Inför: Liverpool - Manchester United

image5

på söndag smäller det.


United har sedan förra helgens match mot derby haft tankarna på denna mycket viktiga match mot självaste liverpool, "knights of merseyside" har däremot haft svår & viktig bortamatch mot marseille i veckan som de dock klarade med bravur, united luftade alla stjärnorna mot roma utom rooney som behövde matchträning när han varit skadad och endast spelat två matcher sen dess. en massa unga spelare fick chansen på olympico i rom, bl.a. jonny evans, gerard pique, chris eagles och danny simpson. de spelade respektlöst och aggressivt enligt sir alex och gjorde bra ifrån sig, vilket nästan resulterade i vinst, 1-1 dock borta mot rom är ingen skam direkt.
     men nu till söndagens match. Michael Carrick sade idag att matchen mellan dessa två storklubbar är en största på många år mellan pool & united. han har utan tvekan så rätt, det saknas nog inget när avsparken sker kl 15.30 på anfield, söndagen den 16.12. då är inget gratis, alla spelare får minsann smaka på ordet "tacklingar & kapningar", det är upp till spelarna själva i vilken grad. det finns också såklart många intressanta "stridspar" i denna match som är mediauppvaktad som aldrig förr. därför tänkar jag till näst räkna upp de hårdaste, viktigaste och bästa "stridsparen" mellan pool och united.

image13


Wayne Rooney vs Jamie Carragher
Tjuren mot hjärtat i liverpool's backlinje. de kommer sannerligen bli kamp mellan dessa två engelsmän. rooney sägs vara backarnas maddröm och det lär sannerligen int bli lätt för jamie att hålla wayne mållös på söndag. han har nu gått mållös tre matcher i streck men det är just det wayne behöver efter en skada. bör nämnas att "wonder wayne" som han också kallas nätade i 8 matcher i rad före han skadade sig. så på söndag lossnar det väl? och andra sidan är jamie en av premier leagues bästa och mest erfarna försvarare så det är nog ingen lätt femma att ta sig förbi honom. det är troligen viljan som avgör denna kamp men får se hur det slutar.

image14       image15



Owen Hargreaves vs Steven Gerrard
Enligt många bästa defensiva mittfältaren i hela premier league, kanske även i hela världen. han kan spela taktiskt, läser spelet otroligt bra, passningssäker och kan spela som "överrock" på någon som han ofta gjorde i bayern münchen och tog ofta bort världsstjärnor ur spel totalt med sin aggressivitet och sina utmärkta tacklingar.
Stevie G då, kanske för tillfället ligans hetaste mittfältare, gör mål på löpande band och har ett skott alla fruktar. det är kanske en klyscha men matchen avgörs troligen åter igen på mittfältet och denna kamp mellan dessa två killar har ytterst stor betydelse på matchen, fördel dock stevie som varit i toppform men alla vet väl hargreaves storhet i matcher som den här. kommer att bli otroligt spännande att se vem som vinner "mittfältskampen".

image16       image17



Rio Ferdinand vs Fernando Torres
Den stilige Rio mot pool's nyförvärv "El Nino". Fernando har sannerligen gjort succé i pool och nätat 12 gånger redan. united var intresserade länge men till slut gick han till våra ärkerivaler. united med ferdinand som ledarfigur i backlinjen har släppt in minst mål i premier league hittils, endast 8. Ferdinand har snabbheten & spelögat att stoppa den snabbe spanjoren med ett underbart driv i de första stegen. kommer såklart vara mycket svårt att hålla denna Torres mållös på hemmaplan med stöd av deras supportrar men united's försvar med Rio i spetsen har stor chans att lyckas och man spelar tillräckligt nära och hårt. inget gratis för denna spanjor.

image18       image19



Edwin Van Der Sar vs Pepe Reina
Målvaktskampen med stort M. två av ligans bästa målvakter möts på söndag. Van Der Sar som släppt in minst mål i ligan medan Reina endast släppt in ett mål mer. dessa målvakter gör som sagt inte många misstag men Reina har som vana att göra "dundertabbar" emellanåt, med sina usla utrusningar och vem finns målet mot everton förra säsongen? en målvakt är aldrig perfekt men Van Der Sar har inte gjort ett enda "märkvärdigt" misstag i år ennu och hoppas han lyckas behålla sin fina form. det sägs ju att målvakten är halva laget och i en match som den här spelar de ju en mycket stor & avgörande roll. enkelt sagt, den som gör mindre misstag vinner.

image20  image21


     Dessa fyra ovannämnda "kamper" har en mycket stor betydelse för matchen, troligen avgör nån av dessa närkamper matchen. dessutom får vi inte minsann glömma de andra spelarna. på mittfältet med Hargreaves spelar troligen Anderson, united's underbarn som varit lysande denna säsong och som bl.a. överglänste Fabregas i mötet mellan gunners och united på emirates. i liverpools fall lär väl den andra mittfältaren stavas Xabi Alonso som troligen gör comeback, en annan femma om han är i form direkt efter skadan, annars spelar väl Masken Mascherano brevid Stevie, men han är ett frågetecken inför matchen. hoppas själv på Momo. sen har ju united i Patrice Evra ligans bäste vänsterback som med sina minst sagt otroliga snabbhet och offensiva kvaliteér skapar chanser åt united. han blir intressant att följa med på söndag. på andra sidan hittar vi wes brown, killen som alla tycker är dålig, men vad gör honom dålig? han har inte gjort ett enda misstag defensivt sett i år och hans samarbete med ronaldo funkar utmärkt, kanske håller inte inläggen samma klass som Gary Neville men han har varit mycket bra i år. i pool startar troligen Finnan & Arbeloa, vet inte speciellt mycket om dessa två spelare men båda är bra defensivt. en möjlig matchvinnare kan vi hitta i Dirk Kyut eller Carlos Tevez, holländaren och Argentinaren. Carlitos har varit i form på senaste tiden och nätade två gånger mot Derby förra helgen. Kyut gjorde också mål i bortamatchen mot Marseille i veckan så dessa två kommer att vara intressanta att följa med på söndag. goda nyheter dessutom för united är att John O'Shea (som sänkte liverpool förra säsongen på anfield i 90:de minuten är i spelskick om blir troligen inbytt i slutet för att sedan trycka in den i 90:de som förra året:) nu en titt på möjliga öppningselvor för lagen. börjar med liverpool.

Liverpool;
Premilinär/möjlig startelva:

Reina

Finnan  -  Carragher  -  Hyypiä  -  Arbeloa

Benayoun  -  Gerrard  -  Alonso  -  Kewell

Kuyt  -  Torres


image12
 


Manchester United;
Premilinär/möjlig startelva:


Van Der Sar

Brown  -  Ferdinand  -  Vidic  -  Evra

Ronaldo  -  Hargreaves  -  Anderson  -  Giggs

Tevéz  -  Rooney


image11



Inte precis några överraskingar i någondera öppningselva, visst kan förändringar ske men i stort sett börjar lagen med ovannämnda öppningselvor skulle jag tro. Mascherano är ju ett frågatecken inför matchen och en viktig del i liverpool så det återstår att se vem rafa börjar med brevid Gerrard. sen får man ju också se om Sir Alex spelar med Anderson eller Carrick från start men skulle nog tro det blir Anderson. inga andra frågatecken i united's öppningselva. sen får man ju se vilka som är på bänken och ennu viktigare vilka som byts in, av united skulle jag tro Saha, Carrick & möjligtvis John O'Shea får entra planen i något skede av matchen beroende på matchbilden. från pool kommer troligen supersub (haha) Ryan Babel, Riise? och kanske Crouch/Voronin hoppa in. läste också precis att Finnan var osäker till spel och då blir det väl Arbeloa till höger och Riise från start men det återstår att se. en minst sagt intressant match kommer oavsett öppningselvor att spelas på anfield, dessutom spelar Arsenal och Chelsea ca 2 timmar senare på Emirates så united har chans att vinna dubbelt, dvs. ta tre poäng mot liverpool och att gå i topp i premier league om arsenal tappar poäng vilket jag själv tror. nu är det ca 46 timmar kvar till matchen jag personligen väntat på i typ två månader skall sparkas i gång. Kl. 15.30 på Anfield, Söndagen den 16.12 är det avspark till något som hopperligen/troligen blir en av årets bästa matcher. nu var det slut på denna inför-analys så jag önskar united lycka till och mitt tips går till united, 2-0, Ronaldo, Tevéz. United we stand.


image8



uniteds flag is deepest red,
it shrouded all our munich dead,
before their limbs grew stiff and cold,
their hearts blood died its every fold,
then raise uniteds banner high,
beneath its shade we'll live and die,
so keep the faith and never fear,
we'll keep the red flag flying here
we'll never die, we'll never,
we'll never die, we'll never die,
we'll keep the red flag flying high,
coz man united will never die

M.U.F.C - Till I Die

image22

 

Kommentarer
Postat av: Timo Torres

Intressant läsning. Men kan du vänligen nämna flera tabbar av Reina än den mot everton, tror inte det. En väldigt säker målvakt, som dock är liten i växten vilket gör att han är lite dålig i luftrummet.
Momo vill jag inte se på plan (knappast någon annan pool-supportwer heller).
Men en verkligt kul match kommer det att bli, viktigt för Pool blir, att sätta ordentlig press på Ronaldo och inte ge en enda meter rum. För håller vi nollan så vinner vi nog, d ser firma torres-gerrard till=)
Slutresultat 2-0. Målgörare Torres & Masken(om han spelar) annars nickar Hyypiä in en hörna.

2007-12-15 @ 10:21:06
Postat av: Nico

kanske i eget mål eller så skjuter han den i krysse :)

2007-12-15 @ 12:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0