Inför: AS Roma - Manchester United

image137

THE HOLY TRINITY




Il Capitano skadad, Kejsaren är borta, vem frälser Roma nu?


Det är den stora frågan inför kvällens stekheta möte mellan AS Roma och Manchester United.


Man Utd och AS Roma möts nu för 5:e gången inom loppet av ett år. I förra årets kvartsfinal vet vi ju alla hur det gick (1-2 & 7-1). Sedan mötte vi dem i årets gruppspel, (1-0 & 1-1). Lagen känner varandra mycket bra efter dessa möten och det lär bli ett avvaktande spel på Olympico då Roma inte vill göra bort sig direkt. Men ett United i toppform (10-0 senaste 4 matcher) lär nog anfalla igenom "The Holy Trinity" och vill verkligen ha med sig ett bortamål. Det är livsviktigt.


AS Roma.

Som sagt är Francesco Totti skadad, och kommer inte att spela mot United. Det år såklart ett tungt avbräck för Roma som verkligen skulle ha behövt sin kapten. Också Perrotta är borta då han är avstängd. Kan Roma verkligen utmana United på allvar?. Ett frågetecken är också Romas mittbackspositioner. Ena tas såklart hand av Mexes men när Juan är skadad, skall då Ferrari eller Panucci ersätta?. Det är en svår fråga för Luciano Spalletti. Roma spelade 1-1 borta mot Cagliari i senaste omgången av Serie A, och man ligger på 2:a plats i ligan endast 4 poäng efter Internazionale. Trolig öppningselva: Doni, Cassetti, Panucci, Mexes, Tonetto, De Rossi, Aquilani, Taddei, Mancini, Giuly, Vucinic.


Manchester United FC.

I United är skadeläget mycket bra. Endast Michael Carrick måste avstå matchen pga. Skada. De tre andra som var "doubtful", nämligen Evra, Giggs och Van Der Sar har alla fått klartecken och tränade med laget på måndagskvällen. För övrigt så är United i bra form och spelet under de senaste veckorna har varit fantastiskt. Rooney är spelmässigt i en underbar form och när han nu dessutom gjorde två mål mot Aston Villa lär han vilja fortsätta sin målfabrikation mot Roma, så håll ögonen på honom. Man kan såklart inte heller glömma världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo. 1+3 i senaste match och 26 mål i ligan, 6 i Champions League. United leder den inhemska ligan med 5(6) poäng före Chelsea. Trolig öppningselva: Van Der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Hargreaves, Scholes, Anderson, Giggs, Ronaldo, Rooney.


Sammanfattning: Jag kan personligen inte se Roma rubba United på något sätt. Visst är Mancini, Vucinic och De Rossi mycket farliga spelare men om United spelar på samma nivå som mot Liverpool och Aston Villa så lär man inte ha några större problem. Vida-Rio torde lyckas tysta Vucinic och Hargreaves lär vara en viktig spelare i matchen. Framåt handlar det om Rooney och Ronaldo men också Scholes & Anderson lär vara offensiva, blir intressant att se hur Scholes spelar i denna match. Hoppas också på ett inhopp av Carlitos. Om han inte är i öppningen. Som sagt tror jag verkligen United kan t.o.m vinna nere i Rom om man spelar på sin egen nivå och som slutresultat tror jag faktist på en bortavinst 2-0, kanske aningen optimistiskt men Wayne är i gång och då kan verkligen inte någon stoppa honom. Bring it on!


Kommentarer
Postat av: sponkkin

blir nog bra match, synd att totti e borta.. blir rolit att se om ronaldo fö en gångs skull kan dominera i en stor match.. som birro sa: "italienare är bra på att plocka bort enskilda spelare"... tror dock på roma vinst med 2-0/2-1:)

2008-04-01 @ 12:30:06
Postat av: J

Alltid gott med bloggar om världens bästa lag=)

Vi är alla röda Man U bröder

2008-04-01 @ 18:59:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0