Vappen & Hammers

image161

6 STARS VS BARCELONA (GRABBEN NERE TILL VÄNSTER OCKSÅ)


En blogguppdatering kanske vore bra nu. Det har gått en tid sen senast då man varit relativt upptagen och haft mycket saker att göra osv. Men nu blir det alltså lite skrivas igen då.

Vappen firades med vänner i Åbo. Jag & Johan tog tåget på onsdagseftermiddagen, och gissa om tåget var fullt.. vi hamnade stå/halvsitta under halva redan, ända tills en vänlig kvinna sade att hon och hennes dotter skall stiga av i Salo så två platser blir lediga. Mycket snällt som sagt. Johan verkade lite trött efter Tyskland resan så han sov nästan hela vägen.

     Väl framme i Åbo gick vi direkt till Timos, där skulle vi äta men det hann vi inte med. Istället skulle vi besöka vårdberget där det fanns tusentals människor, och stora hundar! Några timmar spenderades där på en inte-så-skön gräsmatta för att sedan styra kosan mot Pikku-Torre. Där åt vi så att vi verkligen blev mätta. Superburger+nachos. Nam. Efter det väntade vi(?) på att Champions League semifinal nr 2 skulle börja. Chelsea-Liverpool.

     Tyvärr gör Drogba ledningsmålet för Chelsea i den första halvleken. Torres kvitterar i andra och övertid väntar. Där gör först Essien mål vilket dock blir bortdömt pga. av att Drogba stod i offside och skymde målvakten. Minuten efter får Chelsea straff när Hyypiä kapat Ballack. Lampard sätter straffen säkert i mål och går ner på knä och kysser armbandet för att hedra sin mor som veckan innan avlidit. Mycket känslomässigt men vänta dig ingen mercy i finalen Fat Frank! Efter det gör Drogba ännu 3-1 innan Babel reducerar till 3-2. Men då var vi redan på väg till Onnela. Tyvärr var det k20 igen och ingen orkade betala extra för att komma in. Istället gick vi till Lyni. Dit var det en mycket lång kö så att det sista och sämsta alternativet var kvar. The Club. Skitdålig musik och skitdålig fiilis. Den enda bra låten som kom där under tiden vi var där var; Kelly Rowland-Work (Freemasons Remix). Helt Super. Jag gick i förväg till Timos och sova medan dom andra ännu drog på efterfest till Joses.


På söndagen väckte Johan mig. Vi skulle på picnic till vårdberget. Jag fixade pasta och tog med mig. En Battery också. Där satt vi i några timmar innan det var dags för avfärd. En mycket roligt besök åter igen och som sällskap hade vi två spralliga tjejer i Josefine och Anna. Det är roligt att höra dem prata. Makes me laugh.. Men kiva flickor för det. Hemresan var pain, man var svettig och det var varmt, men som tur hade jag zlatanbladet till hands. Blev åter igen påmind om Scholes spektakulära mål mot Barcelona.


Red Devils-Hammers på Theatre of Dreams. En Lördag som var så viktig. Det enda som skulle duga var tre poäng. Ronaldo tar sig förbi på högerkanten med sin patenterade bakom-vänster-foten fint och driver mot mål. Ingen går på utan Ronaldo får nästan fritt skjuta och skottet touchar en back och går i mål, 1-0 United. När klockan visar 22 minuter har Hargreaves bollen ute till höger, han söker plats för sin högerfot men tvingas att vända till vänstern, ett bra inlägg som går över alla spelare till en fristående Ronaldo som skarvar in bollen med låret och 2-0 är ett faktum. Det betyder också att Cristiano Ronaldo nu är uppe i smått otroliga 40 mål under säsongen. Helt Fantastiskt. Några minuter senare har Tévez bollen centralt i banan, han avancerar och avlossar en dunderkanon från ca. 25 meter. 3-0 och en otrolig lättnad. Tyvärr gör Dean Ashton (som var United-supporter som liten) 3-1 med en fin cykelspark någon minut efteråt. Efter det tar Nani huvudrollen. Efter ett misslyckat volleyförsök(?) blir han frustrerad på Neill som provoserat honom genom att aningen gå rakt i honom när backlinjen stiger och Nani ännu sitter på marken. Portugisen får hjärnsläpp och skallar Neill rakt i ansiktet. Så jävla onödigt. Rött kort och ut. Är faktist själv mycket besviken på Nani's uppträdande. Men kom ihåg Ronaldos misstag i början av säsongen då han klappade åt et domslut och fick rött kort. Alla spelare gör misstag, men det är dom bästa som lär sig av dom. Nani är dessutom ung och oerfaren. Rutin kommer med åren. Men det viktigaste, man kan inte låta sig bli provocerad av en mittenklass spelare som Lucas Neill. Vad händer om man möter Materazzi?


Matchen slutar 4-1 efter att Carrick gjort det sista målet efter att skottet ändrat riktning av just Neill. Dessutom prickar Fletcher klockrent stolpen i slutet. Bör också sägas att Giggs var mycket bra när han kom in i slutet av matchen. Briljanta passningar och annars också mycket aktiv. Nu är det dock all press på Chelsea på måndagskvällen. Hoppas Newcastle kan ställa till problem och Nicky Butt har ju redan lovat det så. Glöm inte heller Alan Smith.



UNITED WE STAND


Kommentarer
Postat av: josefine

haha, sådär roligt kan de int vara när vi pratar ;)

2008-05-04 @ 21:02:10
URL: http://linaojosefine.blogspot.com
Postat av: Cia

haha! Stora hundar:D

2008-05-04 @ 23:29:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0