Ett underhållande Stockholmsderby

image157


Igår kväll var det dags för årets första riktiga stockholmsderby på Råsunda mellan A.I.K och Djurgårdens IF. Snacket inför matchen handlade mycket om nätet som lades på plats framför Norra stå efter incidenten i derbyt mot Bajen. För övrigt väntade man på en trevlig fotbollsmatch med högljudda fans och en bra stämning.


Djurgården startade med en relativt normal öppningselva. Plats i målet tar åter igen i Pa Dembo Tourrays frånvaro andremålvakten Oskar Wahlström. Försvaret stavas Lance Davids från höger, kapten Johannesson och Kuivasto som mittlås och Tysken Jan Tauer som vänsterback. På mittfältet får Sölvi Ottesen förtroende igen med Andrej Komac bredvid sig. Vänsterkanten tar succémannen Rajalakso hand om medan Enrico spelar till höger. I Anfallet hittar vi Mattias Jonson tillsammans med Micke Dahlberg.


A.I.K då. Mattias Örlund vaktar som så ofta förut målet. I backlinjen hittar vi Patrik Karlsson till vänster medan Kenny Pavey tar hand om högerkanten. Mittlås bildar Nils-Erik Johansson och Per Karlsson. På höger i mittfältet finns A.I.K stjärnan Bojan Djordjic och till vänster troligen en av de mest hatade A.I.K spelarna av DIF fansen någonsin, nämligen Mats Rubarth! I mitten finns den elegante Dulee Johnson och kapten Daniel Tjärnström. Ivan Obolo och Daniel Mendes spelar på topp.


Matchen började i ett högt tempo och med ett taggat A.I.K. Djurgården såg ointresserade ut och hade stora problem med höjdbollarna som A.I.K lyfte in i boxen. En följd av detta resulterade också i ett tidigt A.I.K mål då både Davis och Johannesson missar bollen med huvudet, istället får Obolo bollen till en Mendes som är med ryggen mot mål men vänder i steget och skjuter på volley 1-0 till A.I.K. Snyggt mål och bra prestation.

     Efter målet fortsätter A.I.K att dominera, man har ett mycket rörligare mittfält än DIF med en långsam och klantig Ottesen mot snabba Johnson och Tjärnström. Djurgården drar sig också allt för lågt ner i banan och låter Gnaget föra spelet. Sedan får DIF två bra kvitteringslägen, men båda gångerna lyckas Sölvi Ottesen få bollen över målet. I slutet av först halvlek glider Tauer snyggt och bryter en passning som är menad till Pavey på kanten, tacklingen är lagom ful men samtidigt fullständigt regelrätt. Pavey verkar bli arg över den grymma tacklingen och då Tauer knuffar till honom lite grann när han skall gå tillbaka så kokar det över för Pavey. Men Tauer är iskall och orkar inte lyssna på honom utan går vidare utan att vända om sig. Det får Pavey helt tokig och spelaren står och skriker på Tauer då han lugnt går ifrån honom. Lite derbyfeeling äntligen!


I andra halvlek tar Djurgården mer och mer över spelet och pressar A.I.K ner i banan. Men man lyckas inte skapa några riktigt farliga lägen då A.I.K har bra koll på DIF anfallarna. Istället för man två byten då den osynlige Rajalakso och Ottesen lämnar planen och in kommer Martin Andersson samt Doctor Jones bättre känd som Jones Kusi-Asare. Lite senare kliver också 14-miljoners brassen Thiago Quirino in på planen. Djurgården får allt bättre grepp och skapar några halvchanser. Drygt fem minuter senare efter Quirinos inhopp lyfter Djurgården en boll i boxen, kaos uppstår och bollen verkar gå in i mål förrän Kenny Pavey lyfter upp handen och orsakar straff för Djurgården samt blir utvisad själv efter sitt andra gula kort!. Fram stiger Quirino som iskallt dunkar upp bollen i målvaktens vänstra kryss och det är kvitterat. Efter målet jagar DIF ett segermål och mycket nära efter att Enrico nickar bollen från ca. 5 meter men A.I.K målvakten gör en fenomenal räddning och samtidigt räddar A.I.K från en förlust. Djurgården får ännu två hörnor på övertid som inte dock resulterar i något vidare.


Så det första riktiga Stockholmsderbyt är spelat och resultatet blev alltså 1-1. Nu väntar vi tills den 24 September då man förhoppningsvis befinner sig själv på ett fullsatt Råsunda och njuter av när Djurgårdens utklassar ett A.I.K som är på väg att falla till Superettan.


Matchens två kommentarer:  "Det gick så snabbt, domaren gör rätt som blåser straff, men det hade räckt med straffen, han hade inte behövt ge mig ett andra gult kort." - Kenny Pavey om straffsituationen & " Det där var en vanlig derbytackling och ingen varning" - Kenny Pavey.om den idiotiska tacklingen på Tauer. Nu förstår jag varför Kenny Pavey är i samma lag som Bojan Djordjic, båda är ju fullständiga idioter.


Kommentarer
Postat av: Anton

" Det där var en vanlig derbytackling och ingen varning" - Kenny Pavey

Håller exakt med honom!! Lika mycket som att gå efter situationen och knuffa motkommande spelare fullt i axeln, hör också lite sena och harmlösa glidtacklingar till!! Endera varning för båda situationerna eller sen inte alls varning..håller mer på det senare alternativet! :D

2008-04-25 @ 16:06:32
Postat av: Timo

Who da fäkk is Mattias(!) Örlund? =)

2008-04-25 @ 20:48:57
URL: http://timootorres.blogg.se
Postat av: tobbe

superb räddning timo! men vad gjorde han vid straffsituationen :O

2008-04-25 @ 22:06:31
URL: http://tobiasbjo.blogg.se
Postat av: Karring

Alla vi som älskar djurgårn klappar nu! klapp klapp! :D DIF

2008-04-28 @ 23:00:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0