LET'S ROAR THE REDS TO MOSCOW!

image159

Please, Please, Please, make us happy tonight...



Tonight is the night. Många har säkerligen väntat på denna förhoppningsvis varma vårkväll en lång tid tillbaka. Troligen redan före matchen på Camp Nou i Barcelona hade spelats. Det har jag gjort i alla fall.


Med 0-0 från bortamötet måste vi ju inse fakta att United verkligen inte har något större grepp om finalplatsen än själva Barca. Om vi skulle ja gjort ett bortamål och kommit hem med t.ex 1-1 i bagaget vore chanserna eller förhoppningarna aningen bättre. Att spekulera i något sådant är dock mycket onödigt för resultatet i det första mötet vet vi alla och nu är det dags för "Showdown nr. 2" på Old Trafford i Manchester.


Barca gjorde allt de kunde på mäktiga Camp Nou i det första mötet. Man anföll med allt man hade, Messi på planen som var mycket bra, Eto'o på topp som inte var till något större nytta och Iniesta som skulle ha passat in bättre på mittfältet. Ett kort som Rijkaard valde att kasta in med en kvart kvar stavas Thierry Henry. En kvick fransman som är van vid att sänka Manchester United. Som tur var släpptes Henry in på planen som sagt med dryga kvarten kvar och det enda han hann utföra var ett kanonskott som Van Der Sar hade vissa problem med. Jag hoppas verkligen inte att denna Henry är i öppningen ikväll.


"Barca hade fenomenalt stöd på Camp Nou", "Stämningen var på topp när Barca kryssade mot United i semifinalen", "Ett fegt United mötte ett offensivt Barca". Några få rubriker som troligen publicerades dagen efter det första mötet som beskriver bra Uniteds prestation. Man ville inte anfalla, man ville inte öppna ytor för motståndarna, man ville inte sälja sig i det första mötet. Det fungerade utmärkt, och om storstjärnan och spelaren som nyss blev vald till den absolut bästa i Premier League, nämligen Cristiano Ronaldo, skulle ha satt straffen tror jag att Manchester United redan skulle vara i final.

     Nu är dock situationen annan, vi måste(?) göra mål, eller om vi nöjer oss med 0-0 och straffläggning är en annan sak. Men det tror jag knappast Sir Alex gör. Om vi glömmer stämningen, fansen och känslan på Camp Nou för en stund, och koncentrerar oss fullständigt på vad som väntar spelarna i FC Barcelona när de stegar fram på Theatre of Dreams ikväll. Det finns många som kritiserar United-supportrarna för att de inte har något ljud eller skapar någon stämning på Old Trafford. Ni lär få en annan bild av dem efter mötet ikväll. En kampanj som heter; "Show your Colours" har varit igång ända sedan mötet i Barcelona. Bl.a. Owen Hargreaves, Cristiano Ronaldo och Ryan Giggs har vädjat om ett maximalt stöd och en stämning likt den då Manchester United vände ett 2-0 underläge mot Barca från det första mötet till en 3-0 seger i returmötet på just Old Trafford år 1984. "You could more or less feel the pitch shaking that night, the atmosphere was that good." - Bryan Robson


Att kort konstatera före matchen är att det nu är totalt annorlunda förutsättningar. Många har svartmålat United som passivt och fegt, men ni lär också ha en annan tanke om det efter kvällens match. Nu spelar United på Theatre of Dreams, världens kanske finaste fotbollsstadion. Nu är det Manchester United's hemmamatch inför ca. 76.000 sjungande supportrar. Men fram för allt, nu är det United som anfaller, Barca som försvarar. Ja, och bara för att påminna Barcelona & co, United har 11(!) raka segrar på Old Trafford i Champions League. Men statistik tar oss inte långt, låt oss då avsluta med hur Owen Hargreaves tycker och tänker om matchen; "Lets show Barca how it's done"



UNITED WE STAND


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0