Fest & Fotbollshelg

image59


Helgen i kortform.

Blir troligen träning för min del ikväll. Lite löpningar i slutet. Senare är det kotipizza som gäller och kanske någon film eller liknande. På lördagen är ej schemat spikat men kan vara att man åker på träning 09.30 eller så ej. Får se. Dagen tar man lugnt för att ladda inför fotbollsdagen med stort F & D. Första matchen får man njuta av att City överraskar Gunners på Hemmaplan. 2-1. Sedan till Huvudmatchen då United gästar Spurs på White Hart Lane. Införrapport senare i bloggen. Till slut är det Liverpool-Sunderland. Rafa vs Keano. En intressant match. Sunderland kan överraska och det kommer vara roligt att se om Rade Prica startar på topp för Black Cats. Tror dock Pool vinner. 3-1. Sedan drar man troligen iväg till Karis, på förfest. Dankka fyller 19 imårån så. Till Affes troligen senare. Tillbaka till Ekenäs kommer man för dyka upp på en maskerad/födelsedagsfest. "Zlatan efter han gjort mål" är min outfit, inte så speciell:) Kvällen/Natten blir väl lång och slutar troligen först på sena morgontimmarna. Kommer bli otroligt!



Nu skall jag skriva en kort inför Tottenham-Manchester United matchrapport. Även om matchen spelas imorgon så skriver jag det idag för har inte precis tid på lördag.


Tottenham - Manchester United

Kickoff: 17.00. (finsk tid)

Tv: Canal+Sport


United har en formkurva som pekar rakt uppåt, 6 raka segrar och spelet löper hur bra som helst. Första halvleken mot Pompey var enligt bl.a. Vidic och Sir Alex Ferguson, det bästa spelet som United presterat denna säsong, om man inte räknar med utklassningen av Magpies på Old Trafford då United gjorde hela 6 mål i den andra halvleken. Många var också överraskade att matchen mot Pompey "endast" slutade 2-0. Skadeläget i United-lägret är också utmärkt. Endast Louis Saha, Gary Neville, långtidsskadade Silvestre och Ben Foster saknas från truppen.


Tottenham verkar ha fått spelet i bättre skick då Juande Ramos tog över efter Martin Jol. Dock har Spurs som alltid saknat balansen och jämnheten i ligaspelet även om de är obesegrade de senaste 6 matcherna på White Hart Lane. Spurs har också gjort en del intressant köpen precis före transferfönstret stängdes. In har kommit Gilberto från Hertha Berlin och Alan Hutton från Rangers. Det som gör saken ennu intressantare är att båda spelarna var påväg till United. Hutton ytterst nära. Men vi lär ej sakna dem för vi har klasspelare på varje position även om vi kanske behövt en vänster/högerback. Många koncentrerar sig på Berbatov åter igen men tycker personligen att Aaron Lennon på högerkanten är det egentliga hotet. I Spurs saknas Assou-Ekotto, Anthony Gardner, Darren Bent och Gareth Bale.


Sammanfattning: Ronaldo är som alla vet i toppform för tillfället, han gjorde sitt 26e och 27e mål i matchen mot Pompey. Han lär dock bli starkt uppvaktad. Men då stiger någon av Tévez eller Rooney fram, sedan Anderson och Scholes. Unstoppable. I Spurs handlar det mycket om Berbatov, Keane och Lennon. Tror på en öppen match igen, matchen slutar i United seger 4-1. Kanske aningen överdrift enligt många men varför ej? Ronaldo är stekhet och för Rooney's del kommer målen att komma sooner or later. Tévez, Scholes, Anderson & Scholes, alla offensiva vapen och om United får spelet att stämma är det nog honestly ingen som stoppar dem, och jag tror United har spelglädjen på topp imorgon.


Nu skall jag ta en titt på min nya telefjong och försöka förstå något av den.


Ha en toppenhelg! :)

image60


Then raise United's banner high,
Beneath it's shade we'll live and die,
So keep the faith and never fear,
We'll keep the Red Flag flying here.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0