Brazzo frälser, United vinner och Barca tappar poäng...

image148


Under veckoslutet såg vi Gamla Damen ta ett steg närmare tronen som Italiens härskare och United ta klivet allt närmare Premier League titeln... och vi såg Barca tappa poäng, igen.

Gamla Damen vs. Rossoneri.

Det var ett prestigemöte mellan Juventus och Milan på lördagskvällen. Milan, som vi alla vet har nog inte varit under någon del av säsongen i toppform. Juventus däremot har spelat aningen ojämnt då man vunnit t.ex. Inter på bortaplan men förlorat mot betydligt sämre motstånd.

     Superlöftet Pato saknades för Milan vilket betydde att den gamla räven Pippo Inzaghi började på topp. Också backparet Nesta & Kaladze missade matchen pga. avstängning. I Juve var skadeläget mycket bra, endast Zanetti, långtidsskadade Andrade och Zebina saknades.

     Juve är taggat att säkra CL-platsen medan försöker ännu knipa den sista platsen som ger möjlighet till kval till Champions League.

     Pinturicchio visar att han ännu är att räkna med då han gör 1-0 för Juventus efter en fin passning av man of the match Mauro Camoranesi. Någon minut efter det kommer Kaká igenom på vänsterkanten och passar ett lågt inlägg och gissa vem som står där, jo, världens överlägset mest irriterande spelare men samtidigt den effektivaste anfallaren, Pippo Inzaghi. När dryga halvtimmen var spelad lyfter Ambrosini efter fint väggspel med Bonera bollen åt honom och Bonera däremot passar den till en fristående, gissa vem, Pippo Inzaghi framför målet som bara har att peta in bollen. 2-1 till Milan. Efter det var Milan det bättre lag och skapade lägen men Buffon klarade. Juve skulle ändå ha det sista ordet då Del Piero snor bollen av Maldini, spelar fram den till Camo som slår ett inlägg, Trez nickar, Kalac räddar men Brazzo slår in returen och 2-2 är fakto! När ca. 80 minuter är spelade får Juve ett frisparksläge som Camoranesi slår hårt in i boxen. Brazzo når högst och nickar in 3-2 för Gamla Damen. Buffon jublar, hela Juventus jublar! Grazie Brazzo!


Red Devils vs. Gunners.

United måste vinna för att hålla 3 poängs avstånd till Chelsea, Arsenal måste vinna för att hållas med i guldstriden. Det var uppdukat för offensiv fotboll som sagt. United på hemmaplan förväntades börja piggt med Ronaldo och Rooney i spetsen. Men det var Arsenal som började bäst. Både Fabregas och Adebayor hade bra lägen men Cesc sköt över och Van Der Sar räddade Adebayas försök. United fick bättre och bättre tag i spelet och Rooney var nära att göra mål två gånger i första halvlek, ena gången efter att Ronaldo lekt bort Song och passar Wazza som inte fick in bollen i mål från 2 meter. (=jag erkänner, Wayne Rooney är inte någon naturlig målskytt men det ändrar inte på faktum att han är en av världens bästa anfallare.)

     I andra halvlek händer sedan det som inte får hända. Efter en konstig frisparksvariant som Hleb(?) skjuter, skottet går på en spelare men tillbaka till Hleb som passar den vidare till Van Persie som ger ett bra inlägg, Ferdinand, Carrick & Van Der Sar (som var mycket bra i matchen) står och ser på, Adebayor tackar och trycker in bollen i mål med handen. Ingen rättvisa här nej. Inte länge efteråt upptäcker vi att det verkligen finns rättvisa då bollen tar på Gallas hand (=hjälte på Emirates, syndabock på Old Trafford), och Webb visar på straffpunkten. Ronaldo tar hand om straffen, skjuter den i mål, men spelare är inne i straffområdet före straffen är skjuten så Ronaldo måste lägga den på nytt. Inga problem, 1-1 United. Efter målet har United ett bättre grepp om matchen även om Gunners har sina lägen. In kommer Tévez och Anderson (som fyllt samma dag 20 år, grattis), ut går Giggs och Scholes. När sedan Gilberto Silva drar ner Anderson(?) eller Tévez utanför straffområdet, stegar Owen Hargreaves fram. (I första halvlek hade United ett bra frisparksläge och då sade Hargo till Ronaldo, "I'll take it", Ronaldo svarade: "It's too far away for you", och han skjöt själv.) Nu frågade inte ens Hargo vad Ronaldo tyckte utan gick och skjöt bollen i en läcker båge över muren och in i mål. Bend it like Hargreaves. Suverän fripark. Efter målet blir det mer dominerande Arsenal och ett mer kontringsinriktat United och Rooney borde gjort 3-1 för United men Lehmann räddar, igen. Det bästa läget att kvittera får Bendtner men Van Der Sar räddar också, igen. I slutet av matchen spelar United tid och Ronaldo springer till hörnflaggan, dansar lite med bollen medan Hoyte får hjärnsläpp och sparkar Ronaldo fullt på benen. Rött kort enligt mig. Men rött kort var också då Anderson skitsnyggt snor bollen av Adebayor, han får en "Rooney" och springer fullt efter och kapar ner Anderson. Onödigt?

Men United tog 3 viktiga poäng och ligger allt närmare Premier League bucklan.  


Tack för mig, Jag tror United vinner ligan & Champions League, Vem tror ni vinner?


Ciao Bella


Kommentarer
Postat av: ibrahimovic

det är nog United som plockar hem båda, inget snack om saken! spelar bländande fotboll för tillfället!

2008-04-14 @ 15:24:11
Postat av: Timo

Förhoppningsvis Chelsea & Liverpool =)

2008-04-14 @ 17:00:30
URL: http://timootorres.blogg.se
Postat av: sponkkin

håller med timo! undrar om ryktet om howard webb+ferguson stämmer.. webb har dömt ganska många av manu matcher mot de lite bättre lagen.. hmm..http://i31.tinypic.com/242aefn.jpg

2008-04-14 @ 17:52:18
Postat av: sponkkin

där va d ju steve bennet, glömde ja säga..!!

2008-04-14 @ 17:53:23
Postat av: tobbe

håller me timo! men faktum e att manu tar hem ligan och pool CL! ;)

2008-04-14 @ 18:16:15
URL: http://tobiasbjo.blogg.se
Postat av: Nico

Hahaha va rolit spååne :D

2008-04-14 @ 19:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0