Hjärnsläpp, Portugisisk Briljans, Derby Della Madonnina & ett kokande El Clásico

image28

KUNG

Fotbollssöndagen inleddes med den mest intressanta matchen från min synvinkel då United möter Everton hemma på Theatre of dreams. Everton var före matchen började i toppform och hade spelat, om jag minns rätt, 11 matcher i rad utan förlust. United mönstrade en ganska så väntad öppningselva, enda förändringarna var att Danny Simpson började som högerback och Brown hade flyttat in som mittback tillsammmans med Vida. Dessutom hade Carrick tagit en plats brevid Anderson på mittfältet. Efter några halvlägen från United smäller våran superstjärna Cristiano Ronaldo in 1-0 efter 22 minuters spel då han vänder bort Carsley utanför straffområdet och trycker bollen i bortre hörnet med vänsterfoten, hur snyggt som helst! Det verkade som om United hade slappnat av ett snäpp efter ledningsmålet och endast 5 minuter senare slipper Steven Pienaar att ge inlägg från vänsterkanten och inne i boxen finns Tim Cahill som nickar in kvitteringen, 1-1 är ett faktum. Red Devils fortsätter att skapa chanser men de har inte riktit flytet på deras sida idag, ända tills 87 minuten. Ryan Giggs kommer in i straffområdet tar sig förbi Pienaar som sträcker ut bakre benet för att stoppa honom vilket han lyckas med men bollen rör han ej vilket resulterar i straff, jag vill ännu tacka linjedomaren som såg det, huvuddomaren verkade tveka! Fram stiger vem annan än Cristiano Ronaldo och lägger säkert bollen i mål, 2-1 till United och publiken jublar! En otroligt viktig seger idag mot ett bra Everton som verkligen inte är ett lätt motstånd. Ronaldo var matchens kung och spelade mycket bra."Christmas Period" började bra och den 26:e är det dags att åka till Stadium of Light för att möte Roy Keane's Sunderland, sedan den 29:e spelar vi mot West Ham på bortaplan och hopperligen kammar vi ihop 6 poäng ifrån dessa två matcher. United We Stand, Walking in a Fergie Wonderland!

A.C. Milan - Internazionale.

Söndagens andra match, en stekhett derby på Giuseppe Meazza,(ursäkta milanistas). Det är knappt med chanser i början av matchen. Zlatan Ibrahimovic slipper och pröva sin kanon då Maicon? ger ett bra inlägg som dock går över alla ända fram till Zlatan som står vid bakre stolpen med dundrar bollen en knappt meter över målet. Sedan i den 18 minuten får Milan en tveksam frispark precis utanför straffområdet då Inzaghi faller av någon okänd anledning. Pirlo smeker den i krysset och Milan leder 1-0. Inter tar över spelet mer och mer utan att skapa mycket. När klockan tickar ca 35 minuter spelas bollen till Zlatan som är utanför straffområdet vid kortlinjen, han "fintar" bort tre försvarare innan han passar bollen fram till Cambiasso som får bollen fram till Cruz, som runt tre milanspelare får iväg ett skott som går mellan bena på en försvarare och via händerna på Dida men 1-1 är ställningen. Megaflyt kallas det?. I andra halvlek skapar ingendera lagen några heta chanser bortsett från några halvlägen. Istället plockar Cambiasso upp bollen efter en usel rensning och skjuter ett skruvat skott som på något underligt sätt går i mitten av målet då Dida tar till höger och Inter leder 2-1. Målvaktstavla någon?.

Blackburn - Chelsea.

No Comments.

Barcelona - Real Madrid.

El Clásico på Camp Nou. Världens största match? Matcher börjar med stenhårda tacklingar och gula kort. Barcelona får ej riktigt igång sitt välkända passningsspel medan Los Blancos börjar bra. Ronaldinho får bästa läget att föra Barcá i ledning då Iniesta tar sig förbi sin försvarare på högerkanten och ger ett lågt inlägg som går enda fram till just Ronaldinho som från ca 8-10 meter skjuter rakt på Ikerman och 0-0 återstår. Strax därefter då Barcelona hade verkat få sitt spel och stämma kontrar Madrid och via Baptista och Nistelrooy som spelar vägg slipper "Besten" eller som Tuomas Virkkunen på Urheilukanava sade det så bra, "Musta Peto" och skjuta men han verkar få en felträff men bollen går trots allt i bortre krysset och Galacticos tar ledningen med 1-0. Resten av första halvlek backar Real ganska mycket ner och inga farliga lägen skapas av Barcelona. Sedan i andra halvlek försöker Barcá gång på gång utan att lyckas då Real försvara mycket bra och kontrar farligt utan att göra mål. Ronaldinho skapar inte så mycket på vänsterkanten och verkar frustrerad. Sedan gör Barcelona helt idiotiska byten i Giovani och Bojan födda 1989, respektive 1990, i ett El Clásico! Dessa två unga killar får vi se men inte Thierry Henry, en skam! Real borde haft straff då Robinho tacklas i straffområdet av Rafa Marquez men domaren låter spelet gå vilket han gjorde varje gång någon blev tacklad. Bojan testar Casillas med ett hårt skott utanför straffområdet, han släpper retur men Pepe är där och rensar till hörna. Barca försöker ända till slut men det resulterar inte i något, iställer slipper Los Blancos att kontra farligt gång på gång men inget mål då heller. Matchen slutar i vit vinst och Real får sin dröm uppfylld som de önskade. En "White Christmas".

Skall ännu kommentera matchen då jag personligen tycker Rijkaard gör helt sjuka byten då han släpper så oerfarna spelare in i ett El Clásico även om båda två har spelat bra den här säsongen. Spelarna i Barcá rör sig mycket dåligt och när dessutom domaren är helt usel (ja, det var han faktist!) så var det inte Barcelonas dag. Saknaden av Lionel Messi var stor och med honom i laget tror jag verkligen Barcá skulle ha tagit full pott, så pass viktig är han. Sedan skulle jag vilja fråga tränare Frank varför inte en av världens bästa anfallare Thierry Henry gjorde ett inhopp? En Henry i dålig form är när som helst ett bättre val i ett El Clásico än Bojan & Giovani. Man kan säkert läsa att jag hade hoppats på blåröd seger ikväll men tyvärr tog gästerna hem alla tre poängen. Men det är inget att deppa för även om det kommer snackas rejält imorgon, vi kan bara gissa vad Ronaldinho får läsa för rubriker. En av världens bästa spelare är i rejäl gungning och man får se i januari hur det går? Om han verkligen stannar eller flyttar till A.C. Milan. Tror själv på alternativ ett, Puyol sprang och gav kaptensbindeln åt honom då han tvingades byta och en spelare som ska byta lag efter några veckor tror jag ej får den äran. Så i alla fall har Brassen kapten & laget bakom sig och jag hoppas också att han stannar då han ennu kan tillföra Blaugrana mycket.