Andoooooh (Wonderson)

image87

Sydney, Australien.



Kanske det skulle vara på tiden att uppdatera sin blogg nu. Har pga. många olika orsaker inte precis haft tid med att skriva nya inlägg, mestadels för att suprise suprise, fotboll varit högaktuellt med champions league och spännande skeden i årets upplaga av premier league. Under senaste tiden har jag också endast skrivit om fotboll, vilket inte vissa människor tycker om, men skall nu blanda det med lite annat också för en gångs skull. Men det går väl endå inte att dölja sanningen, La moglie si puo cambiare - La fede per la squadra no!


Det var alltså en tid sedan man satt sig ner vid datorn för att blogga lite, säkert någon vecka (i verkligheten några dagar), minns ej exakt. Detta beroendeframkallande hobby med vilket man vill utrycka tankar & åsikter, låta människor veta om de nyaste och bästa musiklåtarna, alla de senaste fotbollsnyheterna och försöka ge folk en bild av vad man gillar, tycker om eller älskar.


Det har knappast gått förbi någon vad jag älskar, fotbollsklubben, the best of the best, två ord faktist, Manchester United, och än viss annan. Men skall inte som jag lovade slösa tid på att snacka sporten där spelare lyfter sky-high löner, domarbeslut som får en och tro att domaren i fråga är blind, idiotiska tacklingar som orsakar allvarliga skador(ja, ja hänvisar till eduardo incidenten), även om tacklingar är "part of the game" och man nog absolut sett värre än den förra veckan, den press som vissa spelare har eller får stå ut med måste nog vara grym. Eller sedan sporten som den heter enligt vissa fina damer "Idioter som springer efter en boll med ingen riktig idé alls", nej det är verkligen inte så. Det är kanske mer passande att citera en tränare vid namn Bill Shankly som en gång sade; "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that."

Punkt slut, got it?


Vecka 9, om jag räknat rätt har rullat på med fotbollsträningar, match och pro evolution soccer 2008, idag är det träning på kvällen igen. Veckoslutet då. Imorgon lördag vaknar man tidigt för att åka till Hellsinki, därifrån vidare på match till Lahti för att spela i finlands, i särklass sämsta fotbollshall, Lahden Suurhalli, vilket jävla satans skit underlag! Matchen sparkas igång kl 13.00 sku jag tro, så man får hoppas att vi hinner in till "Stan" före kl 17.00. Då är kosan styrd med full fart till Sports Academy, där de förhoppningsvis, eller egentligen säkert nog om man tror på informationen på deras hemsida, visar Fulham-United. Några enstaka Carlsberg pints blir det väl där och igen, förhoppningsvis hoppar man på tåget med ett brett leénde på läpparna efter United utklassat Fulham med 3-0. Hoppas också verkligen att Louis Saha, som är tillbaka från skada och nätade mot Magpies förra veckan, åter igen finns med i målprotokollet. Många har snackat skit om fransmannen som haft oerhört stora skadebekymmer under senaste åren och vill personligen också delvis säga att jag hoppas Sir Alex låter honom byta klubb efter säsongen är slut, även om jag är en "Saha-Supporter". Men fakta är att när killen är i skick, så gör han mål, statistiken ljuger inte. Därför kan denna mörkhyade, stora och snabba man vara en enorm tillgång under restan av säsongen. Sir Alex sade också bl.a. att han kan vara en avgörande faktor hur många titlar United vinner i år. När dessutom Wennman på aftonbladet(ja vet aftonbladet suger) skriver att han har svårt att tro att United's radarpar Rooney-Ronaldo inte skulle lyckas skjuta minst(!) en titel åt The Reds i år. Lägg till en underbar Carlos Tévez och just Louis Saha. Någon som är rädd?

Sedan blir det väl en något så lugn kväll för min del skulle jag tro. Söndag kanske en länk & gym, Armageddon på kvällen och kanske en titt på några arbeten jag borde börja med.

Top #4 Latest

1. Kasey - Beautiful Goodbye 
2. Jay Sean - Stolen
3. Tyrese - With me
4. Bobby Valentino - Sexy Girl

Lite PES 2008 igen gå, kanske 5 ligatiteln i rad?:)

have a nice day, united we stand.

<3


image88

a great memory


 


Benzema+Old Trafford=Sant?

image85

Anderson & Nani, briljanta båda två.



Idioter, förståndshandikappade personer, totalt IQ-befriade fransmän, sjuka patetiska knäppskallar och dårar till 100%, det är vad fansen av Lyon är, ett jävla stort gäng skämt allihopa.


Det handlar alltså om incidenten, eller det var egentligen vid flera tillfällen som Lyon fansen riktade en laserstråle mot United's superstjärna Cristiano Ronaldo under matchen mot Lyon i Champion League på onsdag. Vid uppvärmningen la Sir Alex märke till det och rapporterade det vidare till Uefa och matchansvarige. Det kan både tolkas som "mordhot" eller som en "busgrej" fast det viktigaste är att Lyon får stora böter så att människorna och andra lag's fans förstår att det är allvarligt att göra liknande så att inget lika händer igen, anywhere. Didier Drogba fick ju också en laserstråle riktad på sig då Chelsea gästade West Ham och jag kommer ihåg rätt. Det är oroväckande när människor tar till liknande åtgärder för att distrahera och försöka skrämma spelare med sånt där, och det är fram för allt osportsligt som fan. Fy skäms, verkligen!


Champion League, spänning någon?

Som vi alla vet spelades CL i veckan, Milan fick oavgjort mot Arsenal, United likaså mot Lyon, Barca har ett och halvt ben i kvarten efter matchen mot Celtic, Inter spelade minst sagt "defensiv" fotboll och förlorade på Anfield, Turkiet slog Spanjorerna, Chelsea fick nöja sig med ett mållöst drama nere i Grekland, Roma slog Real och Kuranyi avgjorde mot Porto.

Intressant läge inför returerna om knappa två veckor;


Internazionale-Liverpool, övertid kanske.

Inter med 2-0 i röven tar emot Liverpool på Giuseppe Meazza. Nerazzuri är urstarka på hemmaplan och även om Pool spelar taktiskt och troligen defensivt så fixar Zlatan & co 2-0 på hemmaplan, minst. De som säger att Zlatan är dålig så kom ihåg att det inte precis är den lättaste uppgiften att spela ensam forward när man får udda bollar och har en piraya vid namn masken som försöker äta upp en direkt man får bollen. Vänta er annat i Italien, show maybe?

Tips: 2-0 (Liverpool vidare efter straffsparkar)


Milan-Arsenal, rutin väger tungt.

Adebayors miss och 0-0. Det luktar Milan i kvarten, åter igen. Kaká var osynlig på Emirates men vänta när det snackas spel på mäktiga San Siro. Milanolaget var under press i bortamatchen och såklart borde Milan föra spelet nere i Italien, då lär det vara Gunners som får försvara. Goodbye Gooners! Vinst för Milan och vidare till kvarten.

Tips: 2-0 (Milan vidare)


Manchester United-Lyon, hemmaplan är roligt.

Lyon-United slutade som sagt 1-1 i Frankrike och United har ett ypperligt läge inför returen på Theatre of Dreams. United ägde spelet men Lyon hade också vissa stunder men tycker United borde vunnit. Benzema gjorde snyggt 1-0 men vem annan än Tévez kvitterade. Lyon alltså på hemmaplan med 1-1 från bortamatchen låter tryggt. En spelsugen Ronaldo och en stekhet Rooney, vad mer kan man önska sig? United börjar hitta formen, lätt vidare.

Tips: 3-0 (United vidare)


Real Madrid-Roma, Totti "kan" vara frälsaren.

2-1 i Rom och bra läge inför bortamatchen på Santiago Bernabeu stadion. Galacticos anfall är strålande på hemmaplan men Totti kan den riktiga frälsaren heta. Lite magi nere i Spanien och vips är Roma i kvarten. Frågan är om Romas försvar håller. Det gjorde det inte på hemmaplan och banne mig inte heller på bortaplan. Tyvärr, Los Blancos går vidare.

Tips: 2-0 (Real Madrid vidare)


Chelsea-Olympiakos, Stamford Bridge.

Hemmalaget har inte förlorat en hemmamatch på över 70 matcher och inte gör de det heller mot Olympiakos skulle jag tro. Ett tidigt mål av grekerna skulle naturligtvis shocka Chelsea men inte har de väl precis något annat att komma med än Kovacevic. Chelsea utklassar Grekerna och går relativt lätt till kvarten. Kan Drogba hitta formen?

Tips: 3-0 (Chelsea vidare)


Porto-Shalke 04, smarta tyskar.

Portugiserna är oftast mycket bra på hemmaplan och Shalke lär få det svårt på bortaplan. Ett bra resultat, 1-0 från hemmamötet och Porto måste anfalla för att få ett mål. Det öppnar för ett defensivt smart & starkt tysklag och Asamoah krutar in bortamålet. Porto kvitterar men så vara sagan slut. En liten överraskning men Shalke vidare. Quaresma flytta vidare, men inte till Liverpool, tack.

Tips: 1-1 (Shalke 04 vidare)


Barcelona-Celtic, en stekhet Lionel Messi.

Har han hittar formen igen, den lille killen från Argentina. Det verkar så. Han var briljant i bortamatchen på Celtic Park och det skall mycket till om Celtic ska vinna på Camp Nou inför 100 000 Barcá fans. Om det skulle gå den vägen, nej det är omöjligt Blaugrana trycker in några mål och Messi gör troligen något av dem, kanske även Thierry Henry. Lätt som en plätt.

Tips: 3-0 (Barcelona vidare)


Sevilla-Fenerbahce, dåliga gäster.

3-2 till Turkkarna i första mötet men två otroligt viktiga bortamål för Sevilla. De måste ju endå vinna på hemmaplan men lag från Turkiet är oftast dåliga på bortaplan och jag tror inte Fenerbahce kan rubba ett briljant Sevilla på hemmaplan. Målen jag hoppades saknas av Kanouté, men kanske de kommer i hemmamötet. Inga stora problem, Sevilla vidare.

Tips: 2-0 (Sevilla vidare)


Det betyder om resultaten blir något av ovanstående går Liverpool, Milan, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Shalke 04, Barcelona och Sevilla till kvartsfinal. Det lär bli intressant.


Lite annat.

Har undersportlovsveckan jobbat en del för att göra plånboken aningen tyngre eller ja, göra numret på bankkontot större. Från måndag till lördag med vissa 10h dagar, det är dessutom lätt när man typ surfar på nätet dagarna långa, men lyfter lön tillika:) Lite fotbollsmatcher har man ju också sett på, tagit det lugnt och varit på länk & gym. Kvällsmat på Dekan några gånger och någon film har man också hunnit med. Men oerhört skönt med lite break från både skola & fotbollsträningar. Det heter väl att ladda batterierna. Skall försöka börja skriva lite mer om annat och inte bara fotboll. Dvs "försöka". Helgen bakom hörnet och chill är väl det rätta ordet fastän jag skulle av någon konstig orsak vilja åka till Åbo. Party, Party & Party! Men troligen i början på nästa månad:) jaa-a inget vidare utan ha det bra, ännu arsenal utklassningen i ett nötskal.


"Slaktade är ett milt ord i sammanhanget. Som vanligt gnällde Arsenal, Arsene darrade med underläppen, Adebayor fuskade, Eboue sparkade ner nån, och Gallas var bitter redan innan. Ett jävla dagis på turné ungefär."

Latest United News:
"Sir Alex Ferguson is to recommend to United's board that Karim Benzema, the outstanding France striker, should be their primary transfer target this summer. "
"Several newspapers suggest the Bayern München right wing-back Philip Lahm will join Manchester United in the summer after Gary Neville has suffered from injuries this season and is yet a question mark for next season."
"First and foremost you have to get results," insisted Ferdinand afterwards. "Performances come second. Ideally, you would like the performances but that's not always possible."

image86


WALKING IN A FERGIE WONDERLAND, UNITED WE STAND.


saknar..

Inför: Lyon - Manchester United (0-2)

image81

Jubel ikväll?




Champion League på bortaplan mot Olympique Lyon som vunnit franska Ligue 1 senaste 6 åren. Imponerande, verkligen. Lyon välkomnar alltså ikväll på Stade Gerland de engelska mästarna Manchester United. Matchen sparkas igång 21.45. En oerhört viktig match för båda lagen då Lyon mer eller mindre är vana vid att vinna ligan år efter år och därför satsar stort på Champion League. Framgången är mycket viktig i denna turnering för laget även om man inte riktigt fått fram de resultat de senaste åren man viljat. United är igen 5 poäng efter ligaledarna Arsenal, även om ligan är långt ifrån avgjord och kampen lär bli hård enda till slut. När det dessutom råkade vara 50 år sen munchentradegin i år så vore det en perfekt hyllning (när den på Old Trafford misslyckas fullständigt) åt Busby Babes. Moskva, here we come!

Skall inte fokusera alltför mycket på Lyon men nämner endå de potentiella hoten, dvs Källström, Juninho, Benzema & Ben Arfa, de allra bästa & farligaste.

United igen har stjärnor att välja emellan, på mittfältet inte minst. Anderson, Scholes, Fletcher, Carrick, Hargreaves osv.. Personligen skulle jag vilja se så som också han på unitedredaktionen, hargo-carrick-anderson. Perfekt blandning av allt, snabbhet, passningsäkerhet(viktigt), balans, defensiv, offensiv + styrka. Ronaldo skulle ha en relativt fri roll ute till höger och Tevéz uppe till vänster brevid Rooney som vara fantastisk mot Arsenal. Backlinjen skulle som vanligt vara Evra-Rio-Vida-Brown. VDS i målet. Låter oerhört bra. Men tror endå Sir Alex litar på Giggsy & Ginger Ninja. Mycket rutin och "säkerhet". Kanske en blandning av snabbt och rutinerat endå vore bäst, vem vet. Det enda jag hoppas på är vinst och ett bra läge inför returen på Theater of Dreams.



image83



When we find ourselves in
times of trouble, when
United needs to take the
lead, there will be a
striker: Wayne Rooney. And
in our hour of darkness,
who will score a goal for
all to see? We will always
answer: Wayne Rooney.





Italia e Calcio, Champion League & Nani

image77

What's up William?




La moglie si puo cambiare - La fede per la squadra no!


Skall istället för att snacka om Dulee Johnson's eviga bråk med A.I.K, Arsenal's skadehelvete, Sveriges möjligheter i kommande EM eller Liverpools utgång av årets upplaga av FA-cupen skriva om veckans stekheta Champion League matcher, Italia e Calcio (Del Piero är klass) och Nanis bolltrolleri mot Gunners.


Fotboll är så IN som möjligt för tillfället, Champion League i veckan, två stormatcher i helgen, EM i sommar och än viss Zlatan Ibrahimovic. Italien med Gamla Damen, Internazionale och Milanos är också intressant. En spelare och ett lag jag vill lyfta fram är Juventus med vem annan än Il Pinturicchio, Alessandro Del Piero, kungen, konungen, ja legenden. En underbar frispark sänkte AS Roma i helgen och Juventus fortsätter sin stabila form i Serie A. Efter ett år i Serie B så har laget visat varför de är Juventus, stora & starka. De hör nog hemma på toppen. Men för tillfället är den platsen upptagen. Inter från Milano har greppat den med ett hårt tag och vägrar släppa taget. Laget går från klarhet till klarhet i ligaspelet och ingen kan tyvärr stoppa dem även i år. Men som vi vet kommer Juve spendera stora pengar på bl.a. Van Der Vaart i sommar och det återstår att se om Ranieri får dem samspelta så att de kan på allvar utmana om Scudetton nästa säsong. Skulle göra gott för hela Italienska Serie A.

     Det snackas också om Milans målvaktsproblem inför CL mötet med Arsenal. Förstekeepern Kalac är skadad (genomgår läkargranskning idag) och Dida har ryggont efter suttit på bänken mot Parma i helgen. Allting öppnar för tredjemålvakten Fiori som inte stått i en enda tävlingsmatch för Milan sedan 2003/04. Det kommer att bli intressant att se vem som Ancelotti ställer i mål men månne inte det blir någon av de förstnämnda skulle jag tro. Hur som helst blir det en sevärd match.

     Nani, spelaren som skapat mängder med rubriker i England efter sitt hån(?) och sin målgest mot Arsenal. Kan tyvärr ej kommentera vad gäller målgesten när jag inte sett den men hånet(!) som det har stått i tidningarna är ett skämt. Det enda killen gör är att trixar upp bollen på huvudet, springer med den studsandes där på några meter (med Justin Hoyte helt ursinnig springandes bakom), tar ner den på låret och sedan tar ner bollen med fötterna, fintar bort just Hoyte (efter han fallit) för att sedan undvika en vårdlös tackling av en Mathieu Flamini. Allt detta på egen planhalva, och detta kallar Arsenals manager Arsene Wenger för hån mot Gunners, vilket jävla skämt alltså. Att göra det Nani gjorde är väl kanske inte nödvändigt, men om man känner för det så varför inte? Att göra Arsenalspelare till åtlöje eller skrattretande objekt är väl inte samma sak att håna motståndarna, eller är det?. Att bli förnedrad, två gånger om är väl för mycket för Arsenal och Arsene Wenger, make it 3, vi möts i april igen.


Champion League. England vs Milano.

Det är väl de två största matcherna i CL. Liverpool-Internazionale & Arsenal-Milan. Det snackas en massa om dessa två matchpar och intresset är stort. Andra intressanta matchpar är Manchester United-Lyon, Real Madrid-Roma och Olympiakos-Chelsea. De andra är Shalke 04-Porto, Celtic-Barcelona och Sevilla-Fenerbahce.


Liverpool-Internazionale. Taktik, Herr Torres & Il Genio.

Stekhett matchpar nummer Uno. Rafas Liverpool tar emot Mancinis ångvält i Serie A, nämligen Inter. Intressant att se hur Pool mönstrar mot ett stenhårt Inter. Det gäller att vinna på hemmaplan för i Milano är det och kommer att bli svårt. Inters stjärnor vs Stevie & Torres.

Tror tyvärr att Liverpool kan överraska men på något sätt har jag den känslan av att de blir överkörda på San Siro. Men måste emellan tippa emot vad alla säger. Torres har allt för att kunna avgöra det här matchparet.

Tips: Liverpool


Arsenal-Milan. Rutin, Oerfarenhet & Vinnarmentalitet.

"If they are good enough, they are old enough", har Sir Matt Busby en gång sagt. Må vara sant men mot Milan räcker det inte. Visst spelar Arsenal stundtals ett genialt passningsspel men var var det i den matchen mot United?. Skadehelvetet har också nått Arsenal, Ronaldo är visserligen skadad men gamla räven Pippo tackar säkert ja till en plats i öppningselvan. Pato är aktuell men kan Kaká frälsa Milan?. Rutin är oerhört viktigt i just CL och jag bugar och bockar, tack för pengarna i förhand Timo. Inte en chans Gunners, tyvärr.

Tips: Milan


Manchester United-Lyon. Ronaldo, Benzema & Förnedring.

United åker för att möta Lyon till att börja med. Lyon har visat sig vara vara farliga, inte minst genom skyttekungen Benzema och frisparksspecialisten Juninho. Lyons Bodmer kommenterade idag; "They have lots of attacking assets but they hate to defend. Our aim will be to force them to defend." Vad månne Vida & Rio säger om detta?. United vilade dessutom Hargo, Giggs och Ronaldo i helgen. Det kan bli spännande i första matchen men United avancerar, förvänta oss målfyrverkeri på Theatre Of Dreams. Rooo-Rooo-Rooonaldo.

Tips: Manchester United


Real Madrid-Roma. Galacticos, Totti & Den Evige Raúl.

Totti vs Raúl. Två av nutidens största klubblegender tillsammans med Maldini i Milan. Raúl är två mål ifrån 200-måls-gränsen medan Totti ganska nyligen passerat den. Sneijder är skadad och Roma har åter igen chansen att bevisa att de hör hemma i den absoluta eliten. Tror Los Blancos är mycket självsäkra på sig själva även om Roma kan överraska genom geniet Totti. Men han kan också tala åt sig rött kort och Rom's dröm är förstörd. Men Real vinner, Robinho, Nistelrooy, Raúl & Bernabeustadion. Hejdå Rom, ses igen nästa år.

Tips: Real Madrid


Olympiakos-Chelsea. Mittfält, Hemmastöd & Kovacevic.

Grekerna har en underbart fanatisk hemmapublik och spelar mycket bra hemma i Grekland. På bortaplan går det sämre och det gäller att få med sig ett bra bortaresultat från Stamford Bridge vilket kan visa sig vara mycket svårt. En viss Kovacevic kan fixa det men Lampard & Ballack fixar nog seger i London. Men frågan är om Olympiakos kan prestera i hemmamötet, i så fall är Chelsea under stor press. Möjligheten finns.

Tips: Chelsea


Shalke 04-Porto. Quaresma, Tyskar & Tråkigt.

Porto har ryckt aningen i den Portugisiska ligan och kan satsa allting på Champion League. Offensiva kvaliteér har laget gott om men målvakten Helton är ett stort frågetecken. Shalke lever mycket på deras bra hemmaspel med bra hemmastöd och Asamoah/Kuranyi brukar oftast vara de som nätar. Men laget är kompakt och bra. Porto kan gå bort sig genom att ta allt för stora offensiva risker. Tror verkligen Shalke taktiskt som tyskar spelar ut Porto och avancerar genom en liten skräll till nästa omgång. Quaresma, storklubbarna väntar, i kö.

Tips: Shalke 04


Celtic-Barcelona. Park Head, Fantastic Four & Inställning.

En fanatisk hemmapublik är vad Celtic får hoppas på. Chanserna är inte stora att rubba stjärnlaget Barcelona, inte på Camp Nou. Barcá har dock inte direkt glänst i La Liga men knappar in på Real's ledning vecka efter vecka. Ronaldinho avgjorde i helgen och kommer bli intressant att se om brassen kan skaka fram samma gamla form han hade några år sedan. Det vore kul. Celtic kan väl överraska på hemmaplan genom att försvara bra men i Barcelona blir det för svårt. Barcelona seglar förbi och avancerar. No Mercy.

Tips: Barcelona


Sevilla-Fenerbahce. Turkar, Spanjorer & Luis Fabuloso.

Spaniens Sevilla går nästan att jämföra med Englands Arsenal. Smått nätt passningsspel och effektivt. Men när standarden höjs kan det bli problem. Luis Fabuloso har varit "On Fire" och pangat in mål i La Liga. Fenerbahce med briljanta brassar som Roberto Carlos, Edu & Alex på hemmaplan låter farligt. Men kan dom rubba Sevilla på bortaplan. Tror ej. Sevilla relativt enkelt vidare även om man lär sättas på prov nere i Turkiet. Kanouté levererar, tro mig.

Tips: Sevilla



Det går knappt att vänta till morgonkväll, det är så otroligt spännande. Champion League är toppen.

Skall också nämna att lottningen av FA-cupens nästa omgång har gjorts och United möter Portsmouth på Old Trafford den 8-9 mars. En relativt bra lottning med tanke på att vi får spela på hemmaplan. Ligan ångar på, FA-cupen är i gång och Champion League väntar, can we win the treble?


image78




För dem som undrade vad begreppet i början betyder;

(Fru kan man byta, men aldrig troheten mot laget!)


UNITED FOREVER


saknar..


Darren Day & Natturnering

image75        image76


 

Fletchy & Wonderson, Fantastiska mot Gunners.



Vi har under helgen fått se vårat United totalt förnedra Gunners hemma på Old Trafford. Vi har fått se Alessandro Del Piero utföra lite Alex-Magic och vi har sett Barnsley slå ut självaste Liverpool på Anfield. Förutom allt detta har årliga natturneringen spelats. 13 lag deltog och vinnare var FC Steelers om jag hört rätt. En liten besvikelse då jag trodde MC Jussis killar skulle vinna. United alltså pressade, stressade och totalt krossade Arsenal igår, en fantastisk seger och Darren Fletcher var helt outstanding. Folk må snacka vad som helst men i mina ögon är han klass. Det såg vi igår igen. Underskattad, som sagt. Nani har också börjar visa fina takter och igår var även han mycket bra tillsammans med Wazza. Tévez, Ronaldo, Hargreaves & Giggs vilade inför bortamatchen mot Lyon nästa vecka. Jag skriver mer ikväll då jag för tillfället är helt slutkörd och trött. Till sluta med skall jag citera Wayne Rooney; "Bring on the Blues", ni vet väl vad jag menar.


Then raise United's banner high,
Beneath it's shade we'll live and die,
So keep the faith and never fear,
We'll keep the Red Flag flying here.

Vinna eller Försvinna, the name of the game.

image74

RED LEGENDS




Veckan har rullat på med otrolig fart och sportlovet närmar sig åter igen. Abimänniskorna har troligen haft en ypperlig vecka då de igår hade penkkis och en rolig abiteater för att sedan åka på abi-kryssning. Skulle nog ha viljat vara med där, i alla fall på kryssningen. Men så blev inte fallet. Kanske nästa år istället.


Den årliga natturneringen kör också igång imorgon eftermiddag. Har inte själv varit med på de senaste tre åren så de kommer bli roligt att kicka lite futsal för omväxling skull. Även om vi inte precis har några större chanser att vinna turneringen så kanske vi endå kan sätta lite emot de s.k. topplagen, en stund åtminstone. På kvällen visar de också Manchester United - Arsenal i caféterian hopperligen, skulle säkert vara en massa folk där och kolla, lite stämning till och med? Återkommer senare till matchen. Sportlovet och en hel ledig vecka är vad som väntar. Kommer bli otroligt skönt att bara ta det lugnt (ingen skola och träningar i Helsingfors). Skall försöka träna hårt på gymmet för att komma upp i samma fysiska form jag var förra året. Nu är jag långt efter. Joggning och några hårda löpningar kommer också att göras för att få upp konditionen ytterligare. Jobb blir det väl också en del under veckan.


Smeknamn - Il Fenomeno.

Som många redan har läst och hört så är brassestjärnan Ronaldos karriär i fara.  En söndersliten sena i vänsterknät tvingar honom till vila i minst nio månader. Det är synd, tycker personligen att Ronaldo är och har varit kanske den mårfarligaste anfallaren hittills under detta sekel. Hans målsinne går inte att jämföra med mången annan och det enda jag kan säga är att Ronaldo är Respekt. Han har vunnit det mesta och skall till följande skapa en meritlista av honom; Vinnare av Guldskon, Vald till Världens bästa spelare x 3(!), Spelat 3 VM-Finaler, Vunnit 2 VM-Guld, 1 Silver, Vunnit Holländsk ligan, Vunnit Spanska ligan x 2, Vunnit Uefa-Cupen, Vinnare av Skytteligan i Holland, Vinnare av Skytteligan i Spanien, VM:s bästa målgörare genom tiderna(!), Vunnit Copa America. Han har krutat in mål på löpande band i varje lag han spelat, med minst 0,5 mål/match, med undantag för Milan 20 matcher/9 mål. I landslaget har han gjort 62 mål på 97 matcher. Totalt har han spelat 312 matcher i klubbsammanhang och gjort mäktiga 229 mål. Det finns få som kan mäta sig med Ronaldo i explosivitet, rycket, skottet och målsinnet han hade som bäst. Jag bugar värdigt inför Ronaldo och tackar för alla fina minnen man har fått tack vare honom. Inte många kanske men endå.


United-Gunners.

Matchen som möjligtvis kan ha stor betydelse i det långa loppet. United är inne i en liten formsvacka om man ens kan kalla det så, 1 poäng av 6 möjliga och 5 poäng upp till Arsenal i tabellen. Det är ju after all en FA-Cup match och båda lagen har en viktig Champion League match några dagar senare så det blir intressant att se vilka öppningselvor tränarna väljer att ställa upp. Det enda jag kan hoppas på är att se underbarnet Anderson i öppningen. Han är så grymt bra, men frågan är om han orkar spela mot Lyon några dagar senare. Möjligheten finns också att Sir Alex spelar Carrick-Hargo i bortamatchen mot Lyon och Scholes-Anderson mot Arsenal. Det är dock ytterst tveksamt då Scholes var dålig mot City och United behöv ett ytterst rörligt mittfält mot snabba Arsenal. Så kanske Hargo-Anderson mot Arsenal och Scholes-Carrick mot Lyon, det återstår att se. Det enda som betyder någonting för mig är att se United gå ur matchen med avancemang i fickan och ett leende på läpparna. Det skulle nog vara otroligt skönt.


Time to kick the shit out of ARSEnes ARSEnal, let's fucking crush them!



image73



We're Man United and we are loud
Loyal fans and totally proud
Beat 'em at home beat 'em away
Kill any bastards that get in our way
We hate City, Scouse, Leeds scum
And we make the bastards run
With this team we shall go far
 Tévez, Rooney, Rio and Ronaldo
Won the league let's do it again
By just one point instead of ten
We'll keep the red flag flying high
'Cuz Man United will never die.

uppgivet och utan hjärta

image70



Var inte till en början säker om jag alls borde skriva denna matchanalys-rapport-sammanfattning över huvudtaget. Den beskriver mina känslor allt för mycket och visar hur besatt jag verkligen är av Manchester United. Emellanåt undrar jag om det går till överdrift, och jag snackar allvar nu.

Det är svårt att förklara för människor som inte är så insatta eller intresserade av fotboll eller sen inte riktigt på något sett håller på ett visst lag hur mycket känslor det rör sig om och hur allvarligt det egentligen är. Människor som inte förstår sig på fotboll eller på oss som verkligen gillar ett lag, gillar är inte kanske det rätta ordet, mer liksom älskar ett lag, tror att vi håller på ett lag för det är roligt, en hobby, för att göra det roligare när man kollar på matcher eller kanske för att kunna retas med vänner som håller på andra lag. Så är ju verkligen inte fallet utan vi supportrar älskar vårt lag för att vi känner en viss samhörighet till laget, eller så är känslorna för laget överhuvudtaget ofattbart starka. Kanske har man varit i staden där laget spelar eller så gillar man deras färggranna spelskjortor, men det kanske gäller dem som inte riktit älskar sitt lag utan mer gillar dem bara. Men oavsett orsaken varför man älskar sitt lag så är det otroligt svårt att förklara för människor som inte är insatta i sporten varför det betyder så jävla mycket att laget når framgång, år efter år, dag efter dag. Det är nu som de personliga känslorna kommer in. Kan med min hand på hjärtat säga att jag grät hemma efter århundradets match, derbymötet eller enkelt bara United-City på söndag. Kanske var det för att jag vill se United vinna varje match, kanske det var för att ärkerivalen kan ytterligare dra ifrån i tabellen om de vinner deras match ikväll och titeln åker längre och längre bort från oss, kanske det var för att jag hatar att se United förlora, speciellt mot scousers som City, ja, kanske det var för att jag helt enkelt älskar Manchester United.


Det var en av de värsta matcherna jag sett United spela i söndags, både spelmässigt och känslomässigt. Det fanns ingen vilja överhuvudtaget, endast övergivna stjärnor som var flegmatiska som bara vad. Jag och många andra saknade säkert en spelare vid namn Wayne Rooney, en förebild av orden vilja & styrka. Det var vad United saknade igår. Kanske spelarna var trötta efter de idiotiska landslagsuppdragen tidigare i veckan, kanske var Wes Brown inte på det bästa humöret då hans far hade gått bort under samma vecka, kanske trodde Ronaldo att det här blir en lätt match (han blev ju faktist röstad bland top 3 när det röstades om världens sexigaste spelare i veckan), kanske hela United trodde att statistik och historia vinner matchen för dem, kanske var det så. Det är lätt att spekulera i orsakerna varför United spelade så himla uselt. Personligen trodde jag att spelarna skulle stega ut och hylla Busby Babes genom att totalt spela ut City med vacker och rörlig fotboll, men vad som hände var det helt motsatta. City, taktiska och ihopdragna, kontrade(!) sönder United. Backparet Dunne-Richards vara bra, men det var mera United's dåliga anfallsspel en Citys bra defensiv, som avgjorde matchen. När sedan bollen studsar 9/10 till City på offensiv planhalva och millimetrarna är på deras sida så hände det som inte fick hända. 2-1 till City efter 93 minuter och hyllningen, minnet och matchen var förstörd.


Så här i efterhand det man vill göra angående matchen är att glömma, glömma och åter igen glömma. Det finns inte en enda positiv sak i United's spel. Allting gick fel, inget gick rätt. Det var rött ljus hela vägen, istället för grönt. Vi får hoppas att spelarna rycker upp sig rejält efter detta bottennapp och visar verkligen varför de spelar för Manchester United. Vi möter Arsenal på lördag och då vill jag och många andra se ett lag som kämpar och slåss, och som vinner. Det skulle göra mig glad. Det är svårt att sammanfatta United's match i igår men de enda rätta orden man kan beskriva den med är väl endå, uppgivet och utan hjärta - så såg Manchester United ut i igår.


But let us be proud, we're after all supporters of best football club in the world, Manchester United.


 

UNITED WE STAND, IN GOD WE TRUST.




image71


Keano, we miss you.

SuperSöndag & PartyLördag

image67


En helg packad med fotboll & fest är att vänta.

Skall idag på match mot pk-35 i talihallen. Sedan troligen hem och chilla eller se på film, skulle vilja se the pursuit of happyness på nytt, eller så kanske 300. Får se vilken det blir. Lördagen skall man på jobb mellan 09-14 för att sedan komma hem, ta en dusch och ladda inför kvällen. Förfest hos Nicke och sedan är det megafest då han fyller 19, en massa gamla polare från esbo & helsingfors är påväg och för killarna finns det nog minsann heta tjejer, tro mig. Där festar vi loss till halv 3 troligen för att sedan söka oss nånstans på efterfest. Hoppas det blir en lyckad kväll. Rekommenderar alla som känner honom eller tror sig vara välkomna att söka sig dit, alltså Fé, kl 21--> K18.

Söndagen kommer troligen tillbringas på Fé åter igen eller hos Timo för att kolla på två ytterst heta fotbollsmatcher. Chelsea-Liverpool & United-City. I den första saknas ju tyvärr badmodellen Fernando Torres som brände sig i solen då han var i spanien i helgen. nej men hamstring nånting snackas det om, oklart hur länge han blir borta. Chelsea saknar ju också spelare men har hemmaplansfavör. Pool's omdiskuterade manager Rafa Benitez vet nog minsann hur man vinner över blue bastards, det har han bevisar förut, men utan El Nino blir det ytterligare en grad svårare. Hoppas dock Pool tar minst en poäng så att Chelsea tappar mark i tätstriden. Tror personligen att Crouch avgör, eller i alla fall gör han mål. Upp till bevis också för Stevig G, visa vem du är.

United-City. Troligen årets mest känslosammaste match. Stora förberedelser har gjorts, inte minst pga att det är ett derby men också för att hedra Busby Babes, då det i onsdags var precis 50 år sedan tradegin inträffade. Kommer nog blir ett otrolig tillställning. United spelar i skjortor som de spelade i under 50-talet och dessutom utan sponsorer och City har lovat gör nånting liknande också. Dessutom spelar alla i United pga Rooneys, Giggs och Ronaldos förfrågan i svarta fotbollsskor. Åter igen för att hedra legenderna. Det är stort av dem tycker jag.

Dagens musik top #5

1. Jay Sean - Why Cry
2. Gabriel Antonio - I Love The Way
3. Claude Kelly - Alone
4. Gio - Every Breath
5. Foxy Brown - When The Lights Go Out


R'n'B är bäst. så är det bara.



image68

dagen innan kvällen före

image64

Känslomässigt på söndag.


Dagen efter det var 50 år sedan munchen tradegin inträffade är känslorna blandade. Minnesstunder har hållits och sången "The Flowers of Manchester" sjöngs under munchenklockan vid Old Trafford precis vid tidpunkten 15.04 engelsk tid. Tusentals United supportrar hedrade minnet av de forna legenderna och samlades vid "south stand" för att sjunga denna Busby Babes tillägnade sång. Det går inte att förstå deras sorg som hade någon anhörig vid krashen, eller deras familjer och barnbarn. Det var knappast än lätt dag för dem igår. Men så här dagen efter lever minnet vidare av dessa legender och kommer alltid att vara en del av Manchester United Football Club's historia. Nu är det dock tid att koncentrera oss på det nutida laget, som håller till på andra plats i premier league och spelar inom ett par veckor en svår bortamatch mot franska mästarna Lyon. Strax före det möter vi Arsenal hemma på Old Trafford i FA-cupens 5:e omgång. Så vi behöv nog all styrka nu, både fysisk och mental. Hoppas det går vägen och vi ser vårat United stå som segrare vid minst en tävling, personligen hoppas jag helst på Champion League, gissa varför. Let the dream live on, we will never forget, united we stand.

Till andra notiser. Landskamper, onödiga sådana har spelats inför EM i sommar. Afrikanska mästerskapen lider mot sitt slut och det finländska landslaget ser lika dystert ut som ett svart mörkt hål. Var är potentialen, överhuvudtaget.. Visst har vi yougurt Dalla Valle i Liverpool och underbarnet Teemu Pukki Sevilla men har vi egentligen haft någon stjärna efter Jari Litmanen. Eremenko Jr är enligt mig den enda som kan kallas stjärna i det finska landslaget, kanske även Teemu Tainio och Jussi Jääskeläinen. Men där tar det slut, tyvärr..

Sedan till att kommentera Timo's inlägg om onödiga träningsmatcher landslag emellan. Håller faktist helt med om saken. Enligt mig skulle dessa landslagstränare kunna respektera spelare som har säsongen i full fart få stå över om så önskas. Visst är det endast 3-4 månader kvar till EM och visst vill tränarna spela med ett idealiskt lag för att få laget så samspelt som möjligt inför sommarens drabbning i Österrike/Schweiz. Men med kostnad av att viktiga spelare i klubblagen åker risk att skada sig, så som en viss Fernando Torres gjorde i matchen mot Frankrike. Även Pool's Ryan Babel skadade sig och som United supporter måste jag säga att jag hoppas att Pool kniper poäng av Blue Bastards, dvs Chelsea på söndag och utan Torres minskar chanserna rejält. Dessutom är jag själv alltid rädd när dessa landskamper spelas för att nästa dag läsa att någon viktig United-spelare blivit skadad. Det är en maddröm, minsann. Men att försöka tala vett i dessa landslagstränare är, ja teoretiskt sett inte möjligt. Man får endast hoppas på att spelarna inte spelar för 100% i dessa betydelselösa matcher men att sedan tänka detta om t.ex Wayne Rooney är helt omöjligt. Vilket endast ökar risken till skador. Men som Roy Keane har sagt, "There ain't no 95% in football, only 110%". Det är ju sant.

Dagens Musik Top #5

1. Jay Sean - Stay
2. Pretty Ricky feat Sean Paul - Push It Baby
3. R. Kelly feat Ludacris - Rockstar
4. Chingy feat Amerie - Fly Like Me
5. Jenson - I Miss You



image66

BRING ON THE HEAT GUNNERS

50 years may have passed, but the Busby Babes will never be forgotten.

image63


R.I.P Busby Babes



6 Februari 1958, en dag som alla united supportar, alla människor från staden manchester, ja hela fotbollsvärlden aldrig glömmer, det var dagen då münchentradegin inträffade.

Människor har säkert läst om den djupt sorgliga händelsen här och där och vissa har en uppfattning hur det gick till. Det var då alltså när United laget, även kallat "Busby Babes", spelade europacup match mot röda stjärnan i Belgrad, planet stannade i Munchen för att tanka men fick sedan problem att lyfta och de två första försöken misslyckades, det tredje, resulterade då sorgligt nog i att planet direkt efter att ha fått luft under vingarna störtade i slutet på avtagsbanan. 22 människor avled direkt efter det inträffade. Det fanns en som försökte in till det sista,nämligen Duncan Edwards, han anses vara uniteds bästa spelare genom tiderna, han avled 15 dagar senare efter att ha kämpat för sitt liv förgäves. Det bör också nämnas att den legendariska tränaren Sir Matt Busby kämpade för sitt liv i 3 hela månader för att sedan återvända till sitt lag och bygga upp det på nytt för att vinna europacupen 1968.

Spelarna som dog i krashen var: Roger Byrne (28), Eddie Colman (21), Mark Jones (24), David Pegg (22), Tommy Taylor (26), Geoff Bent (25), Liam Whelan (22) och Duncan Edwards (21) tillsammans med klubbens sekreterare Walter Crickmer och tränarna Tom Curry och Bert Whalley.
Andra som fick sätta livet till var; Alf Clarke, Tom Jackson, Don Davies, George Fellows, Archie Ledbrook, Eric Thompson, Henry Rose och Frank Swift, som var en gammal City spelare, planets kapten Ken Rayment, Sir Matt Busby's nära vän Willie Sanitof, agenten Bela Miklos och Tom Cable.

Här är en låt för att hedra minnet av dem. Sången skickades in av en anonym person från början men bändet Spinners satte musik till texten och gav 1962 ut en platta med The Flowers of Manchester. Sedan 2001 är det tradition från supportrar att samlas under minnesplaketten på Old Trafford före den hemmamatch som ligger närmast 6 februari för att sjunga låten.


Spinners - The Flowers of Manchester


One cold and bitter Thursday in Munich, Germany,
Eight great football stalwarts conceded victory,
Eight men will never play again who met destruction there,
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Matt Busby's boys were flying, returning from Belgrade,
This great United family, all masters of their trade,
The pilot of the aircraft, the skipper Captain Thain,
Three times they tried to take off and twice turned back again.

The third time down the runaway disaster followed close,
There was slush upon that runaway and the aircraft never rose,
It ploughed into the marshy ground, it broke, it overturned.
And eight of the team were killed as the blazing wreckage burned.

Roger Byrne and Tommy Taylor who were capped for England's side.
Ireland's Billy Whelan and England's Geoff Bent died,
Mark Jones and Eddie Colman, and David Pegg also,
They all lost their lives as it ploughed on through the snow.

Big Duncan he went too, with an injury to his brain,
And Johnny Berry n' Jackie Blanchflower will never play again,
The great Matt Busby lay there, the father of his team
Three long months passed by before he saw his team again.

The trainer, coach and secretary, and a member of the crew,
Also eight sporting journalists who with United flew,
and one of them Big Swifty, who we will ne'er forget,
the finest English 'keeper that ever graced the net.

Oh, England's finest football team its record truly great,
its proud successes mocked by a cruel turn of fate.
Eight men will never play again, who met destruction there,
the flowers of English football, the flowers of Manchester.


Idag 15.04, skall alla som vill hedra minnet av dessa hjältar hålla en tyst minut. Det kommer också såklart att hållas en tyst minut i derbyt då United möter City på söndag och minsann kommer det vara en känslomässig minut. Som rekommendation bör alla som ennu skall till skolan eller jobb hålla en dag ledig som jag själv gjort och dessutom klä sig i svart. Det finns knappt ord att beskriva sorgen för dessa som överlevt levt denna krash och jag tror verkligen bl.a. att Sir Bobby Charlton tappar en tår då och då under matchen. Det får mig personligen nästa också att gråta när jag tänker på händelsen och människorna som måste gå igenom allt det och deras familjer och vänner. Hoppas verkligen inget liknande händer i framtiden, åt något lag, bortsett från hatet mellan olika klubbar är vi endå en enda stor fotbollsfamilj. För alltid. Jag skall ennu avsluta detta inlägg för att hedra Busby Babes med en dikt.



"Cut down in their prime,

In silence, on that day,

February 58, they got what they need,

From Belgrade and back home to sleep"




Som sagt lever minnet vidare och vi kommer minsann aldrig att glömma dessa hjältar som misste livet vid münchentradegin, den 6 februari år 1958 klockan 15.04.

we will never forget.


MVP Manning

Giants vann. Brady förlorade. Den hittils tråkigaste Superbowl matchen jag sett. Giants försvar var stenhårt och tippade lite att Payton Mannings lillbrorsa skulle kunna avgöra, och som han gjorde det. Det var som sagt försvar vs anfall, idag vann försvaret. New Englands anfall som sägs vara bästa i NFL:s historia kom aldrig riktit igång.

Dagens skämt #1: Raimo Helminen tillbaka till finska ishockeylandslaget, hur dåliga är vi egentligen?

Dagens låt #1: Jay Sean - Stay, underbar låt.

Dagens överraskning #1: New York Giants, vem trodde att de skulle vinna Superbowl? inte många..


R.I.P BUSBY BABES

Tack Tévez

image62

Carlos Tévez, spelaren som räddade mitt veckoslut från katastrof.


Jag skall försöka minska alla mina skriverier om fotboll då det tydligen inte intresserar mina kvinnliga läsare. Att fullständigt sluta att skriva om fotboll vore totalt omöjligt och dessutom måste ju inte de som inte är intresserade av fotboll läsa inläggen som handlar om ämnet.


Veckoslutet börjar med träning på fredagskvällen, som vanligt har vi våra otroligt sköna löpningar i slutet av träningen. Även om de är mycket tunga så är det som Timo sade, otroligt skönt efteråt. Dessutom är det för ens eget bästa man gör det. Kommer hem, tar en dusch, åker via Dekan för att hämta pizza och styr kosan mot langansbölet/snappertuna, tror jag:) Vi kollar på Free Willy 2, en helt sjukt bra film man inte sett på länge. Faktist en av mina gamla favoriter, kollade alltid på det när jar var liten, om och om igen. Smaskar i oss pizzorna som dock blivit en aning kalla, men goda för det.


Lördag. Kommer hem typ elva tiden. Mycket sömnig som man är tar man en tupplur och sedan lyssnar på lite musik, datanördar sig lite och laddar inför fotbollseftermiddagen. Åker till Timos tre tiden. City-Gunners. Arsenal leder redan. City har verkligen inte mycket att säga om i denna match, mycket pga deras usla offensiv. Men inte är Dunne mycket bättre. Maasn är nöjd, inte undra på. City borta är kanske inte precis den lättaste matchen under säsongen. Sedan snackar vi en massa onödigt och intressant, äter chips och skriver in oss i en vänbok, haha. "Mitä sinä pelkäät: monstereita". Timos val att i framtiden då/om han gifter sig skall bjuda José Mourinho till sitt bröllop är ganska sjukt. Men godis för ögat finns där troligen också då han bjudit Elisha Cuthbert och Jessica Alba. Heh.


Matchen börjar. Spurs-United. Otroligt nervös. Det värsta tänkbara som kan hända, HÄNDER! Berba trycker in returen av Van Der Sar och Spurs leder, välförtjänt. United får inte spelet att stämma. Scholes är dålig och Tottenham spelar mycket bra defensivt. Undrar dock varför brasse-löftet Anderson inte är i öppningen. Han är så grymt bra att han måste ju få spela. Anderson-Hargreaves. Det låter bra. Matchen rullar på. United tar 7(!) gula kort. Domare Clattenburg är ett skämt. Anderson kommer äntligen in på planen. Nästan direkt vänder han bort sin kille och drar på en vänsterkanon från si så dä 25 meter. Skottet går mot bortre hörnet men Radek Cerny i Spurs målet lyckas rädda. När sedan Rooney får gult kort för filmning(!) visar det spelarnas och lagets frustration, i max. Matchtiden tickar på 93 minuter, gör mig klar för avfärd och säger till Timo att vi åker sen direkt matchen är slut. Sätter på mig rocken. Står vid dörröppningen. 30 sekunder kvar. Sista Hörnan. Giggs stegar fram, som alltid. Bollen skruvar sig in i mitten, i en låg både. Tänker för mig själv, äh inte en chans. Men då, då stegar han fram, underbarnet från Argentina. CARLOS TEVEZ. På volley trycker han in kvitteringen och veckoslutet är räddat. Tack. Nu är det dock 2 poäng upp till ligaledning men en förlust skulle varit onödig.


Kör sedan Timo in till stan när han ska hämta bilen. Hemma igen. Tar en dusch och byter kläder. Sedan kör jag efter födelsedagsbarnet Dankka, El Chief, Hönö och Sandra. Karis är målet. Anländer till Alexandras kvart i 8. Vi dricker lite bål och snackar lite allt möjligt. Synd att Bk vann, annars skulle de fått höra:) "Meiningin" var helt bra men den försämrades då man typ måsta vara helt utan alkohol då man var kusk. Men det var mitt eget val så. Skall inte börja gnälla:) Jenny och girlsen behöv skjuts så jag åker bäck till Ekenäs för att hämta dem. Sedan till Affés. Bestämmer mig för att inte gå in. Hade tänkt mig att dansa loss några timmar men när kön är ovanligt lång. När dessutom saknaden av en viss tjej är också helt oumbärlig hittar jag mig snabbt på väg till Ekenäs. Kommer inte precis ihåg vägen då man kommer från Karis så jag viker in helt fel vid Snappertuna. Nu är jag helt totalt borttappad. En massa skog, snöstorm och inga vägljus. Kör säkert en halv timme i Snappertuna skogarna och kör förbi någon jävla kyrka också för den delen. Till slut hittar jag tillbaka till storvägen och kör in den här gången via gamla Joc's som alltid. Anländer till Festen/Maskeraden typ 00.00. Grymt skönt att äntligen vara här. Time pass by. Det dansas och minglas. Anssi och co kommer också en sväng. När klockan passerar 4 börjar det så småningom vara slut på festen. "alustava-städningen" är klar. Går och lägger oss typ halv fem-fem tiden. Vaknar 8 tror jag. Sover en stund till. Nio tiden åker jag hem. Äter otroligt goda fisk & broiler tortillas, nam! Sedan lite surfas på nätet. Går och sova ungefär 11. Vaknar 13. Dricker ett glas mjölk. Tillbaka och sova. Vaknar typ halv 5 när Johan ringer. Bra så att man inte sover precis hela dagen. Även om jag ska kolla på årliga Superbowl inatt. Go Patriots! När jag stigit upp fixar jag mig grädd/ost-pasta. Helt sjukt gott. Efter det kollar jag en stund på Fulham-Aston Villa. Tillbaka till datorn. För att skriva blogg-inlägg. Så nu sitter man här och skriver, lyssnar på musik och chillar.


Veckoslutet i det hela, ursäkta flickor, var nästan förstört p.g.a United matchen men som tur var räddade våran Carlitos oss. Annars var det helt toppen och jag hade en massa kul:)


Veckans Top #5


  1. Carlos Tévez
  2. Shayne Ward - Melt The Snow
  3. Duane - I Know
  4. Almeria
  5. Rasmus Lindgren

Veckans skämt #1


Okänd: vet du vem Liverpool är efter? Timo: nä? Okänd: ManU, Arsenal, Chelsea osv, haha!


Veckans Match #1


Super Bowl XLII:  New England Patriots - New York Giants



Uppdatering gällande "hur många mål gör Ronaldo?" contest.


Timo 41

Nico 41

Tobias 38

Spååne 34

Danne 31


Nu skall jag gå och spela lite Master League i Pro Evolution Soccer 2008 med Juventus. Ciao Bella.

<3


WHOS THAT MAN FROM ARGENTINA,
 WHOS THAT MAN THEY ALL ADORE, 
PLAYS WITH ROONEY, PLAYS WITH WES,
HES OUR SUPERSTAR TEVEZ.

Omröstning

image61


Hur många mål gör Cristiano Ronaldo totalt i år, dvs i ligan, ligacupen (united utslaget), FA-cupen och Champion League.

1. Timo 41
2. Nico 41
3. Danne 31

var vänlig och skriv in din gissning, inga pris delas ut men kommer vara intressant att följa med och se vem som har rätt till slut.

UNITED WE STAND

Fest & Fotbollshelg

image59


Helgen i kortform.

Blir troligen träning för min del ikväll. Lite löpningar i slutet. Senare är det kotipizza som gäller och kanske någon film eller liknande. På lördagen är ej schemat spikat men kan vara att man åker på träning 09.30 eller så ej. Får se. Dagen tar man lugnt för att ladda inför fotbollsdagen med stort F & D. Första matchen får man njuta av att City överraskar Gunners på Hemmaplan. 2-1. Sedan till Huvudmatchen då United gästar Spurs på White Hart Lane. Införrapport senare i bloggen. Till slut är det Liverpool-Sunderland. Rafa vs Keano. En intressant match. Sunderland kan överraska och det kommer vara roligt att se om Rade Prica startar på topp för Black Cats. Tror dock Pool vinner. 3-1. Sedan drar man troligen iväg till Karis, på förfest. Dankka fyller 19 imårån så. Till Affes troligen senare. Tillbaka till Ekenäs kommer man för dyka upp på en maskerad/födelsedagsfest. "Zlatan efter han gjort mål" är min outfit, inte så speciell:) Kvällen/Natten blir väl lång och slutar troligen först på sena morgontimmarna. Kommer bli otroligt!



Nu skall jag skriva en kort inför Tottenham-Manchester United matchrapport. Även om matchen spelas imorgon så skriver jag det idag för har inte precis tid på lördag.


Tottenham - Manchester United

Kickoff: 17.00. (finsk tid)

Tv: Canal+Sport


United har en formkurva som pekar rakt uppåt, 6 raka segrar och spelet löper hur bra som helst. Första halvleken mot Pompey var enligt bl.a. Vidic och Sir Alex Ferguson, det bästa spelet som United presterat denna säsong, om man inte räknar med utklassningen av Magpies på Old Trafford då United gjorde hela 6 mål i den andra halvleken. Många var också överraskade att matchen mot Pompey "endast" slutade 2-0. Skadeläget i United-lägret är också utmärkt. Endast Louis Saha, Gary Neville, långtidsskadade Silvestre och Ben Foster saknas från truppen.


Tottenham verkar ha fått spelet i bättre skick då Juande Ramos tog över efter Martin Jol. Dock har Spurs som alltid saknat balansen och jämnheten i ligaspelet även om de är obesegrade de senaste 6 matcherna på White Hart Lane. Spurs har också gjort en del intressant köpen precis före transferfönstret stängdes. In har kommit Gilberto från Hertha Berlin och Alan Hutton från Rangers. Det som gör saken ennu intressantare är att båda spelarna var påväg till United. Hutton ytterst nära. Men vi lär ej sakna dem för vi har klasspelare på varje position även om vi kanske behövt en vänster/högerback. Många koncentrerar sig på Berbatov åter igen men tycker personligen att Aaron Lennon på högerkanten är det egentliga hotet. I Spurs saknas Assou-Ekotto, Anthony Gardner, Darren Bent och Gareth Bale.


Sammanfattning: Ronaldo är som alla vet i toppform för tillfället, han gjorde sitt 26e och 27e mål i matchen mot Pompey. Han lär dock bli starkt uppvaktad. Men då stiger någon av Tévez eller Rooney fram, sedan Anderson och Scholes. Unstoppable. I Spurs handlar det mycket om Berbatov, Keane och Lennon. Tror på en öppen match igen, matchen slutar i United seger 4-1. Kanske aningen överdrift enligt många men varför ej? Ronaldo är stekhet och för Rooney's del kommer målen att komma sooner or later. Tévez, Scholes, Anderson & Scholes, alla offensiva vapen och om United får spelet att stämma är det nog honestly ingen som stoppar dem, och jag tror United har spelglädjen på topp imorgon.


Nu skall jag ta en titt på min nya telefjong och försöka förstå något av den.


Ha en toppenhelg! :)

image60


Then raise United's banner high,
Beneath it's shade we'll live and die,
So keep the faith and never fear,
We'll keep the Red Flag flying here.


 


RSS 2.0