Super Sunday, Gamla Damen och Captain Fabolous

image130

Dum, Dummare, Mascherano.

Så här när känslorna svalnat eller lagt sig, hur som helst, så skall jag skriva en efterhansrapport om de två glödheta matcherna mellan Manchester United-Liverpool och Chelsea-Arsenal, Juventus imponerande seger över Internazionale på San Siro och Rio Ferdinand, numera kapten i det engelska landslaget. Skall ennu låta er läsare veta att jag kommer högst sannolikt skriva en massa irriterande och fula saker om Mascherano och Liverpool FC, läs ej den som ej tål.

Camo & Trez matchvinnare i Derby D'Italia.
Skall börja med Bianconeris föga imponerande seger över Nerazzuri på Giuseppe Meazza stadion. Derby D' Italia spelades på lördagskvällen. Tyvärr kunde jag ej se matchen men har sett highlights och läst rapporter på både Inters och Juves hemsidor så tror mig ha en ganska så klar bild om ur matchbilden såg ut. Det var en massa fula tacklingar inledningsvis från båda lagen och det var överlag en ganska så jämn första halvlek med ett par chanser åt båda hållen. Alex med en farlig frispark och ett volleyläge som Julio Cesar räddade. Inter däremot hade ribbsnudd och en stenhård frispark av Ibra. När andra halvleken började visade Juve att de verkligen vill vinna matchen. Nedved var nära att näta direkt då andra halvleken hade visslats igång men åter igen stod Julio Cesar ivägen. Med sedan fyra minuter in i andra halvlek så tystar den flygande indianen, nämligen Mauro Camoranesi hela San Siro. Misstänkt offsideläge (det var väl offside?) men destu bättre. När sedan 63 minuter hade spelats gjorde Trez 2-0 för Juve. Efter målet hade Pinturicchio lekstuga med firma Materazzi & Burdisso och det kunde bra ha varit 3-0 för Juve också. Istället gör Maniche 1-2 och Inter har dessutom stolpträff i slutet av matchen då Maniche skjuter men som tur går bollen altså inte i mål. Segern betydde nog otroligt mycket för Juve och alla Juventino's. Hoppas bara Juve kan hålla formen till slut och knipa en CL plats till nästa år. Det tror jag nog.

En idiotisk Mascherano, En usel Gerrard och en suverän Paul Scholes.
Söndagen var ett enda väntande på matchen mellan Manchester United-Liverpool. På förhand trodde s.k. experter att matchen skulle bli väldigt jämn och intressant men den blev tyvärr ganska ensidig men också underhållande. United började bäst och Rooney borde ha gjort mål både efter Andersons fina djupledspass och efter Scholes briljanta långboll över försvaret. Men 0-0 stod på tavlan. Tänkte mig då om vår ineffektivitet skulle sänka oss. Gerrard skjöt sitt enda skott som fräste över ribban efter ha tagit på Vidic. Det blev till en resultatlös hörna som tur. Giggs prövade också sedan Reina efter Scholes underbara långboll och Reina var så när att stöta in bollen i eget mål. Hjärtan studsade i halsen på alla Liverpoolfans kan jag tro. Men i den 34:e minuten kommer 1-0 målet. Scholes misslyckas med en pass till Rooney som blir för lång men Rooney hinner dit, tar bollen under kontroll och slår ett hårt inlägg, Reina framrusandes medan en viss Wes Brown har siktet inställt på att nicke bollen i mål blir det ett något slag av halv-boxning-i-ryggen-och-i-mål. Men otroligt skönt. För Brown själv var det säkert ennu otroligare när han är en local lad, född i Manchester. Efter målet tar det inte länge innan "the dumbest man on planet" tar en rush på ca. 30 meter för att gnälla på ett domslut då Steve Bennett hade gett ett gult kort till Torres. Mascherano står där och käftas även om Alonso försöker stoppa honom. Efter en kort stund orkar inte Bennett lyssna på denna argentinska idiot mera utan ger honom hans andra gula och sedan det röda. Helt rätt. Tyvärr borde också den mest hatade Ashley Cole få mer gula kort efter hans och hela Chelseas rätt så patetiska "nu omringar vi domaren och skapar ett tryck så att inte han ger oss något kort" ideologi. Men ut flög Mascherano efter en lång lång stund, vilket troligen resulterar i mer en endast en matchs avstängning + böter hoppeligen. Men efter utvisningen kontrollerade United spelet totalt, även om man gjort det till viss grad före utvisningen också. Mittfältet malde på och Rooney var livsfarlig gång på gång. Reina räddade Ronaldos lobb försök och samma kille hade också ett farligt frisparksläge men skottet letade sig på fel sida av stolpen. Sedan friställde Van Der Sar(!) Rooney med en smått makalös långboll då Liverpoolförsvaret sov ordentligt. Men tyvärr skjöt Wazza rakt på en utrusande Reina och 1-0 stod kvar. En stund senare frispelas Ronaldo av Scholes, han tror han är i offside medan Reina räddar skottet med benet och sedan studsar det i ribban och ut till hörna. På resulterande hörna hoppar Ronaldo högst och vinner luftduellen med Reina. 2-0 och matchen var spikad, vilken lättnad. Några minuter innan hade Tevéz läge att göra avgörande 2-0 men Reina räddade då, men nu var saken klar. I den 81:a matchminuten gör sedan Nani 3-0 efter fin pass av Rooney, han vänder in mellan två Liverpoolförsvarare och skjuter distinkt i främre hörnet, Reina var chanslös. I slutet av matchen sjunger sedan också den för dagen fantastiskt högljudda (det blir bara bättre och bättre) United publiken "Championes" och glädjen är stor. Verkligen stor.

Om man skall försöka sammanfatta matchen på något sätt är väl det ända rätta att påpeka att United fortfarande är klasser bättre än Liverpool. Det såg vi på Anfield och det såg vi på söndagen. United med Rooney, Ferdinand, Ronaldo och Scholes i spetsen var överlägsna på Old Trafford och som Wennman skrev: United's imponerande uppvisning hamnade i skymundan av Mascheranos dumheter. Gerrard var också ett skämt på Old Trafford. Han var direkt sagt usel. Michael Carrick som inte ens rymdes med i den engelska trupp valde mot Frankrike, var fullständigt fenomenal i mitten med Scholes. Reina var osäkerheten själv även om räddade så inte numrorna blev allt för fula. United var helt enkelt överlägsna och världens bästa backpar (utan tvekan), Rio-Vida, hade inga som helst problem med världens bästa anfallare. Han blev hit-to-the-ground, gång efter gång, helt som på Anfield. Dessutom blev Rio igår utsedd som kapten av det engelska landslaget av Fabio Capello, det gör honom säkert glad. Captain Fabolous. Jag skall avsluta med att en text som visar hur skönt det är att vara en Red Devils supporter en dag som den här, för det gör livet onekligen värt att leva.