Frustration, känsla och kärlek.

image104

THANK YOU ROONALDO!


OBS! LÄSES ENDAST AV FOTBOLLSNÖRDAR!


Efter gårdagens intressanta och underhållande schlagerfinal med Björn Gustafsson och Kristian Look är det dags att skriva om läget i Premier League, kvartsfinalerna i Champions League och supermötet på söndag. Det lär bli intressant.


15 Mars


Matchday 28.

United fixade 3 poäng med nöd och näppe borta mot Derby igår. Var otroligt nervös men slutligen så pangade Ronaldo in 1-0. Otroligt skönt. Chelsea däremot vann 1-0 på Stadium of Light fastän Black Cats hade mängder med lägen att kvittera. Liverpool vann hemma mot Reading med 2-1 efter mål av Mascherano och Torres. Dagens skrällresultat var då Middlesbrough tog en poäng på Emirates. Arsenal var bleka även om chanser radades upp. Gamla Gunners spelaren Jeremy Aliadiere gjorde 1-0 och det dröjde ända till 86:e minuten före Kolo Toure kunde trycka in kvitteringen. Så nu är vi i topp med en match mindre spelad. GREAT.


16 Mars


Arsenal tappar, United vinner och Chelsea övertygar.

Premier League är superintressant och högaktuellt för tillfället. Titelracet är i full gång och ligan lider mot sitt slut så småningom. Alla tre topplagen är inom 3 poäng när 8-9 omgångar återstår att spela. Grand Slam Sunday kan ge en riktning åt vartåt ligatiteln åker, norrut eller till huvudstadsregionen. Det är såklart tungviktsmöterna, Manchester United-Liverpool och Chelsea-Arsenal det snackas om. Allt kan hända denna vårsöndag och oavsett matchresultat kommer nog kampen om ligaguldet fortsätta ända in till det bittra slutet. Även om t.ex. United vinner och Chelsea-Arsenal spelar kryss så är ledningen (om United vinner Bolton på onsdag och Chelsea vinner Tottenham) 5 poäng. Dessutom skall ännu Arsenal komma till Theatre of Dreams och United till Stamford Bridge. Det är som Wennman sade totalt omöjligt att tippa vem som vinner slutligen Premier League, även om det troligen är nån av Gunners, Chelsea eller United. Liverpool kan vi glömma, det gjorde vi redan i vinter. Så någon av dessa tre klubbar står som vinnare i slutet av maj.


Champions League

Liverpool-Arsenal, Roma-Manchester United, Shalke 04-Barcelona och Fenerbahce-Chelsea. Det är matchparen i kvartsfinalerna i årets Champions League. Inte kanske superintressanta om man lekt tanken med Fenerbahce-Arsenal, Manchester United-Barcelona, Chelsea-Roma och Liverpool-Shalke 04. Men såklart var lottningen bra då United möter Roma åter igen. En repris på vad som hände förra året sker knappast men två intressanta matcher är endå att vänta. Många trodde inte på Pool-Gunners men så blev det. "Black Army" (ta det med en nypa salt) tar emot Liverpool på Emirates i den första matchen. Barcá åker till Tyskland för att möta Shalke med ett bra publiktryck. Neuer står i huvudroll om Shalke kan överraska. Blue Bastards tar flyget ner till Turkiet i den första matchen mot Fenerbahce. Den blir knappast lätt. Turkarna är fanatiska och skapar en stämning likt ingen annan. Håller Chelsea?

Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa inför avslutningen på säsongen. Allt kan som sagt hända men förhoppningsvis står vårat United som segrare i någon av återstående tävlingar.

ps. ett rejält matchpaket om kvartsfinalerna i CL kommer i början av nästa vecka.


UNITED WE STAND


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0