Italia e Calcio, Champion League & Nani

image77

What's up William?




La moglie si puo cambiare - La fede per la squadra no!


Skall istället för att snacka om Dulee Johnson's eviga bråk med A.I.K, Arsenal's skadehelvete, Sveriges möjligheter i kommande EM eller Liverpools utgång av årets upplaga av FA-cupen skriva om veckans stekheta Champion League matcher, Italia e Calcio (Del Piero är klass) och Nanis bolltrolleri mot Gunners.


Fotboll är så IN som möjligt för tillfället, Champion League i veckan, två stormatcher i helgen, EM i sommar och än viss Zlatan Ibrahimovic. Italien med Gamla Damen, Internazionale och Milanos är också intressant. En spelare och ett lag jag vill lyfta fram är Juventus med vem annan än Il Pinturicchio, Alessandro Del Piero, kungen, konungen, ja legenden. En underbar frispark sänkte AS Roma i helgen och Juventus fortsätter sin stabila form i Serie A. Efter ett år i Serie B så har laget visat varför de är Juventus, stora & starka. De hör nog hemma på toppen. Men för tillfället är den platsen upptagen. Inter från Milano har greppat den med ett hårt tag och vägrar släppa taget. Laget går från klarhet till klarhet i ligaspelet och ingen kan tyvärr stoppa dem även i år. Men som vi vet kommer Juve spendera stora pengar på bl.a. Van Der Vaart i sommar och det återstår att se om Ranieri får dem samspelta så att de kan på allvar utmana om Scudetton nästa säsong. Skulle göra gott för hela Italienska Serie A.

     Det snackas också om Milans målvaktsproblem inför CL mötet med Arsenal. Förstekeepern Kalac är skadad (genomgår läkargranskning idag) och Dida har ryggont efter suttit på bänken mot Parma i helgen. Allting öppnar för tredjemålvakten Fiori som inte stått i en enda tävlingsmatch för Milan sedan 2003/04. Det kommer att bli intressant att se vem som Ancelotti ställer i mål men månne inte det blir någon av de förstnämnda skulle jag tro. Hur som helst blir det en sevärd match.

     Nani, spelaren som skapat mängder med rubriker i England efter sitt hån(?) och sin målgest mot Arsenal. Kan tyvärr ej kommentera vad gäller målgesten när jag inte sett den men hånet(!) som det har stått i tidningarna är ett skämt. Det enda killen gör är att trixar upp bollen på huvudet, springer med den studsandes där på några meter (med Justin Hoyte helt ursinnig springandes bakom), tar ner den på låret och sedan tar ner bollen med fötterna, fintar bort just Hoyte (efter han fallit) för att sedan undvika en vårdlös tackling av en Mathieu Flamini. Allt detta på egen planhalva, och detta kallar Arsenals manager Arsene Wenger för hån mot Gunners, vilket jävla skämt alltså. Att göra det Nani gjorde är väl kanske inte nödvändigt, men om man känner för det så varför inte? Att göra Arsenalspelare till åtlöje eller skrattretande objekt är väl inte samma sak att håna motståndarna, eller är det?. Att bli förnedrad, två gånger om är väl för mycket för Arsenal och Arsene Wenger, make it 3, vi möts i april igen.


Champion League. England vs Milano.

Det är väl de två största matcherna i CL. Liverpool-Internazionale & Arsenal-Milan. Det snackas en massa om dessa två matchpar och intresset är stort. Andra intressanta matchpar är Manchester United-Lyon, Real Madrid-Roma och Olympiakos-Chelsea. De andra är Shalke 04-Porto, Celtic-Barcelona och Sevilla-Fenerbahce.


Liverpool-Internazionale. Taktik, Herr Torres & Il Genio.

Stekhett matchpar nummer Uno. Rafas Liverpool tar emot Mancinis ångvält i Serie A, nämligen Inter. Intressant att se hur Pool mönstrar mot ett stenhårt Inter. Det gäller att vinna på hemmaplan för i Milano är det och kommer att bli svårt. Inters stjärnor vs Stevie & Torres.

Tror tyvärr att Liverpool kan överraska men på något sätt har jag den känslan av att de blir överkörda på San Siro. Men måste emellan tippa emot vad alla säger. Torres har allt för att kunna avgöra det här matchparet.

Tips: Liverpool


Arsenal-Milan. Rutin, Oerfarenhet & Vinnarmentalitet.

"If they are good enough, they are old enough", har Sir Matt Busby en gång sagt. Må vara sant men mot Milan räcker det inte. Visst spelar Arsenal stundtals ett genialt passningsspel men var var det i den matchen mot United?. Skadehelvetet har också nått Arsenal, Ronaldo är visserligen skadad men gamla räven Pippo tackar säkert ja till en plats i öppningselvan. Pato är aktuell men kan Kaká frälsa Milan?. Rutin är oerhört viktigt i just CL och jag bugar och bockar, tack för pengarna i förhand Timo. Inte en chans Gunners, tyvärr.

Tips: Milan


Manchester United-Lyon. Ronaldo, Benzema & Förnedring.

United åker för att möta Lyon till att börja med. Lyon har visat sig vara vara farliga, inte minst genom skyttekungen Benzema och frisparksspecialisten Juninho. Lyons Bodmer kommenterade idag; "They have lots of attacking assets but they hate to defend. Our aim will be to force them to defend." Vad månne Vida & Rio säger om detta?. United vilade dessutom Hargo, Giggs och Ronaldo i helgen. Det kan bli spännande i första matchen men United avancerar, förvänta oss målfyrverkeri på Theatre Of Dreams. Rooo-Rooo-Rooonaldo.

Tips: Manchester United


Real Madrid-Roma. Galacticos, Totti & Den Evige Raúl.

Totti vs Raúl. Två av nutidens största klubblegender tillsammans med Maldini i Milan. Raúl är två mål ifrån 200-måls-gränsen medan Totti ganska nyligen passerat den. Sneijder är skadad och Roma har åter igen chansen att bevisa att de hör hemma i den absoluta eliten. Tror Los Blancos är mycket självsäkra på sig själva även om Roma kan överraska genom geniet Totti. Men han kan också tala åt sig rött kort och Rom's dröm är förstörd. Men Real vinner, Robinho, Nistelrooy, Raúl & Bernabeustadion. Hejdå Rom, ses igen nästa år.

Tips: Real Madrid


Olympiakos-Chelsea. Mittfält, Hemmastöd & Kovacevic.

Grekerna har en underbart fanatisk hemmapublik och spelar mycket bra hemma i Grekland. På bortaplan går det sämre och det gäller att få med sig ett bra bortaresultat från Stamford Bridge vilket kan visa sig vara mycket svårt. En viss Kovacevic kan fixa det men Lampard & Ballack fixar nog seger i London. Men frågan är om Olympiakos kan prestera i hemmamötet, i så fall är Chelsea under stor press. Möjligheten finns.

Tips: Chelsea


Shalke 04-Porto. Quaresma, Tyskar & Tråkigt.

Porto har ryckt aningen i den Portugisiska ligan och kan satsa allting på Champion League. Offensiva kvaliteér har laget gott om men målvakten Helton är ett stort frågetecken. Shalke lever mycket på deras bra hemmaspel med bra hemmastöd och Asamoah/Kuranyi brukar oftast vara de som nätar. Men laget är kompakt och bra. Porto kan gå bort sig genom att ta allt för stora offensiva risker. Tror verkligen Shalke taktiskt som tyskar spelar ut Porto och avancerar genom en liten skräll till nästa omgång. Quaresma, storklubbarna väntar, i kö.

Tips: Shalke 04


Celtic-Barcelona. Park Head, Fantastic Four & Inställning.

En fanatisk hemmapublik är vad Celtic får hoppas på. Chanserna är inte stora att rubba stjärnlaget Barcelona, inte på Camp Nou. Barcá har dock inte direkt glänst i La Liga men knappar in på Real's ledning vecka efter vecka. Ronaldinho avgjorde i helgen och kommer bli intressant att se om brassen kan skaka fram samma gamla form han hade några år sedan. Det vore kul. Celtic kan väl överraska på hemmaplan genom att försvara bra men i Barcelona blir det för svårt. Barcelona seglar förbi och avancerar. No Mercy.

Tips: Barcelona


Sevilla-Fenerbahce. Turkar, Spanjorer & Luis Fabuloso.

Spaniens Sevilla går nästan att jämföra med Englands Arsenal. Smått nätt passningsspel och effektivt. Men när standarden höjs kan det bli problem. Luis Fabuloso har varit "On Fire" och pangat in mål i La Liga. Fenerbahce med briljanta brassar som Roberto Carlos, Edu & Alex på hemmaplan låter farligt. Men kan dom rubba Sevilla på bortaplan. Tror ej. Sevilla relativt enkelt vidare även om man lär sättas på prov nere i Turkiet. Kanouté levererar, tro mig.

Tips: Sevilla



Det går knappt att vänta till morgonkväll, det är så otroligt spännande. Champion League är toppen.

Skall också nämna att lottningen av FA-cupens nästa omgång har gjorts och United möter Portsmouth på Old Trafford den 8-9 mars. En relativt bra lottning med tanke på att vi får spela på hemmaplan. Ligan ångar på, FA-cupen är i gång och Champion League väntar, can we win the treble?


image78




För dem som undrade vad begreppet i början betyder;

(Fru kan man byta, men aldrig troheten mot laget!)


UNITED FOREVER


saknar..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0