Inför CL (del 2/2)

INFÖR CHAMPIONS LEAGUE


image106


DEL 2/2, ANALYSER & TIPS.





ARSENAL FC - LIVERPOOL FC

image116


Analys: Liverpool slog ut regerande italienska mästarna Inter och är i storform i ligan. Arsenal däremot slog ut regerande Champions League mästarna Milan men spelar uselt i ligan. Pool är otroligt starka hemma i Europasammanhang och det gäller för Gunners att få ett bra resultat med sig från Emirates. Adebayor och Fabregas står i huvudrollen på hemmaplan tillsammans med snabbe vitryssen Hleb. Liverpool lär försvara sig i det första mötet och spela taktiskt för att sedan kontra med Babel, Torres och Gerrard. I Arsenal hänger det på effektivitet. Chanser får de nog. Tror inte mötet avgörs i det första mötet utan avgörandet låter vänta på sig när Liverpool gästar Gunners på Emirates. Öppet möte där och det kan sluta åt vilket håll som helst. Gunners utmärkta passningsspel tror jag till sist blir den avgörande faktorn och Liverpool tror jag är illa ute på Emirates.


Tips: Gunners snabbhet, kvalité och spelskicklighet gör att de går vidare.

        

AS ROMA - MANCHESTER UNITED


image117


Analys: Precis samma matchpar som förra året. Båda lagen känner ju varandra pga detta mycket bra och vet hur de spelar. Spallettis Roma är ett år mer erfaret och har unga stjärnorna De Rossi och Aquilani som bara blivit bättre. Geniet Totti kan ju inte glömmas och han spelar ju otroligt stor roll i Romas offensiv men tror United håller bra koll på honom genom att punktmarkera honom med Hargreaves. Roma är ju förstås tvungna att anfalla i det första mötet och om man lyckas göra mål och själv hålla tätt bakåt ser det bra ut. Men tyvärr är Uniteds defensiv grymt bra och tror de nog kan hålla tätt på Olympico. När sedan United kontrar med Ronaldo, Tevéz och Rooney så tror jag faktist inte mycket på Roma, ur en objektiv synvinkel! United är helt enkelt för bra för Roma och på Old Trafford så kanske man åter igen kan stöta på en "nightmare" i klass värre. Troligen endå inte en repris från ifjol.


Tips: Uniteds rutin, styrka och utmärkta offensiv gör Roma inte kan stoppa dem.


SHALKE 04 - FC BARCELONA


image118


Analys: Shalke börjar på Arena Auf Shalke och måste nog få med sig ett mycket bra resultat från första mötet för att kunna ens ha en chans på Camp Nou. Mycket hänger just på det och om Neuer lyckas hålla nollan. Barca igen med sitt kvicka passningsspel försöker troligen få till ett bortamål och om man lyckas med det är Shalke illa ute. Hemmalagets mål hänger mycket på Rakitic, Kuranyi och Asamoah. Någon av dessa måste leverera i det första mötet och hoppas på att Barca inte för mål. Chanserna till detta är sannolikt mycket små men bollen är ju rund, vad som helst kan hända. Till slut tror jag endå att Barca vinner, Shalkes oerfarenhet, brist på defensiva stjärnor och ett till jämföres med Barca, dåligt mittfält. Därför har tyvärr Shalke inte i längden någon chans att rubba Barcás stjärnspeckade lag, även om man saknar den största stjärnan av dem alla, Lionel Messi.


Tips: Barca är helt enkelt för bra för Shalke 04. (Hoppas på Shalke)


FENERBAHCE SK - CHELSEA FC


image119


Analys: Första mötet är åter igen avgörande för har svårt att tänka mig ett Chelsea på Stamford Bridge som förlorar en CL kvartsfinal mot Fenerbahce. Så "Fener" måste nog få med sig ett bra resultat från Sukru Saragoclu Stadium i Istanbul. Hemmapubliken skapar som vi alla vet ett otroligt tryck där och Chelsea lär sig på det tufft i Turkiet. Om man klarar trycket och får med sig ett bra resultat vilket jag tyvärr tror man lyckas med så har nog knappast några större problem att sedan avgöra hemma på Stamford Bridge. Alex, Kezman och Deivid måste vara i toppskick i det första mötet och helst göra mål för att drömmen skall leva vidare. Dessutom måste "Feners" försvar hålla tätt bakåt. Blir intressant att se hur Chelsea försvar kan hålla nämnda trion Alex-Kezman-Deivid mållösa. Deivid är redan uppe i 4 mål i CL och Alex & Deivid har varit otroligt bra både i Europa och i den inhemska ligan. I motsats kommer det blir intressant att se om "Fener" kan hålla Drogba & Co mållösa.


Tips: Chelsea är så rutinerat och starkt att de inte förlorar. (Hoppas på Fenerbahce)


Kommentarer
Postat av: Anonym

pool tar dubbeln ännu !! bara 8 poäng efter i ligan!!! ingenting d,minskar varje omgång!! SKU DOM INT HA KRYSSA PAR ONÖDIGA MATCHER TIDIGARE SKU DOM JU VARIT MITT I SMETEN, men onödigt att spekulera i det förflutna som sagt!! dom kommer ännu ,pass opp bara!!

ROMA sänker manu me, vem kan stoppa totti i manu? wes brown?? snyyygggt!!
pool chelsea barca roma i semi

kanske manu me lite flyt,beror på hur myky tilläggstid d blir på old trafford,hastigt e d kvitterat i 98 minuten om roma leder efter 90 o blåses av 90.01 om manu leder, int så sällsynt d heller!!!!

2008-03-19 @ 14:45:25
Postat av: tobbe

bra skrivet nico! sku alri orka åstadkomma nåt sånthär :D lite fel i resultaten dock, Pool enkelt vidare (3-1) ingen stoppar nämligen en glödhet el nino!;) och Byebye ManU fö den delen oxå :D

2008-03-19 @ 16:32:20
URL: http://tobiasbjo.blogg.se
Postat av: Timo

""Tror inte mötet avgörs i det första mötet utan avgörandet låter vänta på sig när Liverpool gästar Gunners på Emirates.""

Andra mötet spelas på Anfield och inte på Emirates. Detta ger Liverpool en liten fördel, med tanke på den fantastiska stämning hemmafansen skapar på Anfield. =)

2008-03-19 @ 20:16:32
URL: http://timootorres.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0