna tas av Facchetti & Brehme.
     Mittfältet. Johan Cruyff, Michel Platini, George Best & Sir Bobby Charlton. skulle ennu vilja hedra minnet av en av de största och bästa unitedspelare genom tiderna, nämligen legenden george best som avled efter svåra alkoholproblem 2005. rest in piece Georgie, you'll never be forgotten.
     Anfallet. Diego Armando Maradona & Pelé. det var väl en ganska självklar sak. det finns en massa superstjärnor på alla dessa positioner från målvakt till anfallare bl.a Eusebio, Romario, Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas, Ronaldo, Batistuta, Ruud Gullit, Lothar Matthäus, Eric Cantona, Gerd Müller, Garrincha, Marco Van Basten osv. som lika bra kunde ha varit med i min öppning. men denna elva är enligt mig själv den bästa möjliga genom 1950,60,70,80 och 90-talet. så öppningselvan ser ur såhär:

Lev Jashin

Giacinto Facchetti  -  Franz Beckenbauer  -  Franco Baresi  -  Andreas Brehme

George Best  -  Johan Cruyff  -  Michel Platini  -  Sir Bobby Charlton

 Maradona  -  Pelé





"Nutida 11:n", taktik: 4-3-3.
     Målvakt. Enligt många så heter världens bäste burvaktare petr cech, chelseamålvakten är utan tvivel en mycket bra målvakt men för mig har den alltid funnits endast en målvakt, nämligen den sympatiske italienaren Gianluigi Buffon, han är utan tvekan världens bästa, på alla områden. och om någon vill argumentera vem som verkligen är världens bästa målvakt så hänger jag gärna med, för ingen vinner "Gigi", så är det bara.
     Mittbackar. skall jag välja stenhårda backar eller eleganta försvarare? jag ska börja med att räkna upp vilka som enligt mig är världens bästa på denna position; Terry, Ferdinand, Cannavaro, Nesta, Vidic, Materazzi, Puyol. av dessa just nämnda skulle jag givetvis välja united's stenhårda mittbackspar Ferdinand-Vidic men för deras skull som läser det här så blir mitt val Alessandro Nesta & Nemanja Vidic, den stilige italienaren med bakåtslickat hår och den stenhårde serben. dessa två bildar altså "mittlås".
     Ytterbackar. Sergio Ramos, Javier Zanetti, Patrice Evra, Maicon, Zambrotta, där har ni några av dagens stjärnor på denna spelplats. det tar inte många sekunder före jag gjort mitt val, spanjoren och idioten som jag innerst inne verkligen hatar, nämligen Ramos tar högerbacken och den vindsnabbe fransmannen Evra tar vänstersida.
     Mittfältare. på denna plats har jag verkligen alternativ, så som på alla andra platser med här finns det överflödigt med världsstjärnor. Kaká, Xavi, Iniesta, Cristiano Ronaldo, Scholes, Gerrard, Malouda, Robben, Robinho, Beckham, Lampard, Pirlo, Cambiasso, Riquelme, Diego, Fabregas, Gattuso, Totti. lätt uppgift? de två offensiva platserna går direkt till våran egen superstjärna Cristiano Ronaldo, den andra till brasiliens gåva till fotbollen, Kaká. den mer defensiva rollen får Barcás Xavi ta hand om. mittfältet stavas då Cristiano Ronaldo, Xavi och Kaká.
     Anfallarna. överflödigt med stjärnor här också. Ronaldo, Messi, Van Nistelrooy, Rooney, Tevez, Torres, Ibrahimovic, Trezeguet, Inzaghi, Henry, Eto'o, Ronaldinho, Drogba. det här är troligen det svåraste valet. Ibrahimovic är självskriven i öppningen, suprise suprise. de två andra platserna är oerhört svårt att bestämma vem de skall gå till, Ronaldinho?, Drogba?, Rooney?, Messi?. jag kommer fram till att Rooney & Messi förtjänar sina platser för R10 har inte varit sig själv denna säsong och Drogba är för tillfället skadad. då är också min "nutida 11" klar och den ser ur som följande:

Gianluigi Buffon

Sergio Ramos  -  Alessandro Nesta  -  Nemanja Vidic  -  Patrice Evra

Xavi

Cristiano Ronaldo  -  Kaká

Lionel Messi  -  Zlatan Ibrahimovic  -  Wayne Rooney





då är dessa två "stjärnelvor" klara. åsikterna är säkert inte samma, men dessa spelare var/är utan tvekan världsklass.
     skall ennu avsluta med några roliga & intressanta fotbolls-citat av olika spelare.


"Alex Ferguson is the best manager I've ever had at this level. Well, he's the only manager I've actually had at this level. But he's the best manager I've ever had"  -  David Beckham

"Gentleman, this is football."  -  Vincent Lombardi

In 1969 I gave up women and alcohol - it was the worst 20 minutes of my life.  -  George Best

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that."  -  Bill Shankly



i väntan på söndagen.

image4

We are the pride of all Europe,
The cock of the North,
We hate the Scousers, the
Cockneys of course;
We are United,
Without any doubt,
We are the Manchester boys.
We are just one of those teams,
That you see now and then;
We often score six,
But we seldom score ten,
"We beat 'em at home,
And we beat and we beat 'em away,
We kill any bastards,
That get in our way.
We are the pride of all Europe,
The cock of the North,
We hate the Scousers, the
Cockneys of course;
We are United,
Without any doubt,
We are the Manchester boys.



M.U.F.C - TILL I DIE

6 dagar kvar

raise united's banner high, beneath it's shade we'll live and die.

Börjar redan nu idag, måndag, 6 dagar till matchen med stort M, titanernas kamp, en match större än livet, hatmötet, ja, kalla det vad ni vill. nu börjar det fokuseras på mötet mellan ärkerivalerna liverpool och manchester united. på söndagen kl 15.30 finsk tid smäller det på anfield road, liverpools mecka. det sägs att världens största enskilda match är 'el clasico'  dvs. barcelona-real madrid, endera på camp nou eller santiago bernabeu stadion. visst är det en otroligt spektakel mellan två av världens största klubblag, men jag tvivlar på om inte liverpool och manchester uniteds möte är minst lika omtalat. spanjorernas möte spelas varje gång inför större publik, utan tvivel, men känslomässigt är titanernas kamp mellan pool och united större. det bör nämnas att ingen spelare har flyttat mellan klubbarna sen 1950- eller 1960-talet, kommer ej ihåg exakt, vilket bevisar hatet mellan klubbarna. visst fick luis figo ett mycket "varmt" välkomnande på camp nou då han flyttade från barcá till "galacticos", och visst skapades det massvis med rubriker när javier saviola böt till den vita spelskjorta i sommar, även om inte saviola var för tillfället någon världsstjärna. men känslorna mellan de två engelska lagen skulle jag påstå vara större, mera hatfulla än dem mellan barcá och real, som exempel då ronaldinho ett par år bakåt gjorde reals backlinje till statyer i matchen på bernabeu och realfansen klappade(!) åt honom och gav stående ovationer! det skulle sannerligen aldrig hända mellan united och pool, så mycket hat står dessa två prestigefulla klubbar emellan.
     kommer att vara oerhört intressant att se vilken 11:a liverpool börjar med, de har ju en otroligt viktig match på onsdag? på bortaplan mot marseille. endast vinst duger och därför måste de starta med starkaste elvan? hoppas verkligen "rotation rafa" kastar in momo sissoko mot anderson?(carrick) & hargreaves, måste dock medge att jag är lite rädd för stevie g som varit i toppform på senaste tiden, men månne inte poolfansen är rädda för vår "nya" the holy trinity som på 60-talet bestod av legendariska trion sir bobby charlton, dennis law och george best. förra veckan kommenterade självaste sir bobby att united's trio med carlos tevez, wayne rooney och cristiano ronaldo kunde bli den nya "holy trinity", och de har absolut potentialen. snacka om lovord av legenden. det återstår att se men i matchen mot liverpool har de chansen att bevisa hur bra de faktist är. ett citat inför matchen united-liverpool förra året så sade cristiano ronaldo så här;  "Jag har jobbat på ett nytt trick, men jag har inte visat det än. kanske är Liverpool matchen den perfekta chansen att visa upp det i." kommer ej ihåg tricket och om han visade det men på söndag får han gärna dra fram ett nytt trick för att föra united till seger. nu till lite andra goda nyheter, ji-sung park är tillbaka, han tränar med resten av laget och förväntas vara i action inom 2-3 veckor. den glade sydkoreanen är ett bra tillskott nu till vinterkaoset. men nu ska ja gå och kolla på lite filmer, saw I, II, III.
i väntan på söndagen.

image3

When we find ourselves in
times of trouble, when
United needs to take the
lead, there will be a
striker: Wayne Rooney. And
in our hour of darkness,
who will score a goal for
all to see? We will always
answer: Wayne Rooney.

Söndag 09.12

Efter en rolig och händelsefull lördag så är man hemma kl 13.10 på söndagen, tar en dusch och äter sedan upp hela innehållet i kylskåpet för jag var vrålhungrig! senare kollar man på tv, spelar för tillfället världens bästa datorspel nämligen football manager 2008, skriver med en massa folk på msn och lyssnar på en cd skiva lånad av zlatan själv, bl.a. med Rascal Flatts & Shayne Ward. Dagen blir bara bättre när man Timo skriver på msn att Middlesbrough har tagit ledningen med 1-0 mot Arsenal, Stuart Downing på straff, för att sedan kolla på text-tv när matchen är slut kan man läsa, "Middlesbrough överraskade Arsenal", gissa om man jubla!! dessutom besegrade Reading Liverpool dagen innan med 3-1, så två av våra värsta konkurrenter tappade poäng i helgen, skönt! United däremot tog en komfortabel seger mot bottenlaget Derby med 4-1, ingen topmatch direkt men absolut ett styrkebesked även om inte glänste som man brukar, en orsak varför målskörden stannade vid "endast" var den usla planen eller mer sagt vädret, ösregn hela matchen igenom gjorde det mycket svårt att spela united's underhållande passningsspel som vi är vana att se.
       För att sedan blicka bakåt till lördagen. Efter match på Fé med zlatan kör man hem, äter lite smått & gott, fixar sig redo för kvällen. Vi åker med minst sagt fullpackad bil (Farre,André,Nicke,Boni,Jag i en liten ford) till karis där vi dessutom plockar upp Linda, ja måste säga efternamnet för det är så grymt cool, Bastioni. Som André snackat om hela kvällen. Sedan bär det av till Hagalund? festlokal nånstans mitt i käpphelvetet en bit bort från karis. Där träffar man en massa trevliga människor och dansar & sheikkar loss rejält! grymt kul hade vi det i alla fall!! Vad som hände resten av kvällen får bli en hemlighet. 
      Det har dock utan tvivel varit en toppenhelg där nästan allt gått min väg, härligt! Ennu bättre blir det säkert nästa veckoslut då Jag, McJussi och Taxi Wikholm åker till Åbo för att hälsa på Torres, Festa och kolla på Fotboll. Supersöndag kan man bra säga; Pool-United, Gunners-Chelsea & Valencia-Barcá, eller va sägs om dom matcherna? Festas & Dansas blir det också säkert helt tillräckligt! Ennu till sluta med ett drömscenario i pool-united matchen nästa helg, Ronaldo trixar bort Hyypiä & co innan han iskallt lägger bollen med ett stenhårt skott upp i krysset, Rooney tar sig med hjälp av viljan förbi Carragher och trycker in 2-0, Pikku-Torre exploderar! det sku vara någå de! man får hoppas på de bästa! Men nu är det dags att gå ner och fixa nångting gott att äta. hejdåå!

image2

Bästa man på plan nästa söndag?


United-Derby, fest och A8

  1. kl 17.00 Manchester United - Derby
  2. kl 19.00 förfest
  3. kl 20.30 fest i karis
  4. kl 23.00 after eight
  5. kl 05.00 hemma och sover

en intressant lördag som börjar med mitt älskade united's match mot tabelljumbon derby vilket borde betyda utklassning i stor stil, 5-0 till hemmalaget är mitt tips. en underhållande match är iaf att vänta. sedan är det förfest med killarna från åland och "el dick", hade det så jävla roligt igår och idag blir det knappast något sämre! halv nio tiden bär det av till kaaris skog, elin's födelsedagsfest, (grattis!). där dansar vi troligen på i några timmar för att sedan åka till karis sämsta och enda krog, after eight. det blir väl en typisk lördag? hemma troligen efter kl 4 för att sedan vakna på söndag i en rejäl baksmälla! nu är tiden dock knapp och jag hinner ej skriva mera tyvärr! ha ett skönt veckoslut!


Skolevenemang

Jag bara måste ta ställning till olika skolevenemang i finland, var är alla höst/vår fester? varför spenderar inte skolan sina resurser delvis för att låta ungdomarna/eleverna ha det roligt, tänk hur roligt det sku vara med en höstfest i början av skolåret, vilken början det skulle vara! att sedan förundra sig över vart alla skolans pengar går till är en annan femma, det är ju dock ej särskilt dyrt att hyra en danslokal, festutrymme, och vi elever bär ansvaret. klart är det lätt och säga men det är ju ganska komplicerat med underårigas alkoholdrickande, ordningsvakter osv, men en sak värd att tänka på enligt mig. för att ta ett exempel, en misslyckad självständighetsbal som ordnades i ehs på onsdagen, trist program, nästan ingen dans, egen musik i ca 30 minuter av 6 timmar. bedrövligt. men ett stort tack till gymnasiet! (ej sarkastiskt menat) ta en titt på hur läget är på andra sidan atlanten :) nu är detta ämne klarbehandlat och hoppas i framtiden på mera roliga & intressant evenemang i ekenäs gymnasie!


Dags att börja blogga!

Idag kl 19.37 tog jag detta beslut om att skriva om händelser som berör mej på sätt eller annat, eller annars bara saker & ting som händer runt om på jordklotet, oftast kommer ja troligen skriva om mina åsikter rörande allt från musik till världspolitik och såklart fotboll. Ni läsare får säkert ganska snabbt en bild vilket mitt favoritlag är, vad jag sysslar med på fritiden osv. jag skriver oftast saker som berör andra också till en viss mån men ber er att ej ta det så personligt. en syn på skolevenemang kommer strax. adjö.


RSS 2.0