Inför CL (del 1/2)

INFÖR CHAMPIONS LEAGUE


image106


DEL 1/2, STYRKOR & SVAGHETER.




ARSENAL FC 


image107


Styrkor: Kanske Europas bästa kortpassningsspel som fungerar utmärkt på Emirates golfgräs och de har ett otroligt rörligt lag med snabbhet. Har två av världens bästa ytterbackar i Sagna och Clichy. Mittfältsdirigenten Cesc står i stor roll om laget skall nå framgång och Adebayor står mestadels för målen med just Fabregas. Hleb är i bra form och Van Persie har gjort comeback.


Svagheter: Laget är ganska så orutinerat och det börjar ses i Premier League. Målskyttet hänger allt för mycket på Adebayor och målvaktsposten är enligt mig ännu ett frågetecken i de stora matcherna. Har otroligt svårt om motståndarlaget pressar högt uppe. Vem kan dirigera mittfältet om Fabregas skadar sig.


Nyckelspelare: Fabregas, Adebayor, Hleb och Kolo Toure.

LIVERPOOL FC


image108


Styrkor: Ett stekhet radarpar i Fernando Torres och Steven Gerrard. Spanjoren är kanske Europas vassaste avslutare för tillfället. Enormt med rutin och framgång de senaste åren i Champions League. Har eventuellt chans att vila viktiga spelare i ligan för att sedan vara i toppskick i CL matcherna men det hänger allt på Everton. Otroligt hemmastöd på Anfield och har taktikgeniet Rafa Benitez som tränare. Stark vinnarmentalitet i laget.


Svagheter: Laget litar sig allt för mycket på just Gerrard & Torres vilket kan innebära stora problem om de t.ex. markeras bort ur en match eller har som sagt en dålig dag. Kuyt är inte känd som en matchavgörare även om han gjorde mål mot Inter. Mittbacken Skrtel är orutinerad och vara nära att ställa till det ordentligt nere i Italien för Liverpool. Har stor press på sig att lyckas i Europa när det har gått åter igen uselt i ligan och det kan kosta sig.


Nyckelspelare: Gerrard, Torres, Mascherano och Carragher.

AS ROMA


image109

Styrkor: Il Genio, Konungen, Kungen, så kallas han i Rom, Francesco Totti. Han är killen som kan visa vägen för Italienarna och han bär som Batistuta bar Fiorentina en gång Roma på sina axlar. Spelskickligt lag och har ett överraskande bra passningsspel. Bra yttrar i Mancini, Giuly och Taddei. Spelfördelaren Daniele De Rossi har varit utmärkt i år och har en stor roll i Romas spel. Skapar ett bra tryck på ett fullsatt Olympico.


Svagheter: När Totti har en så stor roll i Romas spel är det också en stor svaghet. Motståndarlagen kan markera bort honom ur matchbilden och då hänger det på andra att stiga fram. Håller Juan-Mexes? Doni har varit bra men kanske ett litet frågetecken endå.

Nyckelspelare: Totti, De Rossi, Perrotta & Mexes.


MANCHESTER UNITED FC


image110


Styrkor: Theatre of Dreams är kanske den viktigaste. United satte nytt rekord med 10 raka vinster i Champions League mot Lyon. Magisk Trio i Rooney-Ronaldo-Tevéz. Ett av världens bästa backpar i Vidic-Ferdinand. Minst insläppta mål i ligan och defensiven överlag har varit utmärkt. Mycket fint passningsspel och ett grymt mittfält med bl.a. Anderson, Giggs, Carrick, Nani, Fletcher, Scholes & Hargreaves. Bra bredd i truppen och möjlighet att vila spelare i ligan. Sir Alex med grym rutin som tränare är viktigt.


Svagheter: Håller Brown på högerkanten? Brukar ha det svårt mot kontringsinriktade lag. Ronaldo har stor del i United's offensiv och ofta brukar lag försöka markera bort honom ur en match. Kan Rooney-Tevéz leverera då det gäller? Mittfältsdilemmat kan orsaka problem. Rooney enormt viktig för laget och han får ej skada sig.


Nyckelspelare: Rooney, Ronaldo, Tevéz & Ferdinand.

SHALKE 04



image111


Styrkor: Kuranyi har varit riktigt bra i år och avgjorde hemmamötet mot Porto. Har också en av Europas hetaste målvakter i Manuel Neuer som var fullständigt fenomenal i Portugal. Har ett mycket bra hemmastöd och brukar ofta prestera inför hemmapubliken. Storlöftet Ivan Rakitic har varit utmärkt såsom vänsterbacken Westermann.


Svagheter: Troligen mycket Orutinerat i Europasammanhang. Inga riktiga storstjärnor i truppen och mycket hänger på trion Neuer-Rakitic-Kuranyi. Måste få ett bra hemmaresultat för att kunna ha en chans. Hela laget måste höja sig och frågan är om man klarar det? Defensiven är ett frågetecken.


Nyckelspelare: Rakitic, Neuer, Westermann & Kuranyi.


FC BARCELONA


image112


Styrkor: Mycket fint kortpassningsspel och ett otroligt rörligt lag. Utmärkt offensiv och Europas kanske farligaste anfallstrio i Ronaldinho-Eto'o-Henry (Messi skadad för tillfället). Brukar prestera fin fotboll hemma på Camp Nou där man också har ett bra publikstöd. Rutinerat lag med många storstjärnor och ett utmärkt mittfältstrio i Xavi, Iniesta och Yaya Touré. Bra ytterbackar i Zambrotta och Abidal. Kanske Europas spelskickligaste lag.


Svagheter: Målvakten Victor Valdes är fortfarande ett stort frågetecken. Defensiven har ej heller fungerat något vidare i år och samspelet med Puyol-Milito har varit sällan bra. Presterat dåligt i ligan och Messis skada verkar ha inverkan på spelarna. Ronaldinho måste höja sig snäppet och Henry börja göra mål.


Nyckelspelare: Eto'o, Iniesta, Puyol och Ronaldinho.

FENERBAHCE SK


image114


Styrkor: Grymt publiktryck nere i Istanbul på Sukru Saracoglu Stadium. Nr 99 Deivid spelar stor roll i Fenerbahces anfallsspel såsom Mateja "Batman" Kezman. Har en storstjärna i offensive mittfältaren Alex som varit mycket bra denna säsong. Orutinerat lag såklart men har visat otrolig kämpavilja. Allt kan hända i Istanbul om Fenerbahce får sitt spela och stämma då man just av hemmapubliken får ett grymt stöd.


Svagheter: Spelet på bortaplan. Gjorde dock två mål mot Sevilla men lär ställas på större prov på Stamford Bridge. Kan Deivid & Kezman leverera? Håller lagets kvalitét? Försvaret är också ett stort frågetecken med målvakten Volkan Demirel i spetsen. Som sagt orutinerat.


Nyckelspelare: Deivid, Kezman, Roberto Carlos och Alex.

CHELSEA FC


image115


Styrkor: Bredden i truppen och hemmaplan. Har inte förlorat på ett par år på Stamford Bridge. En av världens bästa anfallare i Drogba och ett starkt mittfält med Lampard, Essien & Ballack. Har också en grym defensiv med bl.a. Terry, Alex och Cech som är nära att göra comeback. Ett spelskickligt lag med bra yttrar i Kalou, Wright-Phillips och Joe Cole. Vinnarmentaliteten är stark i laget och hemmastödet är markant.


Svagheter: Tränaren Avram Grant är orutinerad i CL sammanhang och frågan är om han kan ställa rätt elva i rätt match. Humöret brukar också kosta sig för Chelsea emellanåt och röda kort måste man undvika. Relativt trögt lag att komma igång och har det svårt mot kvickt och snabbt motstånd. Måste klara trycket nere i Istanbul.

Nyckelspelare: Lampard, Terry, Drogba och Ballack.



Del 2/2 kommer imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0