Melon Head & Match of the Year

image154


Dirk Kyut lär här efter kallas "The God" på Anfield, medan John Arne Riise lär bli något helt annat.. Det spelas en drömmatch ikväll på Camp Nou mellan två mäktiga giganter i form av Blaugrana och Red Devils. Jag älskar Champions League.

Ja, turneringen där alla världens bästa klubblag deltar i är i dess slutskede nu. Första matchen mellan Liverpool och Chelsea spelades igår kväll. Slutresultatet 1-1 var inte precis rättvist om man ser på matchen ur en "Liverpoolisk" synvinkel. Mängder med målchanser, full kontroll och en iskall El Nino. Ja, han borde definitivt ha gjort mål på Anfield inför, skall vi kalla dem världens bästa fans, eller bara, otroligt högljudda fans? Captain Terry kommenterade före matchen att om vi håller koll på Torrard, mer exakt, Steven Gerrard och Fernando Torres, "then we should be fine". Ack så fel han hade, kan jag konstatera efter matchen. Som sagt hade "Nando" sina chanser, så som Gerrard, men det verkade som om Peter Cech i Chelsea målet hade samlat tegel och byggt en vägg istället för ett fotbollsmål som endast har en rektangelformad bas med stolpor och ribbor. Ni kan fråga Stevie G efter Cech räddat hans volleyskott... Men när stjärnorna inte lyckas måste en spelare av lägre klass höja sig. Det gjorde världens enligt mig, sämsta(!) anfallare/högermittfältare. Dirk Kuyt heter han. Jag tror han snart är legend på "The Kop".


Liverpool ägde och totalt utklassade Chelsea. "The Reds" var aktiva, rörliga och de hade den där rätta vinnarmentaliteten inne i sig. I Chelsea handlade det mycket om Ivorianen Didier Drogba som spenderade mera tid i att riva i Carraghers skjorta än att försöka komma till ett hyfsat skottläge. Drogba var inte sig själv på Anfield. Men på Stamford Bridge är det väl hel annan sak, eller? Pepe Reinas missar i Unitedmatchen på Old Trafford, verkar ha fått målvaktstränaren att inse att han är usel på inlägg och hörnor. Han måste nog ha tränat i timmar för nu är han relativt säker på alla höjdbollar som kommer. Och när vi snackar om att öppna spelet med en "etelä-amerikkalainen", då befinner sig Reina i en klass för sig själv.


Måste väl också ta upp namnet John Arne Riise efter gårdagens match. För tillfället lär han vara, "Loved by the Blues, Feared by the Reds". Att göra självmål i den 94:e matchminuten i Champions League semifinalen på Anfield gör honom absolut inte till en favorit, tror att ordet syndabock passar in bättre. Men att skylla allting på norrmannen, det är fel. Som Henri sa, det är inte klokt att lämna en situation i straffområdet (2vs2) när det är 94 minuter spelat, och så borde spelaren ute på kanten inte släppt Kung Salomon och ge inlägg överhuvudtaget. Men matchen är över, returen spelas på Stamford Bridge nästa onsdag och det enda jag hoppas på är en underhållande match som förhoppningsvis slutar med en massa mål och en gråtande Ashley Cole eller Fernando Torres. Helst båda två, men det är väl inte ens möjligt..?


Om matchen ikväll. F.C Barcelona vs Manchester United. Katalonien vs Manchester. Gamla minnen återspelas på Camp Nou. Giggs börjar näst intill gråta. Scholes går in på planen och tänker, "jag missade CL finalen 99' men en semifinal mot Barcelona är väl ändå helt okej". Tänker inte säga emot. Drömmarnas match har det skrivits om i tidningarna. Men sanningen är att det kan bli en väldigt trist tillställning om det vill säg. Sir Alex kommer nog inte att tokanfalla på en massiv gräsplan med dubbelt mer ytor än på Theatre of Dreams. Han kommer nog att följa sin lyckade taktik mot Roma. Att spela kompakt och taktiskt, med snabba spelvändningar. Abidal och Zambrotta(?) är löpstarka spelare och det återstår att se om Rooney/Park har liknande roller som mot Roma på Olympico. Senaste nytt angående matcher är att Henry troligen missar matchen efter att ha missat träningen på måndag och på tisdag(?) pga. sjukdom. För Uniteds del är Vidic osäker till spel då han enligt tidningen The Mail (släkt med The Sun?) förts till sjukhus pga. ont i magen. Men ta det där med en nypa salt, Sir Alex sade på presskonferensen att Vida varit på gymmet och gjort muskelövningar. Det återstår att se om han spelar. Annars är skadeläget bra i båda lagen och Oleguer är tillbaka i Barcelona, hoppas han spelar.


Troliga öppningselvor:


F.C Barcelona: Valdes, Zambrotta, Abidal, Milito, Marquez, Yaya Touré, Iniesta, Xavi, Messi, Bojan Krkic, Eto'o


Manchester United: Van Der Sar, Brown, Evra, Ferdinand, Vidic, Hargreaves, Anderson, Carrick, Park, Rooney, Ronaldo


Nu får det räcka med snack inför matchen, den sparkas igång ikväll på Estadio Camp Nou kl. 21.45. finsk tid och då vill nog verkligen varje fotbollsälskare sitt fast i sin stol/soffa och följa med matchen som troligtvis blir en underhållande, fantastisk fotbollsmatch som till slut slutar i en klar Unitedseger! C'MON YOU REDS!


image155


Kommentarer
Postat av: ROBBIE 'GOD' FOWLER

FINNS BARA EN GOD PÅ ANFIELD NICO , DIRK KUYT FÅR ASPIRERA PÅ DEN ÄRAN NÅN ANNANSTANS!!
KOM IGEN SEN EFTER TVÅHUNDRA MÅL FÖR KLUBBEN SÅ KAN VI BÖRJA SNACKA. ROBBIE FOWLER!! JAH!!
RIISES HJÄRNSLÄPP VA PAHA MEN POOL E SÅ HÅRDA ATT VI SLÅR CHELSEA BORTA LEEDIT!!!
ANGÅENDE MANU MATCHEN TROR JA D BLIR 1-0 TI BARCA O RONALDO MISSAR STRAFF!! JAH!!

2008-04-23 @ 21:53:48
Postat av: Timo

Match of the year kan snarare kallas sömnpiller of the year.. Men Henri borde väl få en trip när han visste att Wanker Ronaldo skulle missa en straff? ;)

2008-04-23 @ 23:14:32
URL: http://timootorres.blogg.se
Postat av: sponkkin

http://www.youtube.com/watch?v=-09BAIS-e_s

haha, äntligen någon sån fattar!

2008-04-24 @ 11:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0