MOSCOW, HERE WE COME!

image160

MOSCOW, HERE WE COME...


Efter en fantastisk insats mot Barcelona är vi äntligen klara för Champions League finalen som spelas den 21 Maj i Moskva. Alla var absolut magnifika igår kväll bl.a. Wes Brown, Rio Ferdinand, Carlos Tévez och Ji-Sung Park men den biggest of them all heter väl endå Paul Scholes. Han såg själv till att inte missa finalen den här gången med ett fantastiskt mål i början av matchen. Det var endast en sak som jag blev att fundera över efter matchen, hur många kilometer sprang Ji-Sung Park under matchen?

1) The ball always travels faster than the player, unless the player is Ji Sung Park.

2) The New York Marathon was cancelled. They couldn't find roads long enough to tire Ji Sung Park.

3) People think God is omnipresent. Wrong. That's Ji Sung Park.

4) Only one person in the world could get off the bus in the movie "Speed". Yes, you guessed it right. Ji Sung Park.

5) Park never passed his driving license exam. He couldn't understand the 'Slow down' and 'Stop' signs.

6) Park lives in two modes. Run and run.

7) The time machine was born some 20 odd years ago in the far east. Its parents named it Ji Sung Park.

8) Human beings have 2 lungs and a heart. Ji Sung Park has 8 and 4 respectively.

9) Marcus Tulious Cicero said, "It is not by muscle, speed, or physical dexterity that great things are achieved". He never knew Ji Sung Park.

10) Asafa Powell is the fastest man on the planet. Ji Sung Park was disqualified for recording negative time.

May you keep running in those shades of red, white and black forever...


Follow, follow, follow
cause United are going to Moscow
There'll be thousands of Reds,
we'll be pissed out our heads
cause United are going to Moscow

LET'S ROAR THE REDS TO MOSCOW!

image159

Please, Please, Please, make us happy tonight...



Tonight is the night. Många har säkerligen väntat på denna förhoppningsvis varma vårkväll en lång tid tillbaka. Troligen redan före matchen på Camp Nou i Barcelona hade spelats. Det har jag gjort i alla fall.


Med 0-0 från bortamötet måste vi ju inse fakta att United verkligen inte har något större grepp om finalplatsen än själva Barca. Om vi skulle ja gjort ett bortamål och kommit hem med t.ex 1-1 i bagaget vore chanserna eller förhoppningarna aningen bättre. Att spekulera i något sådant är dock mycket onödigt för resultatet i det första mötet vet vi alla och nu är det dags för "Showdown nr. 2" på Old Trafford i Manchester.


Barca gjorde allt de kunde på mäktiga Camp Nou i det första mötet. Man anföll med allt man hade, Messi på planen som var mycket bra, Eto'o på topp som inte var till något större nytta och Iniesta som skulle ha passat in bättre på mittfältet. Ett kort som Rijkaard valde att kasta in med en kvart kvar stavas Thierry Henry. En kvick fransman som är van vid att sänka Manchester United. Som tur var släpptes Henry in på planen som sagt med dryga kvarten kvar och det enda han hann utföra var ett kanonskott som Van Der Sar hade vissa problem med. Jag hoppas verkligen inte att denna Henry är i öppningen ikväll.


"Barca hade fenomenalt stöd på Camp Nou", "Stämningen var på topp när Barca kryssade mot United i semifinalen", "Ett fegt United mötte ett offensivt Barca". Några få rubriker som troligen publicerades dagen efter det första mötet som beskriver bra Uniteds prestation. Man ville inte anfalla, man ville inte öppna ytor för motståndarna, man ville inte sälja sig i det första mötet. Det fungerade utmärkt, och om storstjärnan och spelaren som nyss blev vald till den absolut bästa i Premier League, nämligen Cristiano Ronaldo, skulle ha satt straffen tror jag att Manchester United redan skulle vara i final.

     Nu är dock situationen annan, vi måste(?) göra mål, eller om vi nöjer oss med 0-0 och straffläggning är en annan sak. Men det tror jag knappast Sir Alex gör. Om vi glömmer stämningen, fansen och känslan på Camp Nou för en stund, och koncentrerar oss fullständigt på vad som väntar spelarna i FC Barcelona när de stegar fram på Theatre of Dreams ikväll. Det finns många som kritiserar United-supportrarna för att de inte har något ljud eller skapar någon stämning på Old Trafford. Ni lär få en annan bild av dem efter mötet ikväll. En kampanj som heter; "Show your Colours" har varit igång ända sedan mötet i Barcelona. Bl.a. Owen Hargreaves, Cristiano Ronaldo och Ryan Giggs har vädjat om ett maximalt stöd och en stämning likt den då Manchester United vände ett 2-0 underläge mot Barca från det första mötet till en 3-0 seger i returmötet på just Old Trafford år 1984. "You could more or less feel the pitch shaking that night, the atmosphere was that good." - Bryan Robson


Att kort konstatera före matchen är att det nu är totalt annorlunda förutsättningar. Många har svartmålat United som passivt och fegt, men ni lär också ha en annan tanke om det efter kvällens match. Nu spelar United på Theatre of Dreams, världens kanske finaste fotbollsstadion. Nu är det Manchester United's hemmamatch inför ca. 76.000 sjungande supportrar. Men fram för allt, nu är det United som anfaller, Barca som försvarar. Ja, och bara för att påminna Barcelona & co, United har 11(!) raka segrar på Old Trafford i Champions League. Men statistik tar oss inte långt, låt oss då avsluta med hur Owen Hargreaves tycker och tänker om matchen; "Lets show Barca how it's done"



UNITED WE STAND


Drömmar, Hopp & Tårar

image158

PFA Player of the Year



Förra veckan var nog en av de tyngsta på länge. United var utspelade långa stunder på Camp Nou och sedan förlorade man mot Chelsea i lördagens supermatch. Att fortsätta snacka om matchen vore svårt men det enda jag kan säga att jag ännu aldrig sett ett lag med sådan tur som Chelsea F.C. Nu hoppas jag på att United tar sig till Champions League finalen och möter Chelsea där förhoppningsvis. Då kanske vi kan möta er jämnstarka, med vilade spelare, med en Nemanja Vidic och med en Wayne Rooney i toppform. Hoppas ni slipper dit.


För att ta en titt på lite annat än fotboll då. Skolan rullar på (än så länge) och träningar har man nästan dagligen. Som tur så har det fina vårvädret hjälpt en aning, man blir på bättre humör och har mer energi i kroppen. Snart är det också Vappen. Som skall firas i Åbolandia. Kommer att blir superkul. Eller ja, beroende på hur de två matcherna på tisdag respektive onsdag slutar. Manchester United - Barcelona & Chelsea - Liverpool.


Igår körde också finska tipsligan igång. Inga större överraskningar i den första omgången men att TamU inte lyckades få hål på Jaro på hemmaplan var väl lite udda. Idag är det IFK Mariehamn - HJK. Kommer att bli intressant att se vilken öppningselva Muurinen väljer.


Tja, inte var det väl så mycket annat. Man Utd-Barca imorgon kväll kl 21.45. Hoppas det blir en sevärd match med många mål och som slutligen slutar i en klar Red Devils seger!


UNITED WE STAND


Ett underhållande Stockholmsderby

image157


Igår kväll var det dags för årets första riktiga stockholmsderby på Råsunda mellan A.I.K och Djurgårdens IF. Snacket inför matchen handlade mycket om nätet som lades på plats framför Norra stå efter incidenten i derbyt mot Bajen. För övrigt väntade man på en trevlig fotbollsmatch med högljudda fans och en bra stämning.


Djurgården startade med en relativt normal öppningselva. Plats i målet tar åter igen i Pa Dembo Tourrays frånvaro andremålvakten Oskar Wahlström. Försvaret stavas Lance Davids från höger, kapten Johannesson och Kuivasto som mittlås och Tysken Jan Tauer som vänsterback. På mittfältet får Sölvi Ottesen förtroende igen med Andrej Komac bredvid sig. Vänsterkanten tar succémannen Rajalakso hand om medan Enrico spelar till höger. I Anfallet hittar vi Mattias Jonson tillsammans med Micke Dahlberg.


A.I.K då. Mattias Örlund vaktar som så ofta förut målet. I backlinjen hittar vi Patrik Karlsson till vänster medan Kenny Pavey tar hand om högerkanten. Mittlås bildar Nils-Erik Johansson och Per Karlsson. På höger i mittfältet finns A.I.K stjärnan Bojan Djordjic och till vänster troligen en av de mest hatade A.I.K spelarna av DIF fansen någonsin, nämligen Mats Rubarth! I mitten finns den elegante Dulee Johnson och kapten Daniel Tjärnström. Ivan Obolo och Daniel Mendes spelar på topp.


Matchen började i ett högt tempo och med ett taggat A.I.K. Djurgården såg ointresserade ut och hade stora problem med höjdbollarna som A.I.K lyfte in i boxen. En följd av detta resulterade också i ett tidigt A.I.K mål då både Davis och Johannesson missar bollen med huvudet, istället får Obolo bollen till en Mendes som är med ryggen mot mål men vänder i steget och skjuter på volley 1-0 till A.I.K. Snyggt mål och bra prestation.

     Efter målet fortsätter A.I.K att dominera, man har ett mycket rörligare mittfält än DIF med en långsam och klantig Ottesen mot snabba Johnson och Tjärnström. Djurgården drar sig också allt för lågt ner i banan och låter Gnaget föra spelet. Sedan får DIF två bra kvitteringslägen, men båda gångerna lyckas Sölvi Ottesen få bollen över målet. I slutet av först halvlek glider Tauer snyggt och bryter en passning som är menad till Pavey på kanten, tacklingen är lagom ful men samtidigt fullständigt regelrätt. Pavey verkar bli arg över den grymma tacklingen och då Tauer knuffar till honom lite grann när han skall gå tillbaka så kokar det över för Pavey. Men Tauer är iskall och orkar inte lyssna på honom utan går vidare utan att vända om sig. Det får Pavey helt tokig och spelaren står och skriker på Tauer då han lugnt går ifrån honom. Lite derbyfeeling äntligen!


I andra halvlek tar Djurgården mer och mer över spelet och pressar A.I.K ner i banan. Men man lyckas inte skapa några riktigt farliga lägen då A.I.K har bra koll på DIF anfallarna. Istället för man två byten då den osynlige Rajalakso och Ottesen lämnar planen och in kommer Martin Andersson samt Doctor Jones bättre känd som Jones Kusi-Asare. Lite senare kliver också 14-miljoners brassen Thiago Quirino in på planen. Djurgården får allt bättre grepp och skapar några halvchanser. Drygt fem minuter senare efter Quirinos inhopp lyfter Djurgården en boll i boxen, kaos uppstår och bollen verkar gå in i mål förrän Kenny Pavey lyfter upp handen och orsakar straff för Djurgården samt blir utvisad själv efter sitt andra gula kort!. Fram stiger Quirino som iskallt dunkar upp bollen i målvaktens vänstra kryss och det är kvitterat. Efter målet jagar DIF ett segermål och mycket nära efter att Enrico nickar bollen från ca. 5 meter men A.I.K målvakten gör en fenomenal räddning och samtidigt räddar A.I.K från en förlust. Djurgården får ännu två hörnor på övertid som inte dock resulterar i något vidare.


Så det första riktiga Stockholmsderbyt är spelat och resultatet blev alltså 1-1. Nu väntar vi tills den 24 September då man förhoppningsvis befinner sig själv på ett fullsatt Råsunda och njuter av när Djurgårdens utklassar ett A.I.K som är på väg att falla till Superettan.


Matchens två kommentarer:  "Det gick så snabbt, domaren gör rätt som blåser straff, men det hade räckt med straffen, han hade inte behövt ge mig ett andra gult kort." - Kenny Pavey om straffsituationen & " Det där var en vanlig derbytackling och ingen varning" - Kenny Pavey.om den idiotiska tacklingen på Tauer. Nu förstår jag varför Kenny Pavey är i samma lag som Bojan Djordjic, båda är ju fullständiga idioter.


Raise the Roof

image156


0-0 på bortaplan och ett hyfsat läge inför returen på Old Trafford. Det var vad Manchester

United åstadkom på Camp Nou igår kväll. Skall vi gråta eller skratta?


Skall vi kalla det ett bra resultat eller ett misslyckande? Är det United fördel inför returen eller har Barca bättre chans nu? Visst, med 0-0 i bagaget inför bortamötet på Theatre of Dreams behöv Barca endast göra ett mål för att gå vidare, men då MÅSTE man göra ett mål. Det är lättare sagt än gjort, eller hur? Samtidigt får United endast göra ett mål om Blaugrana prickar in ett också. Alltså ett oavgjort resultat som 1-1 eller 2-2 tar "Pride of Catalonia" till finalen i Moskva den 21 maj. Och visst är det rätt lovande för ett Barcelona med Messi, Eto'o, Henry, Iniesta osv. Men då vi ser på detta ur en annan synvinkel, låt oss säga en "objektiv" synvinkel, så skall vi komma ihåg att Red Devils har spelat 18 hemmamatcher i ligan i år, de har vunnit 16(!), spelat en oavgjord och förlorat en (mot City) och har en otrolig målskillna på 43-6. I Champions League har man spelat 5 matcher på Old Trafford och man har vunnit samtliga med målskillnaden 9-1. Man behöv inte ens ett bra matematik huvud till att förstå att defensiven och försvaret fungerat utmärkt på hemmaplan. När man dessutom gjort i medeltal 2,26 mål per match tror jag det kan vara en avgörande faktor som tar United till semifinal. Men för att vara ärlig har jag aldrig riktigt varit intresserad av att se på statistik. Men idag litar jag på den och hoppas att världens bästa fotbollslag verkligen tar sig till finalen i Moskva den 21 maj. För det är nu det gäller att visa varför vi egentligen är så jävla bra, varför andra lag skakar av rädsla då de gästar Theatre of Dreams, vi ska visa världen nästa tisdag. Om stjärnan eller den som avgör matchen heter Rio Ferdinand, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney eller Carlos Tévez spelar ingen roll, för det enda jag vill är att se mitt älskade United ta sig till finalen och se dem vinna den mest prestigefyllda buckla i dagens fotboll.


På lördag möter United Chelsea på Stamford Bridge. Ett möte som kan avgöra guldstriden, eller sedan hålla den i liv för en stund till. Alla förstår säkert vikten av denna match, om United vinner så har man nästan vunnit ligan, med suveränt självförtroende kan man möta Barcelona veckan efter och låta spelet prata för sig. Men en förlust och allt är öppet, faktum är att vi kan förlora greppet om ligatiteln, åka ur Champions League på endast 4 dagar, det är skrämmande eller hur? En säsong förstörd på mindre än en vecka som vi byggt upp över många månader, spelat stundtals briljant fotboll, haft lekstuga på Old Trafford, Ronaldo har varit i sin livs form och vi har kunnat glädja oss över att vara supporters till troligen det bästa laget i världen. Nu sitter vi här och nästan skakar, då de avgörande faserna båda i ligan och Champions League är bakom hörnet. Kan vi stå ut med två förluster i följd, eller hantera känslan av två vinster och möjligheten till "The Double". Det är nu det gäller. Att vinna eller försvinna. Svårt att tänka sig hur det kommer att sluta. Men om en dryg vecka så sitter jag förhoppningsvis ute på en stol och njuter av den härliga vårsolen, samtidigt som United precis säkrat ligatiteln i hemmamatchen mot The Hammers. Det är sånt som gör mig glad, eller ska vi kalla det, totalt jävla överlycklig? Jo, så är det.


UNITED WE STAND


Melon Head & Match of the Year

image154


Dirk Kyut lär här efter kallas "The God" på Anfield, medan John Arne Riise lär bli något helt annat.. Det spelas en drömmatch ikväll på Camp Nou mellan två mäktiga giganter i form av Blaugrana och Red Devils. Jag älskar Champions League.

Ja, turneringen där alla världens bästa klubblag deltar i är i dess slutskede nu. Första matchen mellan Liverpool och Chelsea spelades igår kväll. Slutresultatet 1-1 var inte precis rättvist om man ser på matchen ur en "Liverpoolisk" synvinkel. Mängder med målchanser, full kontroll och en iskall El Nino. Ja, han borde definitivt ha gjort mål på Anfield inför, skall vi kalla dem världens bästa fans, eller bara, otroligt högljudda fans? Captain Terry kommenterade före matchen att om vi håller koll på Torrard, mer exakt, Steven Gerrard och Fernando Torres, "then we should be fine". Ack så fel han hade, kan jag konstatera efter matchen. Som sagt hade "Nando" sina chanser, så som Gerrard, men det verkade som om Peter Cech i Chelsea målet hade samlat tegel och byggt en vägg istället för ett fotbollsmål som endast har en rektangelformad bas med stolpor och ribbor. Ni kan fråga Stevie G efter Cech räddat hans volleyskott... Men när stjärnorna inte lyckas måste en spelare av lägre klass höja sig. Det gjorde världens enligt mig, sämsta(!) anfallare/högermittfältare. Dirk Kuyt heter han. Jag tror han snart är legend på "The Kop".


Liverpool ägde och totalt utklassade Chelsea. "The Reds" var aktiva, rörliga och de hade den där rätta vinnarmentaliteten inne i sig. I Chelsea handlade det mycket om Ivorianen Didier Drogba som spenderade mera tid i att riva i Carraghers skjorta än att försöka komma till ett hyfsat skottläge. Drogba var inte sig själv på Anfield. Men på Stamford Bridge är det väl hel annan sak, eller? Pepe Reinas missar i Unitedmatchen på Old Trafford, verkar ha fått målvaktstränaren att inse att han är usel på inlägg och hörnor. Han måste nog ha tränat i timmar för nu är han relativt säker på alla höjdbollar som kommer. Och när vi snackar om att öppna spelet med en "etelä-amerikkalainen", då befinner sig Reina i en klass för sig själv.


Måste väl också ta upp namnet John Arne Riise efter gårdagens match. För tillfället lär han vara, "Loved by the Blues, Feared by the Reds". Att göra självmål i den 94:e matchminuten i Champions League semifinalen på Anfield gör honom absolut inte till en favorit, tror att ordet syndabock passar in bättre. Men att skylla allting på norrmannen, det är fel. Som Henri sa, det är inte klokt att lämna en situation i straffområdet (2vs2) när det är 94 minuter spelat, och så borde spelaren ute på kanten inte släppt Kung Salomon och ge inlägg överhuvudtaget. Men matchen är över, returen spelas på Stamford Bridge nästa onsdag och det enda jag hoppas på är en underhållande match som förhoppningsvis slutar med en massa mål och en gråtande Ashley Cole eller Fernando Torres. Helst båda två, men det är väl inte ens möjligt..?


Om matchen ikväll. F.C Barcelona vs Manchester United. Katalonien vs Manchester. Gamla minnen återspelas på Camp Nou. Giggs börjar näst intill gråta. Scholes går in på planen och tänker, "jag missade CL finalen 99' men en semifinal mot Barcelona är väl ändå helt okej". Tänker inte säga emot. Drömmarnas match har det skrivits om i tidningarna. Men sanningen är att det kan bli en väldigt trist tillställning om det vill säg. Sir Alex kommer nog inte att tokanfalla på en massiv gräsplan med dubbelt mer ytor än på Theatre of Dreams. Han kommer nog att följa sin lyckade taktik mot Roma. Att spela kompakt och taktiskt, med snabba spelvändningar. Abidal och Zambrotta(?) är löpstarka spelare och det återstår att se om Rooney/Park har liknande roller som mot Roma på Olympico. Senaste nytt angående matcher är att Henry troligen missar matchen efter att ha missat träningen på måndag och på tisdag(?) pga. sjukdom. För Uniteds del är Vidic osäker till spel då han enligt tidningen The Mail (släkt med The Sun?) förts till sjukhus pga. ont i magen. Men ta det där med en nypa salt, Sir Alex sade på presskonferensen att Vida varit på gymmet och gjort muskelövningar. Det återstår att se om han spelar. Annars är skadeläget bra i båda lagen och Oleguer är tillbaka i Barcelona, hoppas han spelar.


Troliga öppningselvor:


F.C Barcelona: Valdes, Zambrotta, Abidal, Milito, Marquez, Yaya Touré, Iniesta, Xavi, Messi, Bojan Krkic, Eto'o


Manchester United: Van Der Sar, Brown, Evra, Ferdinand, Vidic, Hargreaves, Anderson, Carrick, Park, Rooney, Ronaldo


Nu får det räcka med snack inför matchen, den sparkas igång ikväll på Estadio Camp Nou kl. 21.45. finsk tid och då vill nog verkligen varje fotbollsälskare sitt fast i sin stol/soffa och följa med matchen som troligtvis blir en underhållande, fantastisk fotbollsmatch som till slut slutar i en klar Unitedseger! C'MON YOU REDS!


image155


En kväll som kan bli alldeles underbar eller totalt katastrofal...

Nu är det endast ca. två dygn kvar till matchen som vi alla väntat på ända sedan lottningen skedde i Nyon. Det är mötet mellan de två giganterna, megaklubben F.C Barcelona och superlaget Manchester United. På onsdagskvällen finsk tid kl. 21.45 sparkas matchen igång på Camp Nou, en av världens mäktigaste fotbollsstadion.


Nu är det då alltså endast fyra lag kvar i tävlingen om att vinna Champions League. Fyra lag som har chansen och vinna, Tre lag som är från England, Två lag som kommer att mötas i finalen och ett lag som kommer att ha äran att lyfta bucklan i Moskva.



image152

Estadio Camp Nou



För Barcelonas del har det varit en relativt enkel väg till semifinalerna. I åttondelsfinalerna mötte man det skotska storlaget Celtic som man inte hade några större problem med efter att ha vunnit 3-2 det första mötet på bortaplan. I kvartsfinalerna lottades man mot, åter igen, lätt motstånd i form av Shalke 04 från Tyskland. Nere i Tyskland hade Barca stora problem och matchen kunde lätt ha slutat i en tysk seger men Shalke lyckades inte få bollen i mål. Istället gjorde Barca matchens enda mål vilket var spelmässigt sätt mycket orättvist. I den andra matchen på hemmaplan hade Barca åter igen överraskande stora problem men lyckades knipa en 1-0 seger och avancerade som sagt till semifinal.

     Manchester United däremot mötte det franska mästarlaget Lyon i åttondelsfinalerna. På bortaplan hade United det svårt men lyckades få med ett bra resultat (1-1) till hemmamötet. På Old Trafford vann man sedan 1-0 efter mål av Cristiano Ronaldo. I kvartsfinalen mötte man åter igen(!) på AS Roma. Ingen hade väl glömt utklassningen förra året. På Stadio Olympico spelade United en av sina bästa matcher på bortaplan i Europa och vann med 2-0. Il Genio eller Totti, vad man än kallar honom var skadad och medverkade inte i någondera match. På Theatre of Dreams var United aningen pressat efter att ha ställt upp med ett mycket reservbetonat lag men vann ändå med 1-0 efter ett snyggt mål av Carlos Tévez. Romas De Rossi missade straff i den första halvleken. Men då var alltså Man Utd klara för semifinal och samtidigt ett möte som kallades supermötet, giganternas kamp eller helt enkelt Match of the Century. Men det kan likväl bli ett möte ingen kommer ihåg efter fem år.


Som alla vet är Blaugrana inte i någon mästarform, man har endast vunnit en av de senaste åtta matcherna(!) vilket är ganska katastrofalt enligt mig. Pga. av den usla formen har man också tappat poäng i jakten på ligaguldet. Man är hela 10 poäng efter ledande Real Madrid. Barca har också haft relativt stora skadeproblem under den senaste tiden. Världsstjärnan Ronaldinho är officiellt skadad men förbereder sig troligen för en flytt till Italien, Deco vet jag inte mycket om men han verkar också vara "skadad". Puyol missar däremot det första mötet mot United pga. avstängning.


Manchester United har varit i fin form under år 2008. Man har inte förlorat en enda match på bortaplan i ligan, och enda förlusten hemma är mot City i det känslomässiga mötet där Busby Babes hyllades. Man leder också Premier League med tre poäng ner till Chelsea som United möter på Stamford Bridge den 26:e April. På Theatre of Dreams är United mer eller mindre sagt oslagbara och har en magnifik målskillnad på 43-6 i ligan och 16 vinster, en oavgjord och en förlust. Dessutom har man 11 raka vinster på hemmaplan i Champions League. United har endast Fletcher och Louis Saha på skadelistan inför mötet på Camp Nou. Rooney lär spela och Nani är tillgänglig.


Matchen på Camp Nou lär bli som många väntar, en öppen tillställning med mycket kontringar och försvaren lär ställas på prov gång på gång. Eftersom Barca ställt till det ordentligt för sig i ligan så är Champions League troligen den enda bucklan man kan vinna i år. Det lär märkas på planen. United däremot har chans på dubbeln, även om man hellre vinner Champions League, för att i huvudsak hedra och ära Busby Babes och för att det varit precis 50 år sedan Busby Babes tradegin. Det vore det perfekta sättet att hylla dem.


För att ta en titt på möjliga öppningselvor så lär Barca starta med Valdes i målet, framför sig har han troligen Marques och Milito, och på kanterna Abidal & Zambrotta. Mittfältet lär trion Xavi, Touré & Iniesta ta hand om och i anfallet hittar vi troligtvis Henry, Eto'o och Bojan Krkic. United då, målet vaktas sannolikt av Van Der Sar med följande försvarslinje framför sig, Ferdinand, Vidic, Evra och Brown. Mittfältet är ett stort frågetecken med många alternativ men skall försöka komma fram till en bra gissning. Carrick, Anderson, Hargreaves & Park är fullt möjligt. På topp startar Ronaldo & Rooney endera i en roll som mot Roma eller sedan mer centralt vilket jag tror på. Sen så för att gå och gissa på hur matchbilden ser ut är en annan sak. Barca lär väl ha kontroll medan United spelar taktiskt och ihopdraget som mot Roma. Eller så gör United mål i början och Barcelona får inte spelet i skick. Eller så får Barca ett tidigt mål, får sitt spel och stämma och skapar ett enormt tryck. Allt är som sagt möjligt i detta förhoppningsvis stekheta möte mellan två av världens absolut bästa lag. För den som vill gå och tippa ett slutresultat kan lika bra kryssa i varje nummer upp till 5 på båda sidorna, då vinner ni med största sannolikhet. Men om jag skall ge er en ledtråd om hur matchen slutar enligt mig så jämför Barcelonas försvar och balansspelare (Touré) med Uniteds försvar och balansspelare (Hargreaves). Där tror jag mycket kommer att avgöras samtidigt som mittfältskampen också har ett starkt inflytande på matchen.


Fortsättning följer...


image153

Peak of Perfection

image151


Veckoslutet spenderades som sagt i Åbo och det blev nog åter igen ett mycket lyckat besök i staden som en gång i tiden var Finlands huvudstad.

Veckoslutet inleddes med en skön fredagskväll hemma, jag hade jobb på lördagsmorgonen så. Efter 09-13 körde jag hem, tog en dusch och förberedde mig för avfärd till troligtvis landets bästa partymecka. Anlände till Turku kl 16 och träffade Timo, Johan & Simon på Ärrän. Därifrån gick vi till Alko/Butik för att köpa sprit och öl/lonkero. Sedan styrde vi kosan mot Mankkus. Vi övervägde faktist att ta en taxi då alla var trötta och Johan hade lårkaka. Men det blev en lång promenad i det sköna vårvädret. Hos Manges kollade vi på Fulham-Liverpool först, en helt okej match som slutade väl 2-0 åt Liverpool. Pennant och Kuyt(?) gjorde målen. Efter matchen skyndade vi(jag) oss till Peddis. Där fortsatte det med kvällens match, Blackburn-Manchester United. Vi fick också träffa roliga pampäser(?) eller människor som pratar på ett sätt som får mig att skratta. Men trevliga människor för den delen. Matchen slutade tyvärr 1-1 efter våran Messias(Frälsaren) Carlitos gjort kvitteringsmålet i den 88:e minuten. Då skrek jag, och jag skrek högt!


Den lille argentinaren har nu gjort en hel del viktiga mål för United, bl.a. 1-0 segermålet borta mot Liverpool, 1-1 kvittering borta mot Lyon(89:e min), 1-1 kvittering borta mot Spurs(90:e min), 1-0 hemma mot Chelsea (segermålet), 1-0 hemma mot Roma(70:e min) och nu senaste borta mot Blackburn i den 88:e minuten. Det gör honom till en absolut favorit.


Men kvällen fortsatte med supas och mer supas. Simppe tillverkade en mäktigt god bål som alla drack av(nej). Vissa var också i bastun och vissa inte. När klockan närmade sig 23-24(?) så började vi oss söka oss mot centrum. Vi gick in på Poro(?) och kom in på något sätt i Onnela efter lite tvist då vissa av oss(?) inte hade ålder. Men när vi slapp in var det dancefloor calling direkt. I något rum med bra musik (r'n'b) så spenderade vi mest tid. Otroligt svettigt och roligt var det i alla fall. Under kvällen/natten dök också Ronny upp. Kvällen och timmarna flög iväg och bums hade vi sökt oss till Timos igen, efter ett besök på Memory Times. Vi åt våra kebabrullar och gick i säng.


På söndagen vaknade vi tidigt, ca 08.30(!). Någon ville se på Road to Istanbul. Inte jag. Försökte sova vid ingången när de andra kollade på fotboll. Efter det gick vi och äta till Rax medan Simppe blev kvar och sova. Dessutom besökte vi också nån slags fiskmarknad. Där köpte vi glass och en förhoppningsvis en söt present till någon speciellt person. Sen var det dags att söka sig till tåget och avfärd hem.


Det var veckoslutet ganska kort. En massa roligt hade vi i alla fall. Som alltid. Åbo Rules!


I väntan på Åbo

Hade en skön dag i skolan, lite historia bara. Sen åkte vi till Matilda och köpte gräddmunk och bulla som lunch. Det var gott. Efter skolan var det biljard med Timo som gällde. Kommer inte ihåg vem som vann, för vi började spela mot två andra. Dom vann tyvärr båda matcherna. Nu skall jag fixa lite pasta åt mig, packa väskan och sedan köra till Böle. Med kanske två spralliga flickor i Kristel och Miio som passagerare. Dom skall till Vasa och festa.

Snart är det helg. Kommer bli såå roligt i Åbo. Har tyvärr jobb på lördag förmiddag men efter det bär det av. Förfest hos Tomas(?) med bl.a. Fulham-Liverpool och Blackburn-Manchester United. Sen på någon bra krog. Hoppas Johan är i skick tills dess så att vi inte behöv föra honom till Timos för att han ha slockna:) Men det kan nog vara..

Inte var det så mycket annat, nästa vecka är det Champions League semifinaler med Chelsea-Liverpool & Barcelona-Manchester United så det lär bli en hel del skrivas om det nästa vecka. Till sist skall jag ennu ställa er läsare en fråga som ni kan försöka svara på ett så objektivt sätt som möjligt.

Vem är världens bästa fotbollsspelare?


Rajalaksos succé, en idiotisk Couto och Manchester United...

image150

Sebastian Rajalakso



Igår gjorde han sitt 5:e mål på lika många matcher för Djurgården. Snacka om succé. Om han i nästa match gör mål tangerar han Geert Van Oudens rekord som lyder 6 mål på de 6 inledande matcherna. "Raja" har 5 av 5. En start som inte många trott på, en talang visste många att han var men så här bra, det trodde inte någon. Rajalakso kommenterar också om hans succé: "Jag spelar ändå mittfältare och har gjort fem mål nu. Det är väl bra att göra på en hel säsong?", "Det är jobbigare när det ringer på kvällen, massa agenter och skit." och "Alla skott går på mål", Det är väl bra? Det enda jag kan säga är att hoppas killens målform håller i sig en god tid till och hjälper Djurgården på det bästa möjliga sättet. Men snart måste man ju inse faktum, inte kan han fortsätta producera mål förevigt. Snart tar det roliga slut.


För den som råkade kolla igår kväll på Juventus-Parma måste erkänna att Juve faktist är påväg tillbaka till toppen. Man spelade bra, snabbt och effektivt, och så har man en viss Buffon mellan stolparna som räddar det mesta. Även om han inte egentligen ställdes på prov igår. Camo dominerar mittfältet och Trez har hittat målformen. Men jag saknade Sissoko. Kanske låter fånigt men tycker verkligen om att se denna "Zulukrigare" fighta på planen om varje boll, leverera den vidare eller leka dribblingskung. Det är underhållande. Men till matchen då. Juventus fina prestation, och Palladino's skitsnygga mål hamnar enligt mig i skymundan för Coutos extremt fula knytnäve på Chiellini. Under en hörna springer Chiellini mot mål med Couto efter sig eller vid sidan om, då bestämmer Couto sig att slå Chiellini med knytnäven rakt i ansiktet och han faller ner på gräset. Ett otroligt fult trick av Couto som borde fått rött kort och minst fem matchers avstängning. Men domaren såg inte händelsen. Juventus vann matchen ändå som sagt 3-0 och kniper med säkerhet en CL plats. Roligt att se (troligtvis) Juve i Champions League nästa säsong.


På lördag väntar Blackburn på Ewood Park. En otroligt svår bortamatch där vi genom en vinst ganska långt säkrar titeln. Beroende på om Chelsea tappar poäng borta mot Everton idag. Santa Cruz kommenterade idag att United inte kommer att få det lätt men att Blackburn inte har något emot att United vinner ligan, men samtidigt att Blackburn behöver poäng för att ta sig till en placering som motsvarar en Uefacup plats. Det bästa med matchen är att Vidic troligtvis är tillbaka (om inte SAF vilar honom inför mötet med Barcelona). Lite matchrytm för mötet mot Barca vore inte dåligt men oavsett hur han tänker spelar ändå Vidic med 100% säkerhet mot Barcelona. Det är tryggande för mig. Messi är troligtvis tillbaka och då behövs nog all våran defensiv styrka för att stoppa honom. 

Några citat också av Barca legenden Luis Enrique om två minnesvärda möten mot ManU under säsongen 1998/99.


Enrique was part of the Barcelona side who contested two memorable 3-3 draws with United during the 1998/99 season, and can still recall the pulsating atmosphere of playing at Old Trafford.

"The atmosphere there is absolutely incredible, truly spectacular," he said.

"United do not have a song like Liverpool, but the stadium is incredible, the noise is deafening and everything there is what any player would dream of. It is a joy to play there."


UNITED WE STAND


7 days left

image149


Dagen började inte bra, vaknade 07.35 så jag fick bråttom till skolan. Sedan satte jag mig i fel klassrum och hade därför 75 minuter om grekiska filosofer & teater istället för HI 6. Men sånt händer.. 10.40 slutade jag vilket var mycket skönt, gick hem raka vägen.

     Nu sitter jag här och går igenom alla låtar jag igår laddat ner och försöker hitta dom bra eller dom man kan lyssna på. Här är några som jag hittills tyckt är helt okej.

  • Elephant Man feat. Mario Winans - Back That Thing On Me
  • Hani - Blinded
  • Nelly feat. Akon - Body On Me
  • Casely - Move
  • Kiley Dean - Rain

Lite eftersnack om skandalen på Råsunda ännu då Brotkin Brothers försvarat A.I.K fansen för deras idiotiska beteénde. Måste för det första förstå Bojan Djordjic läge i Solna. Han har precis anlänt till A.I.K och han förväntas göra succé och vara en av allsvenskans stora stjärnor + att föra A.I.K till allsvenskt guld. Han har inte lyckats med något av de tre sakerna, ännu. När sedan något sånt händer som på Råsunda i derbyt mot Bajen väntas ju spelarna och ledarna försvara fansen eller sedan alternativ två, inte kommentera. I det här fallet väljer klantige Bojan att gå enligt alternativ ett, att försvara fansen. Han gör det som om A.I.K vore Sveriges bästa fans, aldrig gör misstag och alltid stöder sitt lag. Altt detta för att behålla (läs att göra sig) populär bland fansen, det är viktigt. I alla fall för en spelare som honom som nyss kommit till klubben och behöv tid för att lyckas.


En spelare som är moralisk och vågar stå på sig skulle ha gått ut i pressen och sagt att man inte helt enkelt kan bete sig på det sättet. Det är fel. Men det verkar inte Bojan förstå. Idag går han och säger att han inte "ångrar något" och att Chanko (som träffades av en tändare) endast fick lite papper på sig. Tänk er ett scenario med Bojan istället för Chanko, och Bojan som blir träffad av en tändare (läs papper). Ni får själv föreställa er...

I går publicerades också en lista på de 100 bästa utländska spelarköpen till Premier League genom tiderna. Listan var rätt intressant med bl.a. supersvensken Henkke Larsson på 4:e plats. Andra topplaceringar togs av Thierry Henry(3), Cristiano Ronaldo(8), Gianfranco Zola(5), Dennis Bergkamp(2) och sedan United's legend Eric "King" Cantona på första plats. United hade som sagt 4 spelare på listan, redan nämnda Cantona, Larsson, Ronaldo och Peter Schmeichel på 6:e plats.


En vecka tills giganternas kamp på Camp Nou...



UNITED WE STAND


Jag ÄLSKAR Emile Heskey och HATAR gnagarsvinen...

image147


Ja då, kanske lite annat än fotboll till att börja med. Väntar med iver på veckoslutet, då skall det festas i Åbo. Har jobb på lördag förmiddag men sen bär det av. Hoppas det är fint väder som nu. Vore perfekt. Det blir väl Pikku-Torre någon sväng också för att kolla på United-matchen på lördagskvällen. Sen till The Club(nej), Gigglins(kanske) eller Lyni/någon annan plats dit det är k18. Men kommer nog att bli roligt vart vi än far. Men nu lite fotboll..

Det värsta med skandalen, det som inträffade på Råsunda och det om gör mig totalt galen är när en spelare (Bojan Djordjic) går och kommenterar följande: "Våra fans är fantastiska, jag skulle aldrig klaga på dem", "Vi får ett rött kort och ett mål emot oss när vi ska ha frispark innan. Klart att det blir frustrerat". Han försöker liksom ge en orsak eller rätt åt gnagarsvinen att kasta in tändare, mynt och liknande, bara för att A.I.K (Allmänt Idiotiska Klubben) får några domslut emot sig), det var solklart rött kort för den delen. Det får mig i alla fall att dömma honom som en total idiot, en person som inte vet vad som är rätt eller fel, och kan då inte handla efter det, dsv. en morallös människ helt enkelt, det är vad Bojan Djordjic är. Gnagarsvinen, hör ni att vi vinner guld...

Nu till det positiva med gårdagen, jag länkade hela 10 km. Jo, det är sant. Ända från Christinas hela vägen hem. Träffade kusin på vägen så länkade med honom, även om han var och rullskrinnade. Hade svårt och hänga med.. När jag kom hem tog jag mig en dusch, surfade på nätet och kollade sedan på Bajen-AIK. En helt okej match nog, vilket dock förstördes av ovannämnda idioter. Fy skam! Medan matchen fortsatte kollade jag emellanåt på Chelsea-Wigan som började 22.00. Chelsea är ju vårt enda hot mot ett förnyat ligaguld, så jag hoppades verkligen att Wigan skulle lyckas med att knipa med sig ett poäng och hjälpa oss. Efter första halvlek stod det 0-0, en halvlek där Chelsea visade hur jävla skitdåliga de är egentligen. Hemma mot Wigan. Nästan skandal här också. In på planen efter halvtid kom Joe Cole, (Didier Drogba var inte ens med i truppen, vilar för mötet mot Everton?). Cole är och var nog bra men när en skribent på Chelsea-redaktionen säger att han är Player of the Year i Premier League så kan man väl bara skratta.. Men målet får Chelsea till slut. Inlägg från höger som Anelka tar ner, passar bak åt Essien som dundrar in 1-0. It's over tänkte jag. Men så länge det är 1-0 (tacka Kirkland för det, han var fantastisk) så lever hoppet, för min del. När sedan matchklockan visar lite på 91 minuter slår Koumas ett hårt inlägg från vänster, bollen går över Sibierski till en fri Heskey (vad gjorde du John Terry?) som trycker in 1-1 på volley. Jag blev helt förvånad. Kan det vara sant? Väntade en halv minut för att vara säker på att målet inte blivit bortdömt pga. offside eller möjligtvis ruff i ryggen eller något liknande. Så var icke fallet utan faktum är att Wigan gjort 1-1 på övertid(!). Nu väntade jag på slutsignalen. Domaren visslar! Chelsea tappar poäng! I Love Heskey & Kirkland!


UNITED WE STAND

Brazzo frälser, United vinner och Barca tappar poäng...

image148


Under veckoslutet såg vi Gamla Damen ta ett steg närmare tronen som Italiens härskare och United ta klivet allt närmare Premier League titeln... och vi såg Barca tappa poäng, igen.

Gamla Damen vs. Rossoneri.

Det var ett prestigemöte mellan Juventus och Milan på lördagskvällen. Milan, som vi alla vet har nog inte varit under någon del av säsongen i toppform. Juventus däremot har spelat aningen ojämnt då man vunnit t.ex. Inter på bortaplan men förlorat mot betydligt sämre motstånd.

     Superlöftet Pato saknades för Milan vilket betydde att den gamla räven Pippo Inzaghi började på topp. Också backparet Nesta & Kaladze missade matchen pga. avstängning. I Juve var skadeläget mycket bra, endast Zanetti, långtidsskadade Andrade och Zebina saknades.

     Juve är taggat att säkra CL-platsen medan försöker ännu knipa den sista platsen som ger möjlighet till kval till Champions League.

     Pinturicchio visar att han ännu är att räkna med då han gör 1-0 för Juventus efter en fin passning av man of the match Mauro Camoranesi. Någon minut efter det kommer Kaká igenom på vänsterkanten och passar ett lågt inlägg och gissa vem som står där, jo, världens överlägset mest irriterande spelare men samtidigt den effektivaste anfallaren, Pippo Inzaghi. När dryga halvtimmen var spelad lyfter Ambrosini efter fint väggspel med Bonera bollen åt honom och Bonera däremot passar den till en fristående, gissa vem, Pippo Inzaghi framför målet som bara har att peta in bollen. 2-1 till Milan. Efter det var Milan det bättre lag och skapade lägen men Buffon klarade. Juve skulle ändå ha det sista ordet då Del Piero snor bollen av Maldini, spelar fram den till Camo som slår ett inlägg, Trez nickar, Kalac räddar men Brazzo slår in returen och 2-2 är fakto! När ca. 80 minuter är spelade får Juve ett frisparksläge som Camoranesi slår hårt in i boxen. Brazzo når högst och nickar in 3-2 för Gamla Damen. Buffon jublar, hela Juventus jublar! Grazie Brazzo!


Red Devils vs. Gunners.

United måste vinna för att hålla 3 poängs avstånd till Chelsea, Arsenal måste vinna för att hållas med i guldstriden. Det var uppdukat för offensiv fotboll som sagt. United på hemmaplan förväntades börja piggt med Ronaldo och Rooney i spetsen. Men det var Arsenal som började bäst. Både Fabregas och Adebayor hade bra lägen men Cesc sköt över och Van Der Sar räddade Adebayas försök. United fick bättre och bättre tag i spelet och Rooney var nära att göra mål två gånger i första halvlek, ena gången efter att Ronaldo lekt bort Song och passar Wazza som inte fick in bollen i mål från 2 meter. (=jag erkänner, Wayne Rooney är inte någon naturlig målskytt men det ändrar inte på faktum att han är en av världens bästa anfallare.)

     I andra halvlek händer sedan det som inte får hända. Efter en konstig frisparksvariant som Hleb(?) skjuter, skottet går på en spelare men tillbaka till Hleb som passar den vidare till Van Persie som ger ett bra inlägg, Ferdinand, Carrick & Van Der Sar (som var mycket bra i matchen) står och ser på, Adebayor tackar och trycker in bollen i mål med handen. Ingen rättvisa här nej. Inte länge efteråt upptäcker vi att det verkligen finns rättvisa då bollen tar på Gallas hand (=hjälte på Emirates, syndabock på Old Trafford), och Webb visar på straffpunkten. Ronaldo tar hand om straffen, skjuter den i mål, men spelare är inne i straffområdet före straffen är skjuten så Ronaldo måste lägga den på nytt. Inga problem, 1-1 United. Efter målet har United ett bättre grepp om matchen även om Gunners har sina lägen. In kommer Tévez och Anderson (som fyllt samma dag 20 år, grattis), ut går Giggs och Scholes. När sedan Gilberto Silva drar ner Anderson(?) eller Tévez utanför straffområdet, stegar Owen Hargreaves fram. (I första halvlek hade United ett bra frisparksläge och då sade Hargo till Ronaldo, "I'll take it", Ronaldo svarade: "It's too far away for you", och han skjöt själv.) Nu frågade inte ens Hargo vad Ronaldo tyckte utan gick och skjöt bollen i en läcker båge över muren och in i mål. Bend it like Hargreaves. Suverän fripark. Efter målet blir det mer dominerande Arsenal och ett mer kontringsinriktat United och Rooney borde gjort 3-1 för United men Lehmann räddar, igen. Det bästa läget att kvittera får Bendtner men Van Der Sar räddar också, igen. I slutet av matchen spelar United tid och Ronaldo springer till hörnflaggan, dansar lite med bollen medan Hoyte får hjärnsläpp och sparkar Ronaldo fullt på benen. Rött kort enligt mig. Men rött kort var också då Anderson skitsnyggt snor bollen av Adebayor, han får en "Rooney" och springer fullt efter och kapar ner Anderson. Onödigt?

Men United tog 3 viktiga poäng och ligger allt närmare Premier League bucklan.  


Tack för mig, Jag tror United vinner ligan & Champions League, Vem tror ni vinner?


Ciao Bella


FULL FART FRAMÅT, HÅLL TÄTT BAKÅT.

image147

FIXSTJÄRNAN, FOTBOLLSKUNGEN & FENOMENET.



Veckoslut igen då, fotboll, lite festas och mera fotboll. Intressant eller va?


Igår spelade vi lite pingis med Nicke och så, sedan gick jag hem och laddade ner lite musik och kollade på tv samtidigt som jag smaskade i mig två goda köttpiroger, jag borde börja äta hälsosammare, jag vet. Sedan kom Anton, Tobbe och Torres och vi spelade lite FIFA med en klockren kommentator som dock kommenterade aningen sent vid vissa tillfällen. Då t.ex. en spelade hade bollen vid mittplan sade han att det var ett läge som kan avgöra matchen eller liknande. Och det var inte enda gången. Repriserna var också bra, emellanåt zoomade spelet in en gräsplutt eller en målvakt som inte på något sätt medverkade i spelet. Det var sjukt, så man kunde inte annat än att skratta, massor. När klockan närmade sig 01.00 sökte de sig hem och jag tog mig lite tilltugg och kollade på tv. Som på beställning visade Canal+ Jackass 2:an. En grymt rolig och korkad film egentligen. Den sjukaste och samtidigt äckligaste delen var nog när en av killarna dricker hästsperma, fy fan kan jag bara säga. Det går nästan över gränsen. Men skratta får man nog rejält mycket.. Det kan ni vara säkra på.


På lördag (idag) vaknade man 08.22. Till jobbet kl.09.00. Det var en ganska lugn dag, inte speciellt mycket kunder men mycket roliga och intressant konversationer. Bra väder var det dessutom, tack och lov. Kl. 12.59 startar jag hemåt och tar sedan en dusch hemma och äter lite ris med broiler, smaskens! Nu sitter jag här fram för datorn och nördar mig, lyssnar på bra musik och skriver ett blogginlägg. Snart drar jag mig en sväng till Horsbäck några timmar och sedan hem för att se på otroligt högklassiga (haha) finalen i årets ligacup. Åbo vs Åbo. Tps vs Inter. Det kan nog bli en intressant match. One (276 cm lång) är skadad så det gör livet lättare för ligans bästa mittback Jos Hooiveld även om han knappast haft några problem med honom även om han spelat. På mittfältet blir det roligt att se Chatto dominera(?) och om Ojala kan slå sig igenom på allvar i år. I Tps är det väl Kasper Hämäläinen, Ääritalo och Paatelainen det handlar mycket om. Men den avgörande faktorn tror jag blir målvaktsspelet, där tror jag att den viga och reaktionssnabbe Bantamoi drar det längre strået. Det återstår att se.


Efter ligacupfinalen är det prestigemötet, Juventus-Milan som gäller. En otroligt het och viktig match med enormt mycket känslor. En Pinturicchio i toppform är ett hot för ett långsamt Milan försvar och blir roligt att se Momo dominera på mittfältet, Kaka se upp! Världens bästa Buffon står mellan stolparna så jag tror nog verkligen på hemmavinst. 2-0. Sedan kanske det blir film, möjligtvis ett After Eight snabbesök, får se.


Söndag är det Italienlunch på högstadiet och sedan en nervös väntan på toppmötet mellan Manchester United-Arsenal kl. 18.00. Även om jag ärligt talat väntat på det mötet sedan vi tappat poäng i den sista minuten på Emirates i höstas. Nu är det revansh som gäller. Se upp för en Ronaldo som vilade mot Roma och en stekhet Wayne Rooney, men glöm inte heller bort Carlos Tévez. C'mon you Reds!

  • Mariah Carey feat. Young Jeezy - Side Effects 
  •  J. Peel - My Body (DJ Rado Remix)
  • R-Styl' - Cadillac
  • Varsity - Maybe This Is Love
  • RSB Entertainment - Buck In Here
  • Yo Gotti feat. Pleasure P - Let's Vibe
  • New Kids On The Block feat. Nasri - Click Click Click


UNITED WE STAND, WALKING IN A FERGIE WONDERLAND.




Underbart, Underhållande & Underligt

Väntar med stormsteg på sommaren, eller på våren. Mulet väder med typ +0-5 grader är inte vårväder. Men igår var det faktist fint väder, solen sken och det var hyfsat varmt. Skulle kunna vara så aningen oftare.


I samband med matchen på Fé i onsdags träffade jag en fanatisk bajensupporter som var hemma från Åland, bekant med Karring också. Det råkade sig att han dessutom hejade på världens bästa klubblag Manchester United och hade planerat en visit till Manchester och världens finaste fotbollsstadion Old Trafford, eller som den också kallas, Theatre of Dreams. I december hade han tänkt åka och jag har också själv planerat på att åka men problemet har att man inte hittat någon som verkligen vill endast åka till regniga Manchester för att kolla på en fotbollsmatch. Och dessutom punga ut med ca. 1000?. Men nu har jag tydligen hittat någon som vill. Skulle nog vara en dröm att befinna sig på Stretford End och sjunga "Take me home United road" tillsammans en skara människor mångdubbelt lika många som invånare i hela Ekenäs. Vilken stämning. Manchester United-Liverpool vore ju bäst men tror det blir typ mot Spurs, City eller kanske Everton. Oavsett motstånd kommer det att bli en fantastisk upplevelse.


Skola är jobbigt. Det har jag insett. Men jag måste ändå orka. Har inte varit i skolan på 4 dagar pga. "fotbollsläger" men efter veckoslutet skall jag ta mig själv i kragen och seriöst göra nånting, kan inte fortsätta så här. Är så jävla lat att de sjukt. Orkar inte stiga upp på morgonen och sover till 10-11 varje dag. Laddar ner ny musik på datorn och spelar Pro Evolution Soccer dagarna långa. Idiotiskt, ja vet.


Men nu skall jag gå ner och äta. Adios.


The Return of the Captain

image145

Captain



På onsdagen steg jag upp 10-11 tiden, åt morgonmål och spelade Pro Evolution Soccer, laddade ner musik på datorn och tog det lugnt. Jag väntade på kvällens match. Kvart i tre åkte jag på träning. Vi hade ingen hård träning, bara lite skottövning och spel. Blev efter träningen och räddade lite skott när Edi och Dunkku ville öva. Båda har grymma skott.


Körde sedan hem och satt mig vid datorn för att läsa allting om kvällens match. Roligt att läsa Birro's blogg på Svenskafans. Eller egentligen är han rolig, skrattretande emellanåt. Trodde att Theatre of Dreams var platsen där Romas mirakel skulle inträffa. Man får ju drömma...


Med god tid (2 min) var man på plats i Fé, men när sedan tjejen sade att ena knappen hade låst sig så kunde man inte byta kanal. Men man måste bara vara oerhört snabb. Och det var hon som tur. Precis före avspark. Matchen inleddes med en tyst minut, och då skämde Roma fansen ut sig totalt, de sjöng under den tysta minuten de idiotiska italienarna från Rom. Fy skam säger ja bara. But down you'll go Romanistas.






image146



Efter en otrolig tillställning på Old Trafford är vi äntligen klara för supermötet mot Barcelona.


Före matchen lästa jag att Rio Ferdinand skulle medverka i matchen, det fick mig att slappna av. När jag sedan fick vet att Rooney, Ronaldo, Scholes och Evra är bänkade fick det mig verkligen inte att slappna av! Nu blev jag nervös, varför bänka fyra viktiga spelare inför ett viktigt möte mot Roma som avgör vem som går till semifinal. Vi möter Arsenal i helgen. Firma Rooney & Ronaldo är mänskliga, de behöv också vila. Silvestre, Hargreaves, Tévez och Park ersatte kvartetten och de var egentligen United's bästa spelare, så snacka om bredd i truppen.. Matchen skulle ha kunna varat 4-0 efter 20 minuter men Doni i Roma målet var grym. Jag måste erkänna. Efter det koma Roma bra in i spelet och fick straff. De Rossi stegade fram och skjöt, skyhögt över medan Stretford End jublade av glädje. Roma hade också efter det sina chanser men Van Der Sar i Unitedmålet var stabil som bara vad. Sedan i den 70:e minuten passar Tévez Hargreaves på kanten, han springer själv in i boxen och ett inlägg av Hargreaves som var Beckham klass hittar Tévez som snyggt nickar in 1-0 bakom en chanslös Doni och Old Trafford exploderar! Det fick också mig att explodera, men till lika att slappna av. Det var skönt.


Nu var det alltså klart. Ett gigantiskt möte mellan Barcelona och Manchester United väntar. Jag har redan börjat räkna dagarna. Det är inte länge kvar. Endast 13 dagar.


Här är ännu en låtlista som alla som gillar r'n'b borde ladda ner.

  • Ahmir - Come Back
  • Atozzio - Let It Ride
  • Chad Simmons - Be My Girl
  • Chasity - In My Shoes
  • Chris Brown - Forever
  • Claude Kelly - Like An Iceberg
  • Danity Kane - Damaged
  • Eric Michael - All That She Wants
  • Hani - By Your Side
  • Kaye Styles feat. Lisha - 4 All The Lies
  • Leona Lewis - Misses Glass
  • Mariah Carey feat T-Pain - Migrate
  • Mauli B - I'll Follow U
  • Ruff Child - The Realist Song
  • Tydis - Breathe
  • Unknown - Favorite Girl
  • Unknown - Let's Go



UNITED WE STAND, WALKING IN A FERGIE WONDERLAND.



 


Walcott running down the wing...

image144

Don't take it so seriously


Om jag vore en kommentator och en Arsenalsupporter skulle mina kommentarer under matchens slutskeden vara liknande;


Walcott running with the ball, beating one, beating two, now Mascherano comes running from the left side towards him, Walcott get's past him and now beating Hyypiä, three guys in the box, Walcott with the pass, ADEBAYOOR! 2-2 GUNNERS, WHAT A FANTASTIC RUN FROM THEO WALCOTT, OUTSTANDING... this is just amazing, pure class.. Gunners going through to the semifinals...     PENALTY! SWEET JESUS!! LIVERPOOL GOT A PENALTY! Gerrard steps up and... 3-2 to Liverpool, what a fuckin nightmare.. I cant believe this is happening... now Liverpool with the counterattack and Babel get's to the ball first, running with the ball and beating Almunia.. 4-2.. This is probably the worst day of my life.. Liverpool through to the semifinals..


Ungefär så. Eller något i närheten. Det var en match med Dramatik enda från början till slut. Men en stor del av förlusten för Gunners del får en usel mittback vid namn Senderos ta på sig. Verkligen bra markering och mycket starkt att låta Torres vända inne i boxen.. (ironiskt) När sedan domaren, (som jag tycket var bra) dömmer straff en minut efter Arsenal's kvitteringsmål i en situation där 9/10 domare skulle ja låtit bli att vissla, i alla fall i en kvartsfinal i Champions League, så kan man inte vinna över Liverpool. Men en rolig match att skåda och då är det alltså Liverpool vs Chelsea i den första semifinalen. 0-0 kanske?


Ikväll möter United Roma på Old Trafford. 2-0 från bortamötet så man måste alltså släppa in två mål och inte göra ett enda för att det skall gå till förlängning. Om United gör ett mål måste Roma göra 3 osv. Och som vi vet MÅSTE Roma anfalla för att få mål. Anfalla mot oss, då anfaller vi tillbaka, med Ronaldo, Rooney, Tevez... Men vi måste nog se upp i början så att inte Roma får ett mål. Men tror oavsett vad som händer att United tar en semifinalplats med en 3-0 seger. Roma har inte helt enkelt något att sätta emot. Inte i Rom, inte i Manchester.


Weekend...

image143



Denna gång var det tyvärr inte aaw eller ååh som gällde, det var mer Johan briljanta kommentar om Hleb's intresse för, ja vad ska vi kalla det, gay sex?

Fredagen var jag på träning, kom hem och spelade lite pes. Inget speciellt egentligen. På lördagen hade vi match mot City Stars, vi vann 2-0. Körde sedan hem och var ganska trött egentligen. Var inte säker på om jag skulle orka supa. Men inte kan man säga nej åt det. Till Timos ca halv 8 tiden och där spenderade vi några timmar för att sedan åka med sjöba till Affes. Tyvärr var det inte lika mycket människor där som det brukar men det var endå mycket roligt och spännande, med +40 åriga kvinnor på dansgolvet, haha. Timo likes... Johan also... :) Men där dansade vi och hoppades på nrj-beibi älä vonkaa, men tyvärr kom den aldrig. Men Johan avslöjade dagen efter att han "råkade" höra att den spelades när han var i övre våningen och jag och Timo i nedre men han orkade inte komma och säga åt oss. Tack Johan! När klockan var ungefär 01.00 dök Dankka och Alexandra upp. De hade varit i Ettan, buuu. Ettan är skit. Men vi hade en massa kul ända tills lite över två då affes stängde. Dankka, Johan, Alexandra och några andra var på väg till Ettan ennu men jag och Timo orkade inte fara dit. Så vi försökte hitta en skjuts. Som tur var Mimas syster Erika på väg mot Ekenäs så vi trängde oss in i hennes bil med Mima och Eve en halv timme för tidigt, svettades aningen och lyssnade till ballader av olika sort, och jag snackade en massor onödigt i guess. Äntligen kom hon så vi slapp iväg. 04.00-04.30 var vi hos Timos. Lite trött nog.. och törstig.. Nästan direkt gick vi och sova. Skönt.

På söndag morgon vaknade Timo kl. 11.00(!). Sjukt. Jag steg upp 13.30(?). Skönt att få sova lite. Sedan körde han för att hämta Johan medan jag tog en uppfreshande dusch. Vi åt våra kebabrullar efter lite problem, (kebabsåsen rann i byxorna åt mig, så det var bara att byta byxor).. 2 minuter senare när man försöker torka byxorna i köket hör man Johan säga, "voi vittu endå de ha runni på mina byxor också" haha.. Vi väntade på Middlesbrough-Man Utd. En underhållande match slutade 2-2. Poängtapp och nu 3(4) poäng ner till Chelsea. Det lär bli en tuff finish på titelkampen. Men jag tror på United, stenhårt. Ronaldo gjorde Uniteds första mål och Wazza det andra. Nästa Lördag(?) väntar Gunners hemma på Theatre of Dreams. I can't wait. Efter matchen for vi hem. Åt lite god mat och kollade på tv. Till slut kanske ni vill veta vad jag menade med Johans briljanta kommentar om gaysex(?)

Timo: Hleb måst nog tyck om att få i reven.. Johan: Nå sku it man no tycka om man sku va rik..

KLOCKRENT ASSÅ!

to the left, to the right, to the samba beat tonight...

Efter en sportsligt sett fantastisk tisdag ser vi fram emot helgen med krogbesök och match.

Som sagt har början av veckan varit mycket lyckad då United besegrade Roma 2-0 på bortaplan och har i alla fall ena benet i semifinalerna. Det negativa med vinsten var Vidic skada som alla befarade skulle vara mycket allvarlig men tydligen har alla mina böner gått upp till himmeriket och där med är Super-Serben endast borta 2-3 veckor vilket innebär att han missar möten mot Middlesbrough, returmötet mot Roma och tungviktsmötet mot Arsenal på Theatre of Dreams nästa helg. Men som tur är han tillbaka möjligtvis redan mot Blackburn och sedan i eventuella semifinaler i Champions League.

Idag är det träning som gäller. Imorgon är det match. Revansh säger jag. Vi spelar mot City Stars som vann oss med 2-0 i Lahden Suurhalli ungerfär en och en halv månad sedan. Hallen är, de som har spelat i den i alla fall, totalt skitdålig och är nog inte menad för att spela fotboll i. Men Lahtiskillarna tränar ju dagligen där så de bemästrade underlaget på ett fint sätt och därför vann de relativt enkelt också. Men på lördag är det hemmamatch mot dem på Finnair Stadium och då lär spelet gå enligt våran taktpinne. Tror på vinst definitivt, 3-0.

Deivid är namnet på allas (Fenerbahce supportrarnas) läppar i dag. Ett spektakulärt mål mot Chelsea på onsdagen vilket betydde 2-1 för Fener och en hyfsat läge inför returen på Stamford Bridge. Däremot är det ett stort frågetecken om Fener kan stå emot i London mot ett stenhårt Chelsea. Den andra kvartsfinalen, Arsenal-Liverpool slutade som sagt 1-1. Ett aningen smickrande resultat för Liverpool och ett aningen orättvist resultat för Arsenal. Men bollen är rund. Tror dock på Gunners med en fantastisk spelkvalitét. Men det blir nog tufft på Anfield.

På söndag spelar United en viktig bortamatch mot Middlesbrough på Riverside Stadium. Laget har överraskat mot topplagen Liverpool(kryss), Arsenal(vinst) och en knapp förlust mot Chelsea på bortaplan efter att Afonso Alves ha prickat ribban, två gånger! Det blir nog en hård match men tror verkligen inte United kommer att tappa poäng. I den formen de är för tillfället i alla fall. 0 insläppta på de senaste fem matcherna och 12 gjorda. Imponerande.

En liten text kan ja väl också tillägna världens bästa fotbollsspelare Cristiano Ronaldo. Adjektiven och superlativen räcker ju knappt till att beskriva hur bra han egentligen är. När sedan små(dvärgar) skitstövlar kommenterar att han är en diva och gör "onödiga" tricks på mittplan får det mig endast och skratta. Avundssjukan lyser igenom. Tyvärr. Men blir också lite orolig när en viss Pizarro kommenterar att Ronaldo kommer att få det tufft i returmötet på Old Trafford. Men ja, vad ska jag egentligen vara orolig för? Ingen hinner ju ikapp Ronaldo..

Running down the wing, hear United sing, Viva Ronaldo...



image142

This is football from the dream factory (Analys del 2/2)

ANALYS DEL 2/2, FRAMGÅNG I EUROPA.



image141

VÄRLDENS BÄSTA



Efter den underbara vinsten mot AS Roma laddar vi om för spel i ligan mot Middlesbrough och sedan tar vi emot Roma på Old trafford. United har alltså ett fast grepp om semifinal platsen och tror nog inte de kommer att tappa den, inte en chans.


Så här efteråt så är Vidic skada alla pratar om. Hur är allvarlig är den? Är det korsbandet? En nerv i knäet(troligen)? Kan inte tänka mig en slutsäsong med våran backklippa på skadelistan. Det skulle bli till lika mycket svårt för vårt försvar att klara situationen. Även om O'Shea spelade utmärkt när han kom in så är han inte någon mittback av världsklass. Hoppas i så fall Pique kan stiga fram och visa samma takter som i Real Zaragoza förra säsongen.


Hur allvarlig Vidas skada egentligen är får vi troligen veta ikväll eller imorgon förmiddag. Han skall på "scan" idag så vi korsar våra händer och ber att det inte är något allvarligt. Om värsta tänkbara scenariot inträffar kan alltid Hargreaves spela högerback och så flyttar vi Brown in i mitten. Men hoppas vi inte hamnar ta liknande åtgärder. Nyheten "Vidic tillbaka nästa vecka" vore bäst.


För att snacka lite om spelarna, alla var bra igår, inte en enda svek. Van Der Sar gjorde ett magnifikt jobb och Evra på kanten höll tätt liksom Brown på högerkant. Vida/O'Shea-Rio var ju helt enkelt världsklass. På mittfältet var trion Anderson-Carrick-Scholes mycket bra, Anderson kanske minst bra men han är inte precis van vid att spela Champions League kvartsfinaler på Olympico inför 80 000 Romanistas som visslar varje gång en United spelare rör bollen. Scholes rutin var enormt viktig även om han mista bollen några gånger ganska farligt medan Carrick var mästerlig. Helt underbar. På mittfältet jobbade Rooney & Park stenhårt och gjorde ett skitviktigt jobb för laget. På topp var Ronaldo världsklass. Före matchen var det snack om han verkligen kan prestera i Europa mot andra topplag. Nu är det pratet borta. Men nu igen snackar alla om Ronaldos dykande och filmande när de inte har något annat att gnälla på. Det är patetiskt, varför inte bara stå upp och medge, han är världens bästa spelare för tillfället helt enkelt. Ett underbart mål igen och nu är han uppe i 36 mål totalt. Outstanding.




Follow, follow, follow
cause United are going to Moscow
There'll be thousands of Reds
we'll be pissed out our heads
cause United are going to Moscow

This is football from the dream factory (Analys del 1/2)


ANALYS DEL 1/2, TÅRAR AV GLÄDJE.



image139

CRISTIANO RONALDO & WAYNE ROONEY




Frågan jag ställde igår, vem frälser Roma nu när Totti är skadad, har fått ett svar, och svaret blev, INGEN!


Jag bokstavligen skadade under 90 minuter när jag kollade på matchen igår, det kanske inte var någon fotbollsunderhållning men taktiskt var det bra spelat, av United. Var aningen skeptisk då jag såg öppningselvorna och till min stora förvåning stod namnet J.S Park där. Vad i helvete tänkte jag, var är Ryan Giggs? Och Michael Carrick, han skulle ju vara skadad, nu var han i öppningen. Totalt confused. Vad händer egentligen, ingen Hargreaves heller?


Under matchens lopp började jag dock förstå varför Sir Alex hade valt och inte hamnat slänga J.S Park i öppningen. Det var för att stoppa Romas ytterbackar från att stiga, eller om de gjorde det så var det hans uppgift att följa killen, liksom Rooney på andra kanten. Det var enligt mig ett genidrag av Ferguson. Roma skapade aldrig något farligare än några halvlägen även om Panucci hade volley från 5 meter men sköt över. United kanske inte precis dominera spelet men hade full kontroll under hela matchen, nästan. Man spelade disciplinerat och smart, med endast Cristiano Ronaldo som ensam anfallare. Ett tre-manna-mittfält med Anderson-Carrick-Scholes höll bra koll på De Rossi, Aquilani och Pizarro. Försvaret hade inte heller några större problem med t.ex Mirko Vucinic. (som kommentatorn på yle sade att United är intresserad av, var har han läst något sånt undrar jag?) Captain Fabolous & Vida var mycket bra även om Nemanja måste avgå i mitten av första halvlek pga. skada. Men ersättaren O'Shea spelade bra och man märkte knappt att Vida var borta. I målet var Van Der Sar nära fantastisk och räddade United ett par gånger, när sedan några av hans utsparkar råkar leta sig över sidolinjen och kommentatorn säger, "ja näitä on totuttu näkemään Van Der Saarilta usein" & "jalalla pelaaminen ei ehkä ole Van Der Saarin vahvuuksia" så kan man inte annat än hoppas på att den idiotiska kommentatorn skall hålla käften nästa gång om han inte har koll på saker och ting, som verkligen inte i detta läge, när Van Der Sar är utan tvekan en av Premier League's bästa målvakter när det gäller spel med fötterna. Annars också för den delen.


Som sagt offensivt sett var United inte som bäst i denna match då man hade redan föra matchen valt en speciellt taktik för att ofarlig göra Romas anfall. Det lyckades fullständigt och när dessutom Cristiano Ronaldo (numera i ensam skytteliga ledning i Champions League) och Wayne Rooney gjorde ett mål var så kan jag verkligen inte se United missa semifinalerna. United var helt enkelt bättre än ett för dagen blekt Roma som inte hade egentligen något att sätta emot. Fastän rubrikerna inför matchen var som liknande, "Spalletti leder Roma mot revansh", "De Rossi: det är dags att visa varför vi är bättre", "Andra chansen, nu vinner Roma". Ganska skrattretande eller hur? Kan inte förstå varför alla Romanistas hade så stark tro i laget (men det hör väl till?) fast man visste att man möter världens för tillfället bästa klubblag med Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo. Det gick som det gick, och nu ligger säkerligen tusentals Romanistas runt om i världen och gråter över förlusten. Då hoppas jag verkligen att ni hoppar över returmötet på Theatre of Dreams, för där kan ni vänta på en fotbollsshow av klass. Om ni nu inte tror starkt på att er "Il Fenomenale" Totti skall frälsa er inför 76 000 Red Devils supportrar. Det tror jag verkligen inte. Alltså verkligen verkligen inte. Hoppas inte ni heller. För det kommer aldrig att hända. Så alla Romanistas, ta några timmar ledigt från jobbet, gå hem, ta en "nokoset" som vi säger här i Finland, och glöm hoppet om en plats i semifinalerna, för hoppet har övergivit er, det gjorde de redan vid lottningen!


Viva Ronaldo
Viva Ronaldo
Running down the wing
Hear United sing
Viva Ronaldo


nerver & spänning

image138



Timmarna går långsamt. För långsamt. Här är lite material att läsa och kolla på inför matchen. Så att tiden skall gå snabbare. Snälla, kan inte matchen börja redan.

"Ahead of the game, Roma's Daniele De Rossi has warned Cristiano Ronaldo he will pay for humiliating the Italians. Ronaldo said in his autobiography the Italians had begged him to stop doing tricks against them during last year's 7-1 demolition job at Old Trafford. But De Rossi insisted: "We never said anything like that. We want to set the record straight this time." <-- HAHA

Inför:

http://www.svenskafans.com/england/manu/artikel.asp?id=228441

http://www.svenskafans.com/italien/artikel.asp?id=228326

Video's

http://www.youtube.com/watch?v=aO9YbTYZro4&feature=related   

http://www.youtube.com/watch?v=ww1aQ_1tuBQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MdU2EHF9NOo



Then raise United's banner high,
Beneath it's shade we'll live and die,
So keep the faith and never fear,
We'll keep the Red Flag flying here


Inför: AS Roma - Manchester United

image137

THE HOLY TRINITY




Il Capitano skadad, Kejsaren är borta, vem frälser Roma nu?


Det är den stora frågan inför kvällens stekheta möte mellan AS Roma och Manchester United.


Man Utd och AS Roma möts nu för 5:e gången inom loppet av ett år. I förra årets kvartsfinal vet vi ju alla hur det gick (1-2 & 7-1). Sedan mötte vi dem i årets gruppspel, (1-0 & 1-1). Lagen känner varandra mycket bra efter dessa möten och det lär bli ett avvaktande spel på Olympico då Roma inte vill göra bort sig direkt. Men ett United i toppform (10-0 senaste 4 matcher) lär nog anfalla igenom "The Holy Trinity" och vill verkligen ha med sig ett bortamål. Det är livsviktigt.


AS Roma.

Som sagt är Francesco Totti skadad, och kommer inte att spela mot United. Det år såklart ett tungt avbräck för Roma som verkligen skulle ha behövt sin kapten. Också Perrotta är borta då han är avstängd. Kan Roma verkligen utmana United på allvar?. Ett frågetecken är också Romas mittbackspositioner. Ena tas såklart hand av Mexes men när Juan är skadad, skall då Ferrari eller Panucci ersätta?. Det är en svår fråga för Luciano Spalletti. Roma spelade 1-1 borta mot Cagliari i senaste omgången av Serie A, och man ligger på 2:a plats i ligan endast 4 poäng efter Internazionale. Trolig öppningselva: Doni, Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto, De Rossi, Aquilani, Taddei, Mancini, Giuly, Vucinic.


Manchester United FC.

I United är skadeläget mycket bra. Endast Michael Carrick måste avstå matchen pga. Skada. De tre andra som var "doubtful", nämligen Evra, Giggs och Van Der Sar har alla fått klartecken och tränade med laget på måndagskvällen. För övrigt så är United i bra form och spelet under de senaste veckorna har varit fantastiskt. Rooney är spelmässigt i en underbar form och när han nu dessutom gjorde två mål mot Aston Villa lär han vilja fortsätta sin målfabrikation mot Roma, så håll ögonen på honom. Man kan såklart inte heller glömma världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo. 1+3 i senaste match och 26 mål i ligan, 6 i Champions League. United leder den inhemska ligan med 5(6) poäng före Chelsea. Trolig öppningselva: Van Der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Hargreaves, Scholes, Anderson, Giggs, Ronaldo, Rooney.


Sammanfattning: Jag kan personligen inte se Roma rubba United på något sätt. Visst är Mancini, Vucinic och De Rossi mycket farliga spelare men om United spelar på samma nivå som mot Liverpool och Aston Villa så lär man inte ha några större problem. Vida-Rio torde lyckas tysta Vucinic och Hargreaves lär vara en viktig spelare i matchen. Framåt handlar det om Rooney och Ronaldo men också Scholes & Anderson lär vara offensiva, blir intressant att se hur Scholes spelar i denna match. Hoppas också på ett inhopp av Carlitos. Om han inte är i öppningen. Som sagt tror jag verkligen United kan t.o.m vinna nere i Rom om man spelar på sin egen nivå och som slutresultat tror jag faktist på en bortavinst 2-0, kanske aningen optimistiskt men Wayne är i gång och då kan verkligen inte någon stoppa honom. Bring it on!


Weekend

Jag beklagar att det inte har kommit något nytt inlägg under de senaste dagarna men tyvärr har blogg.se inte fungerat då bloggen byter plattform. Men nu fungerar den åter igen så jag har chans och skriva. Så här kommer nu tre(3) blogg-inlägg samtidigt eller en efter en.



image133    image134


Weekend 28-30.3

På fredagen var jag och träna med EIF, en relativt bra träning fastän det "gula" laget var mycket dåligt och bjöd inte mycket på spel. Senare under kvällen kollade jag på film och drack lite varm saft och fortsatte även på master league i pes med Juventus. På lördagen drog jag iväg på jobb och var där ända till 13.00. Sedan dusch och mat. Bestämde mig också för att åka till Åbo. Det var ett lyckat drag. Anlände till den gamla huvudstaden kl 18.00. Gick raka vägen till Timos. Där lämnade jag bara väskan och så gick vi in till centrum. Vi träffade syster, och sedan gå på kaffe nånstans. Men tyvärr hittade vi inget sånt ställe utan vi gick till Pikku-Torre. Där satt en massa Gunners idioter som jublade och tyvärr jublade de också en sista gång då Fabregas med årets turmål gjorde 3-2. The Gunners went crazy. Vi satte där och drack en fanta, och följde med matchen. Sedan drog syster iväg när United matchen började. Ett smart drag. Matchen i och för sig var underhållning i hela 90 minuter. Aston Villa hade inte en chans. United var i en klass för sig. Det var underbart att se. Matcher mot Aston Villa i Åbo verkar bra. Har varit och se på två matcher mot dem och ena slutade 4-1(!) och andra 4-0(!). Dvs. jag slapp och hoppa i taket och jubla hela åtta(8) gånger. Det är skönt. Målskyttarna i matchen var Rooney(2), Tevez och Ronaldo. Ronaldos mål var nog fantastiskt. Försvararna trodde redan att han inte kunde göra något med bollen då han har den i fötterna och inte har något skottläge utan står sidlänges till mål. Då klackar han den mellan benen på försvararen och i mål. Snacka om underbart.. Men det var också Uniteds spel. Det var troligen en av de bästa matcherna jag sett United spela i år. Där fanns allt, mål, fina passningar, tacklingar, snabbhet, dribblingar och kämpavilja.


Efter matchen gick vi ock lånade filmen American Pie: Beta House. Det var en mycket bra film, kanske dock aningen kort. Men en mängd mycket mycket snygga brudar medverkade i filmen. Kanske för många. Men filmen var nog både bra och rolig. Om ni inte sett den så ladda ner den eller gå och låna. Vi köpte också en var sin kebabrulle. Den var säkert större än Dekan's. För mycket helt enkelt. Jag orkade med 2/3. Efter filmen gick vi och sova. Vaknade sedan 12.26(trodde jag). Hade ändrat klockan en timme framåt som man skulle. Men min telefon hade också ändrat klockan till sommartid. Så klockan var fel. En timme bakåt. 11.26. Då fixade jag snabbt pasta och drog sedan iväg, hann just och just. Jag var hemma halv 2 tiden. Mycket trött och glad. Nu skulle jag läsa på prov. Gissa om man orkade. En timme ungefär, sen blev det för mycket. På kvällen kollade jag på fotboll. Hoppades på IFK Norrköping-Djurgårdens IF. Men nej. Som tur vann det ända rätta laget med 2-1 efter mål av Dahlberg och "Raja", Dajas nya partner. Debut i allsvenskan för honom. Mål direkt. Efter det kollade jag på Liverpool-Everton, tacka Yakubu för målet. Han var annars också mycket dålig. Så som hela Everton. Men också Ryan Babel. Var säkert en-mot-en 5-6 gånger ute på kanten och endast försvararen Tony Hibbert(!) i vägen. Slapp kanske förbi en gång.. Efter första halvlek gick jag och sova. Vaknade sen till Real Madrid-Sevilla. En underhållande match där Sergio Ramos visade värför vissa kallar honom till världens bästa högerback( ja, t.o.m bättre än Wes Brown:), det är han nog, utan tvekan. Real var nog överlägsna i matchen. Man rullade upp Sevillas försvar som var skitdåligt gång efter gång. Tacka Palop för att siffrorna endast blev 3-1. Dani Alves är nog överskattad. Spelade dåligt och hans frisparkar var sämre än Geremis. Då förstår ni väl. Men det bästa med matchen var nog kommentator Virkkunens kommentar då Robben anklagade(!) Jesús Navas för att ha filmat. "Robben ei ehkä ole maailman sopivin ihminen syyttämään ketään sukeltamisesta".


Veckoslutet-i-korthet, ha det bra.



UNITED WE STAND


RSS 2.0