Grand Slam Sunday

image127

RONALDO & ANDERSON



Som alla säkert vet så spelas det två otroligt stora & viktiga matcher på söndagseftermiddagen. Först kl. 15.30 sparkas Manchester United-Liverpool igång och ca två och en halv timme efteråt så är det dags för Chelsea-Arsenal. Fotbollsunderhållning av det bästa möjliga.


Skall som Timo skriva en lite annorlunda inför matchrapport än vanligt.

     Statistik brukar vara en stor del av införanalyserna och krönikörer brukar spendera sidvis med att skryta med vem som har bättre facit och vem som är i bättre form. United har inte släppt in ett mål mot Liverpool i de senaste 6 matcherna och dessutom har United vunnit de 4(!) senaste mötena lagen emellan. Men spelar det verkligen någon roll då spelarna stegar fram på Old Trafford imorgon halv fyra tiden? Tror det knappast. Då är mer hjärta och vilja som avgör. Matcherna mellan dessa två lag är alltid speciella. Låt mig här citera Anderson om matchen mot Liverpool ; "The atmosphere amongst the two teams and the determination both sides had to win the game at Anfield was unbelievable" & "It's difficult to describe the emotion that I experienced in that match - it was amazing. And I'm sure it'll be the same on Sunday". Stora känslor med andra ord. Klart känns det större för honom då han som 19 år gammal kliver in på Anfield då han säsongen före spelade fotboll i Porto. En relativt stor skillnad. Spelare som är mer vana vid det är t.ex. Paul Scholes, Ryan Giggs & Rio Ferdinand. De två förstnämnda inverkar i matchen ganska så säkert medan den tredje är "doubtful". Tror dock att han kommer att spela då det inte verkar vara någå allvarligare skada det handlar om. Annars ser backlinjen ganska så klar ut då Evra och Brown tar var sin kant och Vida spelar då alltså i mitten med Rio om han är tillgänglig. Om inte så kan Gerard Pique spela mittback eller i värsta fall om Sir Alex så väljer så spelar Brown i mitten och Hargreaves som högerback som han har gjort förut. Då tror jag mittfältet mönstras av Carrick-Anderson. Men har en känsla av att passningsgeniet Scholes kommer att starta på söndag. Blir också intressant att se om Nani eller Giggs kommer att börja på vänsterkanten. Allt annat än Giggs är väl en shock för oss då han är enormt viktig med sin rutin. Hur än Sir Alex väljer att mönstra laget så har United en mycket stark öppningselva med "Holy Trinity" i spetsen. Dvs. trion Rooney-Tévez-Ronaldo som är hyperfarliga. Det vet vi ju alla.


Liverpool då. Laget är i bra form och har väl 6 raka vinster i ligan eller något liknande. Men so what? Klart laget har bra självförtroende osv. men som sagt är matcherna mot Manchester United alltid speciella. Tänker ej lägga ner mycket tid på att spekulera i öppningselvor men klart är väl i alla fall att Reina, Carragher, Gerrard, Mascherano och Torres spelar. Troligen också Arbeloa, Skrtel, Kuyt, Babel och Alonso. Där har ni dom, förutom vänsterbacken. Riise eller Aurelio? That's the question Rafa. Han som du väljer möter världens bästa spelare, nämligen Cristiano Ronaldo. Så har inte egentligen någon större skillnad. Killen blir uppsnurrad ändå. Har läst någonstans att Liverpool kommer att starta med något av en 4-5-1 taktik. Med världens sämsta anfallare Dirk Kuyt som högermittfältare (nu gör han väl mål när jag skrev så här, skulle vara typiskt) och Torres ensam på topp och vindsnabbe Ryan Babel till vänster. Innermittfältet med Alonso-Mascherano kommer vara extremt defensivt inriktade då speciellt Mascherano kommer att hjälpa till defensivt så mycket det bara går. Tror också både Kuyt och Babel har fått order om att hjälpa till neråt på kanterna då United ofta använder Ronaldo till höger och Giggs/Nani-Evra till vänster. Men nu räcker det, kan inte matchen redan börja. Har ännu en sak att säga. Mascherano, undvik att orsaka frisparkar utanför sextonmetern. You'll be punished. BIG TIME.




image124     image125

 
GOOOLAZZOOOOOOO!



 

BRING ON THE HEAT SCOUSERS!

Kommentarer
Postat av: tobbe

imorn går ni på däng! :D

2008-03-22 @ 20:11:00
URL: http://tobiasbjo.blogg.se
Postat av: lisa

wiie den såg man ju!!!
(chelsea - arsenal), helt underbart :D

men jaså, du är ju helt bra på svenska.. går du i en svensk skola? haha jaa , finland och fotboll går inte riktigt ihop nej..:P

2008-03-25 @ 16:08:38
URL: http://liisens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0