Rajalaksos succé, en idiotisk Couto och Manchester United...

image150

Sebastian Rajalakso



Igår gjorde han sitt 5:e mål på lika många matcher för Djurgården. Snacka om succé. Om han i nästa match gör mål tangerar han Geert Van Oudens rekord som lyder 6 mål på de 6 inledande matcherna. "Raja" har 5 av 5. En start som inte många trott på, en talang visste många att han var men så här bra, det trodde inte någon. Rajalakso kommenterar också om hans succé: "Jag spelar ändå mittfältare och har gjort fem mål nu. Det är väl bra att göra på en hel säsong?", "Det är jobbigare när det ringer på kvällen, massa agenter och skit." och "Alla skott går på mål", Det är väl bra? Det enda jag kan säga är att hoppas killens målform håller i sig en god tid till och hjälper Djurgården på det bästa möjliga sättet. Men snart måste man ju inse faktum, inte kan han fortsätta producera mål förevigt. Snart tar det roliga slut.


För den som råkade kolla igår kväll på Juventus-Parma måste erkänna att Juve faktist är påväg tillbaka till toppen. Man spelade bra, snabbt och effektivt, och så har man en viss Buffon mellan stolparna som räddar det mesta. Även om han inte egentligen ställdes på prov igår. Camo dominerar mittfältet och Trez har hittat målformen. Men jag saknade Sissoko. Kanske låter fånigt men tycker verkligen om att se denna "Zulukrigare" fighta på planen om varje boll, leverera den vidare eller leka dribblingskung. Det är underhållande. Men till matchen då. Juventus fina prestation, och Palladino's skitsnygga mål hamnar enligt mig i skymundan för Coutos extremt fula knytnäve på Chiellini. Under en hörna springer Chiellini mot mål med Couto efter sig eller vid sidan om, då bestämmer Couto sig att slå Chiellini med knytnäven rakt i ansiktet och han faller ner på gräset. Ett otroligt fult trick av Couto som borde fått rött kort och minst fem matchers avstängning. Men domaren såg inte händelsen. Juventus vann matchen ändå som sagt 3-0 och kniper med säkerhet en CL plats. Roligt att se (troligtvis) Juve i Champions League nästa säsong.


På lördag väntar Blackburn på Ewood Park. En otroligt svår bortamatch där vi genom en vinst ganska långt säkrar titeln. Beroende på om Chelsea tappar poäng borta mot Everton idag. Santa Cruz kommenterade idag att United inte kommer att få det lätt men att Blackburn inte har något emot att United vinner ligan, men samtidigt att Blackburn behöver poäng för att ta sig till en placering som motsvarar en Uefacup plats. Det bästa med matchen är att Vidic troligtvis är tillbaka (om inte SAF vilar honom inför mötet med Barcelona). Lite matchrytm för mötet mot Barca vore inte dåligt men oavsett hur han tänker spelar ändå Vidic med 100% säkerhet mot Barcelona. Det är tryggande för mig. Messi är troligtvis tillbaka och då behövs nog all våran defensiv styrka för att stoppa honom. 

Några citat också av Barca legenden Luis Enrique om två minnesvärda möten mot ManU under säsongen 1998/99.


Enrique was part of the Barcelona side who contested two memorable 3-3 draws with United during the 1998/99 season, and can still recall the pulsating atmosphere of playing at Old Trafford.

"The atmosphere there is absolutely incredible, truly spectacular," he said.

"United do not have a song like Liverpool, but the stadium is incredible, the noise is deafening and everything there is what any player would dream of. It is a joy to play there."


UNITED WE STAND


Kommentarer
Postat av: tobbe

Ra-ja-ja-ja-jaaaalaakso! :D

2008-04-17 @ 15:20:18
URL: http://tobiasbjo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0