El Clásico bakom hörnet

image26


På söndag smäller det ordentligt på Camp Nou i Barcelona då Blaugrana tar emot Los Blancos, matchen som också kallas El Clásico. Rivaliteten mellan dessa två klubbar är ofattbar och varje gång matchen spelas är det "århundradets match" precis som på söndagen. Mediebevakningen är helt sjuk och varje timme uppdateras nyheter gällande matchen, allt från statistik till möjliga öppningselvor snackas dygnet runt på alla världens sportsidor. Det går alltid hett till då dessa två giganter drabbar samman och det lär ej bli annorlunda denna gång. I matchen är det också hårda dueller mellan spelare såsom Nistelrooy & Milito, Raúl & Puyol, Eto'o & Pepé, Henry & Cannavaro. Skall till näst analysera lagdelarna i båda lagen.

    
Barcelona


Målvakt:

Victor Valdés. En av ligans utan tvekan bästa målvakter. Han kan göra världsklassräddningar men emellanåt gör han tabbar likt Jerzy Dudek. I såna här matcher har målvakten en stor roll och det är viktigt att Valdés kan spela stabilt. En målvakt som ena dagen sänker och andra dagen räddar Barcá, hur går det på söndag?


Försvar:

Ligans troligen bästa mittbackspar, Puyol & Milito ställs mot Ruud Van Nistelrooy och Raul på söndag. Ruud som är kanske världens kyligaste avslutare med pippo inzaghi gör absolut mål om barcás försvar ger honom en chans till det, när dessutom Raúl varit i toppform under hösten och vintern lär det en bli tuff uppgift för blaugranas försvar att hålla galacticos anfall mållöst. Men Puyol har kapacitet med sin snabbhet och vilja att stoppa deras anfall och om har får god hjälp av Gabriel vid sidan kan de verkligen lyckas, inte ens nämna att de spelar i katalonien och har sin minst sagt fanatiska hemmapublik till stöd, vi snackar om 100 000. när sedan ytterbackarna stavas Eric Abidal & Gianluca Zambrotta, som båda är världsklass tar var sin kant håller barcelonas försvar hög klass, det återstår att se om Zambrotta kan hålla koll på snabbe Robinho och om Abidal kan spela stabilt nog för att hålla vänsterkanten stängd.


Mittfält:

Xavi, Deco & Iniesta. Vad behövs egentligen sägas om dessa tre? Med deras snabbhet, kreativitet och passningar kan dom segra över vilket mittfält i världen, och gör det troligen det också på söndag. Xavi i den defensiva rollen som oftast fyller perfekt och sedan Iniesta som varit helt fantastisk under senaste tiden ovanför. Deco har sedan ansvaret att leverera bollar till anfallet. Mittfältet är åter igen nyckeln till vinst i denna match och när känslorna är så otroligt hatfulla så lär det bli en del hårda och fula tacklingar under matchen. Om barcás mittfält kan spela på sin egen nivå spelar de högst sannolikt ut Diarra, Guti & Co. Tror nog trion är rullar boll kanska så lätt. Men tempot lär bli det som avgör, om de kan hålla upp det i 90 minuter då deras passningsspel är i egen klass så orkar nog inte madridboysen med.


Anfall:

Leo Messi, Barcelonas kanske viktigaste spelare som varit otrolig under hösten missar matchen. Ett mycket hårt bakslag för deras anfall men när Samuel Eto'o är tillbaka från skada och nätade två gånger borta mot valencia helgen är det en bra nyhet. Messi ersätts troligen på det viset att Ronaldinho som enligt mig är självklar i öppningen fast det gått rykten att Rijkaard verkligen har tänkt att bänka honom, spelar på Messis plats till höger och Henry tar Ronaldinhos plats till vänster eller sen flyttar bara Henry ner till höger och Eto'o start självklart på topp. Blaugranas kan endast kommenteras med orden världsklass, världsklass och världsklass. Varje spelare kan avgöra matchen på egen hand av dessa tre och frågan är vem som tar ansvaret? Personligen tror jag Ronaldinho stiger fram ur "skuggen" och visar varför han egentligen är världens bästa. Eller så springer Henry förbi Reals backlinje och avgör på det sättet. Som sagt allt kan hända när dessa tre fantastiska spelare går till anfall, frågar är bara om de lyckas göra mål på sina lägen, för lägen, ja de får de utan tvekan.


Real Madrid

Målvakt:

Spanjoren är utav en av världens bästa målvakter, många tycker att han är de bäste. Han gör sällan misstag medan han match efter match gör otroliga reflexräddningar och parader. Det gör honom till Reals säkra sista utpost och bättre än kollegan Valdés på andra sidan planen. Frågan är om Casillas kan hålla emot i 90 minuter?

  

Försvar:

Fabio Cannavaro, guldmedaljör från VM 2006 köptes för att bli backlinjes ledare, han har ej lyckats fullt att fylla den platsen men varit helt stabil denna säsong. Han kan själv stoppa vilket anfall i världen om han spelar på sin högsta nivå. Brevid honom spelar troligen Portugisen Pepe som jag inte riktit har någon koll på, de står att killen är snabb, start och bra i luften med fick inte direkt en sådan bild av honom då Finland mötte Portugal i EM-kvalet. När det sedan stegar fram världsstjärnor som Henry, Eto'o & Ronaldinho mot honom på sönda lär det vara hett om öronen. Jag skall åter igen nämna att matchen spelas på Camp Nou. Ytterbacksplatserna tas troligen av spanjoren Sergio Ramos medan vänsterbacken är en gåta. Schuster tvingas välja mellan endera Marcelo som är mycket bra offensivt men offensivt är han igen mycket dålig eller sedan Gabriel"Judas"Heinze som är bra defensivt. Tror Schuster väljer Heinze då Marcelo verkligen är ett frågetecken när Barcelona sätter igång sina kontringar.


Mittfält

Real spelar troligen med en "sopgumma" som defensiv mittfältare i Diarra. Den andra centrala mittfältaren stavas troligen Guti. De offensiva platserna fylls ganska säkert av Holländaren Wesley Sneijder och Brassen Robinho. Mittfältet är en gåta enligt mig då när de är som bäst kan vinna vem som helst men när de emellanåt underpresterar så går det riktit illa. Sneijder har varit bra under hösten men nu är det verkligen "upp till bevis" för nyförvärvet. Guti har också en stor roll då han är den kreative tillsammans med Robinho och ansvarar mycket för passningarna upp till anfallet. Då "kanterna" tas av som sagt Robinho och Sneijder är det mycket teknik och snabbhet där. Just Robinho har varit sanslöst bra under senaste tiden och frågar är om han pallar trycket på söndag, om han gör det får Barcelonas försvar minsann stora problem. Sedan Sneijder som gjort fantastiska frisparksmål för Los Blancos är ansvarig för hörnorna och frisparkarna. Specialsituationerna spelar stor roll på söndag, absolut.


Anfall:

Raúl Gonzalez Blanco & Ruud Van Nistelrooy. Legenden & Målsprutan. Kan Ruud behålla sin fina form och göra mål mot Barcelona, när han får hjälp av Raúl som varit överraskande bra i år är det fullt möjligt. Om man som sagt ger en målchans åt Holländaren gör han oftast mål på den, samma sak gäller Raúl. Det är också ett frågetecken om de verkligen får hål på Barcás stenhårda försvar, de behöv hjälp av mittfältet och speciellt Robinho till vänster och Sergio Ramos som ofta stiger med upp för att hjälpa anfallen. Allt är möjligt på söndag men jag tror Ruud pangar in minst ett mål. Han är klass.


Sammafattning:

Om jag sku välja vilket lag vinner lagdel för lagdel skulle svaret bli ensidigt, Barcelona är bättre på alla fronter och när de spelar på hemmaplan har jag svårt att se Real stoppa dem. Men i El Clásico handlar det inte om hur man spelat tidigare under säsongen eller vilket lag är det bättre på pappret, som Raúl sade. Det är dagsformen som avgör och vilket lag visar större laganda & kämpavilja. Tror dock från en objektiv synvinkel att Blaugrana vinner på söndag, helt enkelt pga deras fantastiska passningsspel vilket Galacticos inte kan stoppa, inte i alla fall på Camp Nou. Segersiffrorna skrivs 3-1.


Let the game begin.



image25





Kommentarer
Postat av: Anonym

Skulle inte vilja avslöja det här men jag kan inte låta bli. Etoo för upp Barcelona i ledningen men Real kvitterar snabbt genom v.Nistelrooy. Sedan avgör världens bästa back Segio Ramos matchen genom att nicka in e höran:) Hoppas ni inte läser detta för då har jag förstört spänningen för er. Förlåt:D

2007-12-20 @ 21:23:23
Postat av: Nico

du sku gärna få skriva vem du är? :)

2007-12-20 @ 22:02:39
Postat av: Timo Torres

Förlåt Nico, glömde lägga namnet i mitt förra inlägg. 1-2 alltså:)

2007-12-22 @ 12:30:44
Postat av: miio

Din blogg behöv uppdatering med nått annat än fotboll nu Nico ;)

2008-01-02 @ 12:24:27
URL: http://mmiioo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0