Busby Babes & Spelarköp

Har under en längre tid funderat på spelarna som Finlands gamla coach Roy Hodgson har köpt till sitt Fulham. Brede Hangeland, Leon Andreasen, Eddie Johnson och Erik Nevland.
Nu har Hodgson dessutom gjort klart med finländska vänsterbacken Toni Kallio. Förra veckan fick man läsa att självaste Jari Litmanen tränar med klubben och kommer troligen att skriva på kontrakt. Att Litti är som bäst en världsspelare kan man inte tvekan men när han inte varit sig själv de senaste åren och dras oftast med skadeproblem frågar man faktist om detta verkligen lönar sig. Kallio är inte precis någon dribblerkung men fysiken är i skick. Tror Hodgson litar lite för mycket på just det. Men får se, tror dock ingendera gör någon större succé. Till andra övergångar. Momo Sissoko från Liverpool har flyttat söderut till Turin och Juventus. Prislappen ligger vid 8.2£ miljoner, en aningen dyrt enligt många men tror verkligen denna Momo tar en plats direkt i öppningselvan. Han har en ?bollvinnarinstinkt? likt Mascherano och är en lagspelare. Att sedan snacka passningsspel och teknik är en annan sak men om Momo kan bli taktiskt kunnig, spela lätt passningsspel, inte leka sin idol Zinedine Zidane med sina offensiva löpningar som oftast slutar katastrofalt, endera kontring åt motståndarlaget eller sen orsakar han frispark, kan han verkligen bli en klasspelare. Milan Baros flyttar till Pompey, som möter United i kvällens match. Stor i orden är han direkt då han säger att vi ska rubba United, yeah right, dream on dude. Rade Prica flyttade som sagt till Sunderland och gjorde succé direkt, mål i debuten och ett leénde på läpparna för Keano.

Pato gör också succé, men i Italien och Milano. 3 mål på 3 matcher är otroligt bra facit för honom. 18 år gammal som han är. Även om medierna överdriver aningen, precis som en viss Johan, så tror jag knappast att han nätar +30 mål denna säsong, men kanske nångång i framtiden. Drömma får man ju i alla fall.

Till kvällens match. United-Pompey. 22.00. Canal +Sport.
Baros hittar vi som sagt i Pompeys manskap. United får tillbaka Paul Scholes efter skada och han spelade ju bra redan mot Spurs i FA-cupen i lördags. Tror dock Hargo startar med troligen Anderson på mitten. Backlinjen ser ut som mot Spurs, dvs. Brown tar mittbacksplatsen brevid Rio när troligtvis Vida vilar när han varit sjuk. Evra & O?Shea tar var sin kant. Giggs startar till vänster och Ronaldo i sin fria högerposition på mittfältet. Rooney & Tévez i anfallet. Det ser starkt ut även om jag saknar Vida. Mitt tips går som alltid till United, 4-0 slutar det. Ronaldo nätar en gång, liksom Tévez då Rooney doubles it up och gör två.
Glory Glory United!

Många födelsedagar är nu också på kommande, Dankka 2.2, Eve 4.2, Cristiano Ronaldo 5.2 (Vackert), Nicke 9.2 och kanske nån annan ennu. Blir mycket festas kommande veckor med andra ord. På söndag är det Super Bowl! Patriots Reign it is!

Nu måst jag dra till skolan för Hissa F10 Islamologi förberedande prov timme. På återseende.


Dagens Top #5

1.   Rade ?Prickskytten? Prica
2.   Adebayor
3.   Taylor
4.   Elfenbenskusten
5.   Ronaldo

Dagens skämt: Newcastle United. Tycker synd om dig Kevin Keegan, even though your a fuckin city scum.

Skall ennu nämna att idag är det exakt en vecka till det är 50 år sen Münchentradegin, där 23 människor dog då United?s plan kraschade direkt efter de lyft. 8 spelare dog. ?de unga kungarna av brittisk fotboll?, inte dåligt precis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0